logo Symantec

Symantec a její virtualizace koncového bodu přetváří správu pracovního prostoru

Oddělením IT umožňuje dodat a nastavit aplikace a součásti pracovního prostotu komukoli, odkudkoli, kdykoli a v kterémkoli typu koncového bodu ...

Společnost Symantec Corp. uvádí sadu Symantec Endpoint Virtualization Suite, určenou ke zvýšení produktivity koncových uživatelů a snížení nákladů na správu koncových zařízení. Sada Symantec Endpoint Virtualization Suite, která nabízí správu přenosného pracovního prostoru uživatelů na vyžádání, poskytuje komplexní řešení pro vytváření a správu prvků pracovního prostoru a prostředí ve výpočetních modelech tradičních, virtuálních a smíšených klientů. Dostupnost sady Symantec Endpoint Virtualization Suite na trhu je plánována na únor 2009. Dostupnost produktu Symantec Workspace Profiles na trhu je plánována na duben 2009.

Sada Symantec Endpoint Virtualization Suite umožňuje zákazníkům zajistit cokoli, od tradičních koncových bodů až po plně virtuální pracovní prostory koncových bodů, na základě standardů, které jsou agnostické k hypervisoru, operačnímu systému a hardwarové platformě. Řešení poskytuje heterogenní podporu pro výpočetní prostředí tradičních koncových bodů a nová výpočetní prostředí koncových uživatelů (například zpracování dat na serveru, virtuální hostované pracovní plochy a hypervisory na straně klienta). Sada Symantec Endpoint Virtualization Suite integruje přední technologie virtualizace koncových bodů získané nedávným zakoupením společností AppStream a nSuite a současně vylepšuje některé funkce jiných produktů portfolia. Sada Symantec Endpoint Virtualization Suite umožňuje oddělení informací od základní infrastruktury IT, takže lze informace snadno spravovat, úplně chránit a automaticky řídit.

"Díky virtualizaci koncových bodů můžeme dát produktivitě koncových uživatelů nejvyšší prioritu v celém procesu IT,“" řekl Ken Berryman, senior vice president, Strategy and Emerging Business, společnost Symantec. "Oddělením uživatele od výpočetního prostředí pomáháme zajistit okamžitou produktivitu uživatelů v kompletní řadě technologií koncových bodů a to umožňuje organizacím maximálně využít jejich stávající zdroje a snížit náklady na IT.“"

Společnost Symantec nabízí řešení virtualizace koncového bodu, obsahující technologie virtualizace aplikací, streamingu a vyjednání prostředků a novou správu profilu pracovní plochy. Tím mění způsob správy, dodání a spotřeby softwaru v koncovém bodu a umožňuje správu pracovního prostoru podle uživatelů. Sada Symantec Endpoint Virtualization Suite nabízí zákazníkům několik produktů, včetně softwaru Symantec Workspace Streaming, Symantec Workspace Virtualization, Symantec Workspace Corporate a Symantec Workspace Remote. V plánu je také produkt Symantec Workspace Profiles, který má řešení rozšířit o dynamickou správu profilů.

Společnost Symantec v rámci svého multiplatformního přístupu dodává různá řešení pro koncové body zahrnující špičková řešení zabezpečení, správy a virtualizace koncových bodů, která ve vzájemné spolupráci poskytují zákazníkům potřebný přehled a možnosti řízení pro účinnou ochranu a správu všech jejich koncových bodů. Architektura Open Collaborative Architecture společnosti Symantec usnadňuje spolupráci pomocí otevřené sady pravidel a technologií založených na standardech. To umožňuje spolupráci mezi produkty z portfolia společnosti Symantec a řešeními třetích stran.

"Společnost Symantec vstoupila rázně na trh se svojí vizí spojení virtualizace koncových bodů s jinými prvky jejich portfolia," řekl Michael Rose, analytik společnosti IDC. "Zaměřují se na správu napříč platformami na vyšší úrovni a nabízejí značnou hodnotu, zejména zákazníkům, kteří používají jejich další produkty pro kontrolu koncových bodů, jako je DLP, správu koncových bodů a jejich řešení úložišť a zabezpečení."

Symantec Workspace Streaming

Software Symantec Workspace Streaming poskytuje streaming aplikací na vyžádání a tím optimalizuje dodávku softwaru a správu licencí a tudíž snižuje náklady na infrastrukturu. Je to jediný produkt svého druhu umožňující zákazníkům použít standardní balíčky MSI (Windows Installer) bez přebalení a tím zachovává v celé instalaci logiku MSI. Rozšířená funkce streamingu umožňuje odeslat soubor MSI přímo do virtuální vrstvy nebo do základního prostředí bez virtualizace. Tato novinka rozšiřuje unikátní funkci streamingu MSI. Flexibilní zajišťování offline nyní navíc umožňuje zjišťování typu hardwaru a kontextu, takže zákazníci mohou definovat jedinečné mobilní nebo standardní profily a profily vhodným způsobem používat.

Skupina Intel Corporate Marketing Research spolu se společností Lieberman Research provedla průzkum mezi řídícími pracovníky IT ve středně velkých a velkých organizacích v USA, který se týkal použití a plánovaného použití nových výpočetních modelů. Zjistili, že "podíl všech klientů, kteří zavedou streaming aplikací, vzroste v roce 2009 podle očekávání o 25 %."

"Integrací takových funkcí, jako je Intel vPro, a technologií podporujících mobilní zařízení v sadě Symantec Endpoint Virtualization snižují společnosti Intel a Symantec náklady na IT a zvyšují produktivitu uživatelů," řekl Prasad Rampalli, vicepresident společnosti Intel, Digital Enterprise Group, a ředitel, End-User Platform Integration. "Tato kombinace nabízí výhodu centralizované správy klientských aplikací a současně uživatelům poskytuje výkon a mobilitu tlustých klientů, takže jejich produktivita může dosáhnout nejvyšší možné úrovně."

Symantec Workspace Virtualization

Software Symantec Workspace Virtualization (dříve Altiris Software Virtualization Solution) zvyšuje stabilitu a interoperabilitu aplikací bez ohledu na to, jak a kam byly dodány. Software Symantec Workspace Virtualization odstraňuje konflikty aplikací, snižuje značnou časovou náročnost a pracnost testů interoperability a zrychluje zavedení aplikací. Zákazníci, kteří používají modely zpracování dat na serveru nebo virtuální hostované pracovní plochy výrobců, jako je společnost WMWare, získají vyšší flexibilitu. Software Symantec Workspace Virtualization nyní podporuje více současných uživatelů prostřednictvím virtualizovaných aplikací na serveru Terminal Server a Citrix a jeho architektura virtualizace aplikací je rozšířená o izolaci aplikací. Virtualizované aplikace lze snadno přizpůsobit pro každého uživatele systému.

Společnost HP v rámci své iniciativy Zabezpečený prohlížeč nedávno ve všech podnikových stolních počítačích HP uvedla virtualizovanou verzi prohlížeče Mozilla Firefox. Řešení využívá standardní sestavení prohlížeče Mozilla Firefox s vrstvou Symantec Software Virtualization Solution, která prohlížeč abstrahuje od operačního systému. "Virtualizace koncových bodů a aplikací v jedinečném pojetí společnosti Symantec přináší zákazníkům okamžité výhody," řekl Kirk Godkin, manažer podnikových stolních počítačů pro Severní Ameriku ve společnosti HP. "Řešení umožňuje zaměstnancům produktivně procházet Internet při zachování stability podnikových počítačů a koncoví uživatelé mohou počítač snáze v krátkém čase zotavit po problémech."

Symantec Workspace Corporate a Symantec Workspace Remote

Software Symantec Workspace Corporate a Symantec Workspace Remote nabízí správu přenosných uživatelských pracovních prostorů. Uživateli nebo koncovému bodu bez ohledu na zařízení dynamicky přiděluje tradiční a virtuální výpočetní prostředky jednoho nebo více výrobců. Software Symantec Workspace Corporate a Workspace Remote spojuje místní a vzdálené aplikace do jednoho pracovního prostoru, který zachovává kontext, když uživatel používá různé počítače nebo různé typy pracovních prostorů, a umožňuje místní správu tisku a jednotné přihlášení. Software Symantec Workspace Remote poskytuje pracovní prostory bezpečně prostřednictvím webového prohlížeče v rámci i mimo rámec podnikového prostředí.

Software Symantec Workspace Profiles má nabídnout funkce mobilní osobnosti, které zaznamenávají změny konfigurace do centrálního úložiště. Změny se budou provádět s ohledem na kontext v pracovních plochách, pracovních prostorech a aplikacích. To umožní konzistentně přenášet osobnost uživatele v různých typech prostředí.

Licence a dostupnost na trhu

Sada Symantec Endpoint Virtualization Suite nabízí řadu možností licencování a konfigurace, aby lépe vyhovovala potřebám jednotlivých zákazníků. Dostupnost produktů Symantec Workspace Streaming, Symantec Workspace Virtualization, Symantec Workspace Corporate a Symantec Workspace Remote na trhu je plánována na únor 2009. Dostupnost produktu Symantec Workspace Profiles na trhu je plánována na duben 2009.

Článek Symantec ze dne pátek 20. února 2009

Další články od Symantec

SmartPhone Honey Stick: jaké jsou osudy ztracených telefonů

Backup Exec 2012 zvyšuje ochranu dat v malých podnicích

25 specializací pro obchodní partnery Symantec ČR a SR

Android.Counterclank: mobilní malware ohrožuje uživatele přístrojů se systémem Android

2011 Enterprise Encryption Trends Survey: studie Symantec zaměřená na šifrování dat

Norton Tablet Security a Mobile Security: bezpečnost pro tabley a chytré telefony

Norton Online Family: kyberšikana učitelů žáky je vážný problém

SMB Threat Awareness Poll: malé a střední firmy podceňují internetovou ochranu

Cílené útoky Duqu zneužívají novou zranitelnost nultého dne a komunikují i přes P2P sítě

Veronika Siwková: nová marketingová a PR manažerka Symantec pro ČR a SR

Symantec O3: nová platforma zabezpečení cloudu

Nový Norton AntiVirus 2012 dokonale ochrání počítač

Útok na infrastrukturu certifikační autority DigiNotar

Technologie V-Ray pro Backup Exec 2010 s první prediktivní obnovou pro VMware

Norton Mobile Security Lite: zdarma ochrana mobilu před škodlivým kódem

Norton 360 a Norton Internet Security chrání i malé a domácí kanceláře

Anonymous oznámili útok na Facebook

Elektronické licence pro Norton 360 a Norton Internet Security

Podceňování rizik na sociálních sítích může vést k soudním sporům a poškození pověsti firmy

Norton Safe Web pro Facebook má přes 1 milion uživatelů

Symantec Messaging Gateway 9.5 s podporou šifrovací technologie odchozích zpráv

Kyberzločin zneužívá smrt Usámy bin Ládina při šíření škodlivého kódu

Pozor na zaspamovaného velikonočního zajíčka

LizaMoon: pozor na falešné antiviry

Android.Walkinwat varuje před stahováním pirátského softwaru

Symantec NetBackup 7 automatizuje prohledávání a ochranu virtuálních strojů

DOCOMO a Symantec představují řízenou 3G službu dálkové blokace pevného disku

Výsledky únorové zprávy Symantec MessageLabs Intelligence Report

Zpětný odkup akcií Symantec

Norton 360 verze 5.0: výkonná obrana proti počítačové kriminalitě

Symantec Endpoint Protection: bezpečnost bez kompromisů a nejvyšší výkon

Vir Anna Kourniková slaví desetileté výročí

Výsledky lednové zprávy Symantec MessageLabs Intelligence Report

Útočné nástroje v popředí zájmu počítačových zločinců

Norton Internet Security 2011 nyní celosvětově v PC HP pro malé podniky

Nadměrné sdílení informací během svátků ohrožuje uživatele

Symantec Data Loss Prevention 11 zjednodušuje detekci a ochranu firemních dat

Cenově výhodné certifikáty GeoTrust SSL drží pozici jedničky

Hudební celebrity se staly obětí počítačových zločinců

Trendy v oblasti bezpečnosti a ukládání dat pro rok 2011

Petr Vojáček: nový Territory Account Managera Symantec pro ČR

Pečeť VeriSign vytvořila nový rekord v počtu zobrazeními za jediný den

Symantec Enterprise Vault: přední řešení v oblasti podnikové archivace dat

2010 Annual Study: oblast šifrování dat zaznamenala největší nárůst investic do IT

Podvodníci nabízejí kredit zdarma pro mobilní telefony

Next Generation Network Protection: pro lepší správu a vyšší zisky poskytovatelů komunikačních služeb

Facebook: Norton CZ ochrana před počítačovou kriminalitou

Norton 360 verze 5.0: Beta verze zdarma ke stažení a testování

Harry Potter a Relikvie smrti: podvodné nabídky spamerů

Symantec Hosted Endpoint Protection: komplexní zabezpečení pro malé a střední firmy