logo Symantec

Symantec Hosted Endpoint Protection: komplexní zabezpečení pro malé a střední firmy

Služba Symantec Hosted Endpoint Protection umožňuje využít jednoduchost a pohodlí služby založené na cloudu k ochraně počítačů a souborových serverů se systémem Windows před narůstajícím množstvím stále důmyslnějších hrozeb - a to bez potřeby dalšího hardwaru nebo softwaru pro správu.

"Zákazníkům často působí problémy, když k udržení kroku s vyvíjejícími se hrozbami vůči koncovým bodům potřebují více pracovníků IT,“" řekl Christian Christiansen, VP of Security Products and Services, společnost IDC. "Aby tyto problémy omezili, zákazníci chtějí pro koncové body řešení na klíč, která poskytují nejnovější úroveň ochrany, snadno se nastavují, nevyžadují žádnou údržbu a upgrady jsou automatické. Taková řešení mohou plně zajistit implementace zabezpečení založené na modelu SaaS.“"

Služba Symantec Hosted Endpoint Protection, využívající více než 18 let zkušeností s vývojem oceněných technologií antivirové ochrany a ochrany koncových bodů, je určená k ochraně systémů koncových bodů pomocí jediného řešení, které je spravované z webové konzoly a poskytuje pokročilou ochranu od koncového bodu až po bránu.

"Podobně jako vzrostla obliba modelu hostovaného zabezpečení zasílání zpráv kvůli jeho snadné správě a zavedení, motivuje organizace také účinná ochrana systémů koncových bodů a nižší složitost, kterou mohou nabídnout služby založené na cloudu,“" řekl Rowan Trollope, Senior Vice President, Symantec Hosted Services. "Služba Symantec Hosted Endpoint Protection využívá naše odborné znalosti v oblasti softwaru jako služby k poskytování pokročilých technologií, které chrání systémy zákazníků bez potřeby dalšího hardwaru, softwaru pro správu a vyhrazených zaměstnanců oddělení IT.“"

Analytici předpovídali, že podniky budou vzhledem k rostoucí složitosti hrozeb a mobilitě globálních pracovních sil požadovat vysoce účinná řešení zabezpečení, která se snadno instalují a vyžadují minimální údržbu. Tyto vlastnosti jsou obzvláště důležité v případě malých a středních podniků, které mají omezené zdroje k řešení vyvíjejících se požadavků na zabezpečení a musejí zvládat obrovské množství dalších povinností v oblasti IT.

"Rostoucí počet našich klientů má centrální kanceláře a z velké části distribuované pracovní síly, které buď pravidelně cestují, nebo pracují v pobočkách v celé oblasti EMEA,“" řekl Finian Nally, technický ředitel společnosti E-MIT Solutions, která sídlí v Dublinu a poskytuje malým a středním podnikům poradenské služby a služby správy v oblasti IT. "Služba Symantec Hosted Endpoint Protection nám poskytuje přehled o stavu systémů koncových uživatelů a jistotu, že mají ochranu na aktuální úrovni a podle jejich podnikových požadavků na zabezpečení, bez ohledu na to, zda jsou přihlášeni k síti. Sledování systémů používaných touto částí pracovních sil je obvykle obtížnější, takže možnost spravovat tyto distribuované systémy z jedné konzoly pro správu nám značně usnadňuje práci a snižuje náklady našich klientů."

Nejen služba Symantec Hosted Endpoint Protection, ale také nedávné rozšíření možností podpory roamingu ve službě MessageLabs Web Security Service umožní organizacím sledovat a zabezpečit činnosti online jejich vysoce distribuovaných pracovních sil.

Služba MessageLabs Hosted Web Security Service, která čerpá z deseti let zkušeností se zabezpečováním podnikových sítí v cloudu, nabízí rozšířené možnosti roamingu a podpory vzdálených pracovníků, které organizacím pomohou zabezpečit použití webu a vynucovat správné použití webu v různých prostředích. Řešení SmartConnect for MessageLabs Hosted Web Security chrání před škodlivým kódem, vynucuje zásady přijatelného použití webu u cestujících uživatelů a zjišťováním zeměpisné polohy umožňuje optimální výkon služby. Řešení RemoteConnect for MessageLabs Hosted Web Security chrání a vynucuje zásady přijatelného použití webu u vzdálených pracovníků a zaměstnanců ve vzdálených pobočkách.

"Prakticky všichni uživatelé s přenosným počítačem se stávají cestujícími pracovníky bez ohledu na to, kde se v pracovní době nacházejí," řekl Rowan Trollope. "Je stále obvyklejší, že zaměstnanci přecházejí mezi různými síťovými prostředími a zeměpisnými místy, což představuje problém pro oddělení IT při vynucování zásad použití, zajišťování ochrany přenosných počítačů a dalších koncových bodů a zabezpečování komunikace zaměstnanců."

Podle společnosti Forrester se díky práci na dálku zrychluje přechod k řešením založeným na modelu cloud computing, která jsou vhodná pro vysoce distribuovaná prostředí. Model realizace založený na cloudu zjednodušuje proces zajišťování vzdálených pracovníků prostřednictvím Internetu a poskytuje IT organizacím větší přehled a kontrolu nad podnikovými prostředky.

"V minulosti mohli naši uživatelé obejít náš server proxy a podnikovou bránu firewall,“" řekl Chris Buckley, vedoucí infrastrukturního týmu ve společnosti ASCO, přední mezinárodní logistické společnosti v oblasti ropného a plynárenského průmyslu s pobočkami ve Velké Británii, Norsku, Nizozemsku, USA, Kanadě, Trinidadu, Singapuru a kaspické oblasti. "Neměli jsme žádnou možnost, jak snadno distribuovat skupinové zásady a jak zajistit ochranu uživatelů při cestování. Nyní při použití služby Smart Connect vím, že jsou systémy našich uživatelů zabezpečené bez ohledu na místo a že se mé zásady použití webu pro jednotlivé uživatele i skupiny konzistentně uplatňují v celé organizaci."

Služby Symantec Hosted Endpoint Protection, SmartConnect a RemoteConnect jsou nyní k dispozici zákazníkům na celém světě. Služby Smart Connect a Remote Connect využívají jeden modul zásad, takže obě služby lze snadno kombinovat za účelem centralizovaného vytváření zpráv, správy zásad pro použití webu a konfigurace pomocí jediného webového portálu.

Služba Symantec Hosted Endpoint Protection využívá oceněnou technologii zabezpečení Ubiquity společnosti Symantec. Tato technologie nové generace, založená na hodnocení důvěryhodnosti na základě zpětné vazby z komunity uživatelů, je určená k boji s útoky nejnovějšího škodlivého kódu. Díky technologii Ubiquity může služba Symantec Hosted Endpoint Protection využívat anonymní vzory použití softwaru více než 100 milionů zúčastněných zákazníků společnosti Symantec, které jí umožňují poskytovat ochranu před nejnovějšími mikrodistribuovanými mutujícími hrozbami, které by jinak zcela obešly tradiční řešení zabezpečení.

Službu Symantec Hosted Endpoint Protection lze zakoupit samostatně nebo v kombinaci s jinými službami Symantec Hosted Services pro e-mail, web a rychlé zprávy. Služba je v současné době k dispozici v angličtině.

Služba Symantec Hosted Endpoint Protection je součástí širokého portfolia flexibilních řešení ochrany zabezpečení koncových bodů pro malé a střední podniky, které zahrnuje aplikace Symantec Endpoint Protection Small Business Edition a Symantec Protection Suite Small Business Edition, Symantec Protection Suite Advanced Business Edition. Zákazníci, kteří dosud nejsou připraveni k přechodu na model SaaS, mohou nadále spoléhat na oceněné portfolio zabezpečení společnosti Symantec pro malé a střední podniky.

Článek Symantec ze dne úterý 19. října 2010

Další články od Symantec

SmartPhone Honey Stick: jaké jsou osudy ztracených telefonů

Backup Exec 2012 zvyšuje ochranu dat v malých podnicích

25 specializací pro obchodní partnery Symantec ČR a SR

Android.Counterclank: mobilní malware ohrožuje uživatele přístrojů se systémem Android

2011 Enterprise Encryption Trends Survey: studie Symantec zaměřená na šifrování dat

Norton Tablet Security a Mobile Security: bezpečnost pro tabley a chytré telefony

Norton Online Family: kyberšikana učitelů žáky je vážný problém

SMB Threat Awareness Poll: malé a střední firmy podceňují internetovou ochranu

Cílené útoky Duqu zneužívají novou zranitelnost nultého dne a komunikují i přes P2P sítě

Veronika Siwková: nová marketingová a PR manažerka Symantec pro ČR a SR

Symantec O3: nová platforma zabezpečení cloudu

Nový Norton AntiVirus 2012 dokonale ochrání počítač

Útok na infrastrukturu certifikační autority DigiNotar

Technologie V-Ray pro Backup Exec 2010 s první prediktivní obnovou pro VMware

Norton Mobile Security Lite: zdarma ochrana mobilu před škodlivým kódem

Norton 360 a Norton Internet Security chrání i malé a domácí kanceláře

Anonymous oznámili útok na Facebook

Elektronické licence pro Norton 360 a Norton Internet Security

Podceňování rizik na sociálních sítích může vést k soudním sporům a poškození pověsti firmy

Norton Safe Web pro Facebook má přes 1 milion uživatelů

Symantec Messaging Gateway 9.5 s podporou šifrovací technologie odchozích zpráv

Kyberzločin zneužívá smrt Usámy bin Ládina při šíření škodlivého kódu

Pozor na zaspamovaného velikonočního zajíčka

LizaMoon: pozor na falešné antiviry

Android.Walkinwat varuje před stahováním pirátského softwaru

Symantec NetBackup 7 automatizuje prohledávání a ochranu virtuálních strojů

DOCOMO a Symantec představují řízenou 3G službu dálkové blokace pevného disku

Výsledky únorové zprávy Symantec MessageLabs Intelligence Report

Zpětný odkup akcií Symantec

Norton 360 verze 5.0: výkonná obrana proti počítačové kriminalitě

Symantec Endpoint Protection: bezpečnost bez kompromisů a nejvyšší výkon

Vir Anna Kourniková slaví desetileté výročí

Výsledky lednové zprávy Symantec MessageLabs Intelligence Report

Útočné nástroje v popředí zájmu počítačových zločinců

Norton Internet Security 2011 nyní celosvětově v PC HP pro malé podniky

Nadměrné sdílení informací během svátků ohrožuje uživatele

Symantec Data Loss Prevention 11 zjednodušuje detekci a ochranu firemních dat

Cenově výhodné certifikáty GeoTrust SSL drží pozici jedničky

Hudební celebrity se staly obětí počítačových zločinců

Trendy v oblasti bezpečnosti a ukládání dat pro rok 2011

Petr Vojáček: nový Territory Account Managera Symantec pro ČR

Pečeť VeriSign vytvořila nový rekord v počtu zobrazeními za jediný den

Symantec Enterprise Vault: přední řešení v oblasti podnikové archivace dat

2010 Annual Study: oblast šifrování dat zaznamenala největší nárůst investic do IT

Podvodníci nabízejí kredit zdarma pro mobilní telefony

Next Generation Network Protection: pro lepší správu a vyšší zisky poskytovatelů komunikačních služeb

Facebook: Norton CZ ochrana před počítačovou kriminalitou

Norton 360 verze 5.0: Beta verze zdarma ke stažení a testování

Harry Potter a Relikvie smrti: podvodné nabídky spamerů

Symantec Hosted Endpoint Protection: komplexní zabezpečení pro malé a střední firmy