logo Symantec

Aplikace Norton 360 verze 2.0 nabízí vícevrstvé zabezpečení, aplikaci identity safe a nové možnosti zálohování

Společnost Symantec Corp., výrobce bezpečnostního softwaru Norton, oznámila dostupnost aplikace Norton 360 verze 2.0, svého oceněného komplexního řešení zabezpečení. Součástí nejnovější verze aplikace Norton 360 je nyní technologie ochrany prohlížeče (v patentovém řízení) společnosti Symantec.

Tato technologie chrání před automatickým stahováním z webu a jinými novými nebo neznámými hrozbami, které využívají zranitelná místa v aplikaci Internet Explorer. Uživatelé aplikace Norton 360 s rozšířenou antivirovou ochranou, ochranou před spywarem, bránou firewall, ochranou před narušením a výkonnou technologií zjišťování chování SONAR jsou nyní chráněni na několika frontách před online hrozbami, jako je nedávný trojský kůň Silentbanker, které využívají různá vstupní místa k infikování počítačů a krádežím osobních údajů.

Přibližně 58 % uživatelů aplikace Norton 360 pravidelně používá internetové bankovnictví a 68 % pravidelně nakupuje online. Na základě těchto zjištění dospěla společnost Symantec k závěru, že existuje rostoucí potřeba pohodlně a bezpečně uchovávat osobní údaje používané online. Součástí aplikace Norton 360 je proto nyní aplikace Norton Identity Safe, která bezpečně uchovává hesla a jiné osobní informace. Aplikace Norton Identity Safe nabízí také pohodlné funkce automatického vyplňování formulářů a přihlášení na důvěryhodné weby jedním klepnutím tlačítkem myši a spolupracuje s technologií ochrany identity aplikace Norton 360 při zajišťování ochrany před phishingovými weby.

Od uvedení aplikace Norton 360 v únoru 2007 využily již více než 2 miliony jejích uživatelů možnost zálohování online, kterou tato aplikace nabízí. To zřetelně ukazuje, jak důležitá je pro uživatele počítačů ochrana jejich nenahraditelných fotografií, hudby a dokumentů. Fandové této funkce zálohování mají nyní ještě více možností, jak zajistit jednoduchou a pohodlnou ochranu svých cenných souborů. Možnosti místního zálohování nyní kromě interních disků, jednotek CD/DVD, jednotek USB, mapovaných síťových jednotek a externích pevných disků zahrnují také jednotky Blu-Ray, HD-DVD, zařízení iPod a sdílené jednotky.

"Aplikaci Norton 360 jsme navrhli tak, aby poskytovala spolehlivou špičkovou ochranu bez obtěžování uživatele i bez snížení výkonu počítače,“ řekl Vladimír Špička, Symantec ČR a SR. „Aplikace Norton360 naplňuje potřeby a očekávání zákazníků a poskytuje nejlepší dostupné technologie zabezpečení počítače, ochrany identity, zálohování a vyladění počítače bez matoucích výstrah, nesrozumitelných možností nastavení a přerušovaného použití počítače."

"Vzhledem k současnému světu hrozeb se uživatelé počítačů při řešení svých základních potřeb zabezpečení stále častěji uchylují ke komplexním řešením, jako je aplikace Norton 360," řekl Jon Oltsik, vedoucí analytik ve společnosti Enterprise Strategy Group. "Pokud mají poskytovat maximální ochranu, řešení by měla v jedné snadno použitelné sadě obsahovat další služby ochrany jako zálohování a obnovení, ochranu prohlížeče a behaviorální heuristiku."

Zabezpečení počítače

Novinkou v aplikaci Norton 360 je také sledování sítě. Tato funkce kontroluje stav zabezpečení bezdrátové sítě, mapuje připojená zařízení, upozorňuje uživatele, když se připojí k nezabezpečené síti, a poskytuje odborné rady k usnadnění správy nastavení zabezpečení sítě. V aplikaci Norton 360 byla rozšířena funkce inteligentního plánovače na pozadí o schopnost zabránit automatickému spuštění úloh v režimu napájení z baterie a regulace šířky pásma při zálohování online nyní minimalizuje dopad na výkon. Uživatelé aplikace Norton 360 mají nyní možnost ručně prověřit jednotlivé soubory a složky a vypnout počítač po skončení úlohy.

Ochrana identity

Funkce ochrany před phishingem a ověřování webových serverů byla nyní v aplikaci Norton 360 rozšířena na prohlížeč Firefox. Vylepšen byl také panel nástrojů Norton, který je možno skrýt a je možno změnit jeho velikost.

Zálohování

Novou funkcí aplikace Norton 360 je těsnější integrace s aplikací Windows Explorer. Uživatelé mají možnost zobrazit v aplikaci Windows Explorer stav zálohování každého dokumentu, hudebního souboru nebo fotografie. Prostřednictvím ikony je možno snadno identifikovat položky, které byly zálohované, a položky, které na zálohování čekají. A jednoduché klepnutí pravým tlačítkem myši a výběr dává nyní uživatelům možnost přidat soubor do seznamu pro zálohování.

Vyladění počítače

Během doby se může v registru – adresáři, v němž jsou uložena nastavení a volby operačního systému – nahromadit velký počet souborů, což může počítač zpomalit. Aplikace Norton 360 se nyní pyšní funkcí mazání souborů z registru, která optimalizuje výkon počítače odstraňováním nepotřebných souborů. Aplikace Norton 360 poskytuje také diagnostickou zprávu, která umožňuje snadné odstraňování systémových potíží a řešení problémů. Funkce mazání souborů v prohlížeči Internetu je kompatibilní také s aplikací Firefox.

Odborná pomoc jedním klepnutím

Součástí aplikace Norton 360 je funkce Odborná pomoc jedním klepnutím, která uživatelům umožňuje rychle získat pomoc jedním klepnutím přímo z rozhraní produktu. Uživatelé mohou rychle řešit obvyklé problémy pomocí funkce Auto-fix a mohou se obrátit na techniky odborné pomoci společnosti Symantec prostřednictvím telefonu, e﷓mailu a chatu, který je dostupný 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Technici odborné pomoci společnosti Symantec mohou prostřednictvím vzdáleného přístupu k počítači pomoci také při složitějších problémech. 

Rodičovský zámek a ochrana před nevyžádanou poštou

Uživatelé aplikace Norton 360 mohou získat rodičovský zámek a ochranu před nevyžádanou poštou prostřednictvím volitelné doplňkové sady, která je k dispozici ke stažení zdarma. Rodičovský zámek nyní umožňuje provázat natavení jednotlivých uživatelů s existujícími uživatelskými účty systému Windows a nabízí možnost vybrat předdefinované profily nebo vytvořit vlastní profily, které je možno použít jednou nebo opakovaně. Nová funkce prohlížeč protokolu zaznamenává pokusy o přístup k serverům s omezeným přístupem na základě profilu uživatele. Funkce ochrany před nevyžádanou poštou nyní zahrnuje také zlepšené nastavení filtru nevyžádané pošty, načítání a slučování již existujících seznamů povolených a zakázaných adres z e-mailových adres v aplikaci Outlook a již existujících seznamů aplikace Norton AntiSpam.

Článek Symantec ze dne středa 9. dubna 2008

Další články od Symantec

SmartPhone Honey Stick: jaké jsou osudy ztracených telefonů

Backup Exec 2012 zvyšuje ochranu dat v malých podnicích

25 specializací pro obchodní partnery Symantec ČR a SR

Android.Counterclank: mobilní malware ohrožuje uživatele přístrojů se systémem Android

2011 Enterprise Encryption Trends Survey: studie Symantec zaměřená na šifrování dat

Norton Tablet Security a Mobile Security: bezpečnost pro tabley a chytré telefony

Norton Online Family: kyberšikana učitelů žáky je vážný problém

SMB Threat Awareness Poll: malé a střední firmy podceňují internetovou ochranu

Cílené útoky Duqu zneužívají novou zranitelnost nultého dne a komunikují i přes P2P sítě

Veronika Siwková: nová marketingová a PR manažerka Symantec pro ČR a SR

Symantec O3: nová platforma zabezpečení cloudu

Nový Norton AntiVirus 2012 dokonale ochrání počítač

Útok na infrastrukturu certifikační autority DigiNotar

Technologie V-Ray pro Backup Exec 2010 s první prediktivní obnovou pro VMware

Norton Mobile Security Lite: zdarma ochrana mobilu před škodlivým kódem

Norton 360 a Norton Internet Security chrání i malé a domácí kanceláře

Anonymous oznámili útok na Facebook

Elektronické licence pro Norton 360 a Norton Internet Security

Podceňování rizik na sociálních sítích může vést k soudním sporům a poškození pověsti firmy

Norton Safe Web pro Facebook má přes 1 milion uživatelů

Symantec Messaging Gateway 9.5 s podporou šifrovací technologie odchozích zpráv

Kyberzločin zneužívá smrt Usámy bin Ládina při šíření škodlivého kódu

Pozor na zaspamovaného velikonočního zajíčka

LizaMoon: pozor na falešné antiviry

Android.Walkinwat varuje před stahováním pirátského softwaru

Symantec NetBackup 7 automatizuje prohledávání a ochranu virtuálních strojů

DOCOMO a Symantec představují řízenou 3G službu dálkové blokace pevného disku

Výsledky únorové zprávy Symantec MessageLabs Intelligence Report

Zpětný odkup akcií Symantec

Norton 360 verze 5.0: výkonná obrana proti počítačové kriminalitě

Symantec Endpoint Protection: bezpečnost bez kompromisů a nejvyšší výkon

Vir Anna Kourniková slaví desetileté výročí

Výsledky lednové zprávy Symantec MessageLabs Intelligence Report

Útočné nástroje v popředí zájmu počítačových zločinců

Norton Internet Security 2011 nyní celosvětově v PC HP pro malé podniky

Nadměrné sdílení informací během svátků ohrožuje uživatele

Symantec Data Loss Prevention 11 zjednodušuje detekci a ochranu firemních dat

Cenově výhodné certifikáty GeoTrust SSL drží pozici jedničky

Hudební celebrity se staly obětí počítačových zločinců

Trendy v oblasti bezpečnosti a ukládání dat pro rok 2011

Petr Vojáček: nový Territory Account Managera Symantec pro ČR

Pečeť VeriSign vytvořila nový rekord v počtu zobrazeními za jediný den

Symantec Enterprise Vault: přední řešení v oblasti podnikové archivace dat

2010 Annual Study: oblast šifrování dat zaznamenala největší nárůst investic do IT

Podvodníci nabízejí kredit zdarma pro mobilní telefony

Next Generation Network Protection: pro lepší správu a vyšší zisky poskytovatelů komunikačních služeb

Facebook: Norton CZ ochrana před počítačovou kriminalitou

Norton 360 verze 5.0: Beta verze zdarma ke stažení a testování

Harry Potter a Relikvie smrti: podvodné nabídky spamerů

Symantec Hosted Endpoint Protection: komplexní zabezpečení pro malé a střední firmy