logo Sun Microsystems

Sun rozšiřuje Sun Streaming System, nejškálovatelnější a nejflexibilnější platformu doručování videa přes IP

Společnost Sun Microsystems, rozšiřuje své produktové portfolio Sun Streaming System a vytvořila jedinou platformu IPTV, kterou lze hladce a ekonomicky škálovat od 100 až po 160 tisíc simultánních datových proudů. K vysoce výkonnému přepínači Sun Fire X4950 Streaming Switch přibyly nové serverové a úložné platformy pro streaming televizního a IP videa v menším a středním objemu.

Sun také oznámil Sun Streaming Software Release 2, který využívá operačního systému Solaris 10 a umožňuje zákazníkům ekonomicky škálovat provoz z 500 na více než 1,5 miliónu odběratelů a z 200 na více než 1 milión hodin obsahu.

Poskytovatelům služeb, kteří budují nové sítě pro doručování videa, nyní Sun Streaming System s novými platformami nabízí nejširší škálovatelnost a flexibilitu na trhu. S jednotnou softwarovou architekturou na optimálně dimenzovaných serverech, úložných a síťových zařízeních mohou nyní zákazníci konfigurovat a rozšiřovat rozmanité implementace a nabídky služeb. Což nejen zjednodušuje plánování implementace a správu sítě, ale také zabraňuje přerušování provozu při rozšiřování instalace.

"Sun Streaming System je jediné řešení streamingu na současném trhu, které nabízí zákazníkům přesvědčivou ekonomickou výhodnost a naprosto hladký růst téměř při jakémkoli rozsahu implementace. Dává tak zákazníkům možnost rozvíjet jejich sítě a služby bez potíží se zásadním přestavováním nebo s integrací," řekl Graham Lovell, senior ředitel úložných serverů a řešení IPTV ve společnosti Sun Microsystems. "Díky našim inovacím jsme schopni výborně řešit potřeby poskytovatelů služeb IPTV a přinášet zákazníkům nejnovější technologie jako personalizované video a společenské sítě."

Sun Streaming System zahrnuje 1U server Sun Fire X4150 se čtyřjádrovými procesory Intel Xeon, 4U server Sun Fire X4600 M2 s procesory AMD Opteron a diskové pole Sun StorageTek 2530 Array. Později v tomto roce bude Sun Streaming Software podporovat také servery třídy operátorů Netra x64, blade servery Netra ATCA x64 a úložná zařízení Sunu založená na pamětech flash. Umožní tak zákazníkům nasadit vysoce spolehlivé a výkonné řešení mezipaměti ve vzdálených a bezobslužných prostředích. Nové servery a úložná zařízení nabízejí poskytovatelům služeb maximální flexibilitu pro nezávislé škálování přenosové kapacity, obsahové kapacity, vyřizování příchozích požadavků a stupně uživatelské interaktivity v závislosti na vývoji potřeb odběratelů.

Platforma Sunu pro IPTV nabízí zákazníkům i partnerům přelomovou ekonomickou výhodnost

Partneři a zákazníci se neustále přesvědčují o ekonomické výhodnosti řešení Sun Streaming System. Mezi zákazníky, kteří jej již používají, patří Media Partners International (MPI), přední poskytovatel služeb video streamingu v Bangkoku, nebo americký poskytovatel technologií a služeb pro zábavní průmysl Building B. Ten spolupracuje se společnostmi Sun a Harris Corporation na zprovoznění videoslužeb další generace pro poskytovatele služeb, které budou využívat nový Sun Streaming Software Release 2 na serverech Sun Fire X4600 M2 a Sun Fire X4150. Takové řešení nabízí nejvyšší kapacitu datových proudů s nejnižšími náklady a spotřebou energie a s nejmenší možnou konfigurací hardwaru.

"Společnost Building B vytvořila platformu, která představuje špičku v televizních službách další generace. Spojuje to nejlepší z televize, filmů i internetu a poskytuje divákům komplexní a moderní zážitky z domácí zábavy. Pro provoz našich sítí potřebujeme flexibilní a nenáročné řešení, které bude při jakémkoli rozsahu instalace poskytovat vysoký výkon streamingu,“" řekl Phil Wiser, prezident a spoluzakladatel společnosti Building B.

"Sun Streaming System se svou rozšířenou produktovou rodinou poskytuje spolehlivou, flexibilní a škálovatelnou architekturu, která umožňuje společnosti Building B s rozumnými náklady poskytovat spotřebitelům vysoce vyspělé a personalizované televizní služby." "Sun Streaming System se ideálně hodí pro služby video streamingu, které plánujeme pro metropolitní oblast Bangkoku. Je to jediná platforma video streamingu na trhu, která nabízí zákazníkům maximální flexibilitu a snadnou integraci s otevřenými programovacími rozhraními pro poskytování personalizovaných videoslužeb,“" řekl Jintavee Sawadisevee, technický ředitel společnosti Media Partners International Co. LTD. "Je to také v současnosti jediná produktová řada, která nabízí bezkonkurenčně výhodnou škálovatelnost streamingu od nejnižších konfigurací až po konfigurace se stovkami tisíců souběžných proudů videa" - dodal.

Kromě řešení nezávislých dodavatelů softwaru a hardwaru, která byla oznámena v dubnu 2007, Sun nadále spolupracuje s řadou prodejců, partnerů a dodavatelů softwaru, včetně společností Nortel Networks, EDS a TechMahindra, na nabídce komplexních řešení doručování videa založených na technologii Sun Streaming System. Sun navíc prohloubil spolupráci se společností Harris. Spojením jejích videotechnologií a plánovacího softwaru s technologií Sun Streaming System vytvořil řešení poskytování videoslužeb další generace zákazníkům v zábavním průmyslu a ve státní správě. Sun Streaming System byl také integrován s řešením OpenStream Digital Services Platform společnosti TANDBERG Television, která je součástí skupiny Ericsson. Tato kombinace nabízí poskytovatelům služeb po celém světě rychlé a snadné nasazení ucelených řešení doručování videa.

Článek Sun Microsystems ze dne pátek 18. dubna 2008

Další články od Sun Microsystems

Nová Sun Ray učebna v Národní technické knihovně

Emerson a Sun ohlašují globální obchodní alianci

Sun rozšiřuje architekturu otevřených síťových systémů

Sun upevňuje svou vedoucí pozici v oblasti adresářových služeb a správy přístupu

Sun oznamuje nové otevřené síťové systémy

Nové podnikové servery Sun s flash disky představují špičku v počítačovém průmyslu

Oracle koupí Sun

Sun Microsystems a Servodata uzavírají smlouvu o distribuci MySQL v ČR

Sun Microsystems vyhlašuje nejlepší partnery za rok 2008

Sun Microsystems představuje nová vysoce výkonná a energeticky efektivní disková pole

Sun Microsystems rozšiřuje svou nabídku řešení cloud computingu akvizicí společnosti Q-layer

Sun Microsystems spolupracuje s EU na výzkumu přístupnosti softwarových technologií

ČVUT a Sun otevřou prestižní Center of Excellence v Praze

Sun podpořil již čtvrtý ročník World Usability Day 2008

Sun Storage 7000

Sun Microsystems uvádí Solaris 10

Server Sun SPARC Enterprise T5440 se systémem Solaris vytvořil několik světových rekordů

Sun a Fujitsu se serverem SPARC Enterprise T5440 nově definují střední třídu podnikových počítačů

Sun Microsystems rozšiřuje virtualizační portfolio se softwarem Sun xVM

Sun Microsystems uvádí xVM VirtualBox 2.0 a nový program předplatného pro podporu podnikových zákazníků

Sun Microsystems uvádí nejrychlejší 1U server s procesorem X86 pro technické výpočetní úlohy

Tencí klienti Sun Ray od Sun Microsystems se stále více prosazují u zákazníků a udržují si dlouhodobý růst

Sun Microsystems oznamuje konečné výsledky hospodaření za uplynulý fiskální rok 2008 a jeho čtvrté čtvrtletí

Sun Microsystems a Fujitsu uvádějí novou generaci serverů SPARC Enterprise

Nové vysoce výkonné produktové řady Sun Microsystems posilují revoluci v oblasti otevřených úložných systémů

Eva Čermáková jmenována na post vedoucí oddělení lidských zdrojů společnosti Sun Microsystems

Sun Microsystems uvádí novou generaci softwaru Identity Manager

Nejvýkonnější otevřený HPC systém Sun Microsystems v pětici nejsilnějších superpočítačů světa

Sun představil unikátní projekt Blackbox

Vše, co jste chtěli vědět o MySQL

Vyzkoušejte si produkty Sun

Sun Microsystems rozšiřuje první otevřenou platformu pro ukládání dat novými službami a nástroji v operačním systému OpenSolaris

Sun rozšiřuje Sun Streaming System, nejškálovatelnější a nejflexibilnější platformu doručování videa přes IP

Sun Microsystems a Fujitsu rozšiřují řadu serverů SPARC Enterprise o nové systémy s procesorem UltraSPARC T2 Plus

Accenture a Sun Microsystems uvádějí řešení pro celopodnikové zabezpečení

NSA a Sun rozvíjejí technologie zabezpečení operačního systému OpenSolaris

Sun Microsystems uvádí software Role Manager a představuje novou strategii pro řešení podnikového řízení, správy rizik a zajištění shody

Sun se svými blade servery zaznamenal výrazný růst tržeb a počtu zákazníků

Sun Microsystems posiluje akvizicí společnosti innotek pozici technologie Sun xVM mezi vývojáři

Evropská komise udělila společnosti Sun Microsystems kontrakt v hodnotě 141 miliónů dolarů na zajištění IT produktů a služeb

Sun s řešením Modular Datacenter získal nové zákazníky v oblasti výroby, zdravotnictví, vysoce výkonných výpočetních aplikací a telekomunikací

Sun v Praze představil druhou generaci revoluční architektury UltraSPARC T2

Sun Microsystems oznamuje předběžné výsledky za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2008

Sun Microsystems oznamuje dohodu o koupi společnosti MySQL

PROVYS TV Office byl úspěšně otestován na architektuře Sun

Sun a Imation posilují partnerství na českém trhu