logo Sunnysoft s.r.o.

Bezpečné držáky Brodit exkluzivně od Sunnysoftu

Švédské držáky mobilních zařízení a GPS navigací do aut nahrazují v řadě případů originální příslušenství výrobců; je možné je také bez vrtání uchytit na řadě míst v autě.

Sunnysoft, specialista na oblast mobilních řešení, kapesních počítačů, smartphonů a GPS navigací, představuje prémiové produkty švédské společnosti Brodit. Držáky a ProClipy Brodit slouží k uchycení mobilních zařízení ve vozidlech. Mezi jejich přednosti, pro které slaví úspěch po celém světě, patří variabilní uchycení v interiéru vozu, aktivní dobíjení zařízení, jednoduchá montáž bez nutnosti vrtání, zvýšení bezpečnosti jízdy a rychlá dostupnost držáků po uvedení daného automobilu nebo mobilního zařízení na trh.

ProClip a držáky Brodit

Držáky jsou vyráběny přesně na míru pro konkrétní typ vozu a typ zařízení. Řešení se skládá ze dvou komponent - ProClipu a držáku (Holder). ProClip je unikátní řešení pro připevnění držáku do vozidla, které využívá montáž prostým zacvaknutím mezi technologické mezery plastů palubní desky. Díky tomu se montáž obejde bez vrtání a bez poškození interiéru vozidla. Umístění zařízení do držáku (stejně jako vyjmutí) je velmi snadné. Držáky jsou vyrobeny unikátně pro jednotlivé typy většiny mobilních zařízení, jde mimo jiné o mobilní telefony, PDA a komunikátory, smartphony, LCD panely, GPS navigace, MP3 přehrávače, odolné terminály nebo krátkovlnné vysílačky. Uchycení mobilních zařízení je pak možné na několika místech v interiéru – levý A sloupek, palubní deska, hlavová opěrka a středový panel.

"Pro švédský Brodit jsme se rozhodli kvůli jeho kvalitě a přidané hodnotě pro uživatele. Byla to správná volba. Soustavný každoroční růst obratu to jenom dokazuje," říká k tomu Jiří Strouhal, ředitel divize Obchod ve společnosti Sunnysoft s.r.o. "Díky našim úspěchům jsme od září 2009 převzali výhradní distribuci v České a Slovenské republice," dodává Jiří Strouhal.

V souvislosti s exkluzivní distribucí Broditu v České a Slovenské republice dnes spustila společnost Sunnysoft novou podobu stránek brodit.cz. Jsou určeny pro koncové zákazníky i pro resellery. Najdou zde konfigurátor, který jim nabídne několik variant držáků pro jejich mobilní zařízení a vyhledá všechny vhodné ProClipy pro daný model vozu.

Co přináší Brodit oproti běžným držákům ?

Držáky mobilních zařízení jsou k dispozici obvykle ve čtyřech variantách. Vybírat lze mezi variantou "aktivní s napájením", tedy napájení přes zásuvku zapalovače nebo s pevným připojením na palubní síť, mezi variantou "pro použití s originálním kabelem", variantou "s průchozím konektorem" a mezi variantou "pasivní bez možnosti nabíjení". Pro nejprodávanější zařízení nabízí Brodit variant více (např. pro iPhone jich má v nabídce jedenáct). Právě aktivní držáky s dobíjením většina výrobců mobilních zařízení vůbec nenabízí. V jejich příslušenství jsou buď univerzální pasivní držáky s přísavkou, nebo žádné.

Další jedinečnou výhodou, pro kterou si Brodit oblíbili řidiči po celém světě, je možnost uchycení zařízení na mnoha místech interiéru vozu (viz fotografie se Subaru Forester 2009 nebo s Toyotou Avensis). V neposlední řadě pak zvyšuje bezpečnost jízdy a nabízí dostupnost držáků brzy po premiéře automobilu nebo nového mobilního zařízení.

Brodit nahrazuje chybějící příslušenství Nokií

Značkové držáky mobilních zařízení a GPS navigací Brodit nahradí chybějící příslušenství nových Nokií. Ty dnes nemají v základní výbavě držáky těchto zařízení a jejich uživatelé tak musí zařízení volně odkládat v prostoru. "Týká se to především Nokií E71, N79, N96, ale i mnoha dalších," upřesňuje produktový manažer Mario Petrus ze společnosti Sunnysoft s.r.o.

Brodit těmto novým bezpečným držákům pro zařízení Nokia dal název "Holder f. Cable Attachment For Nokia original cable CA-116, CA-113CU and CA-134". Držáky jsou konstruovány tak, že se přímo do nich dá zapojit originální nabíjecí kabel od hands﷓free sady Nokie. Držáky jsou tak určeny především pro tyto typy Nokií: N96, N95 8GB, N95 4GB, N82, N79, N78, E90, E75, E71, E66, E65, E63, E51, 6600 Fold, 6300, 6220 Classic, 6210 Navigator, 6120 Class, 3120 Class, 3109/3110, 2630, 2600 Class.

Brodit zvyšuje bezpečnost jízdy

Zařízení uchycené do ProClipu je kdykoliv snadno po ruce. Zároveň tak vytváří bezpečné prostředí pro řízení vozidla. Mobilní telefony, navigace a další zařízení, kterým se řidiči věnují během cesty, se tak nepohybují volně v prostoru vozidla a neodpoutávají pozornost od řízení.

Neomezují výhled z vozidla. Držáky Brodit jsou v souladu s vyhláškami i v těch zemích, v nichž je výslovně vyhláškou zakázáno umísťovat jakékoliv přísavné držáky na přední okno.

Při konstrukci je dbáno na umístění airbagů. Jde o důsledné dodržování bezpečnostních standardů již během výroby. V některých vozech se proto řidiči např. nedočkají uchycení na levém A sloupku, neboť jsou zde umístěny boční airbagy.

Společnost Brodit disponuje certifikátem kvality ISO 9001:2008 a také osvědčením o nárazových testech od Švédského silničního a dopravního institutu.

Výňatek z nárazových testů :

Článek Sunnysoft s.r.o. ze dne pátek 18. září 2009

Další články od Sunnysoft s.r.o.