logo Symantec

Symantec nabízí program analýzy počítačových hrozeb

Program, v němž Symantec využívá bezpečnostní informace a odborníky, zmírňuje počítačová rizika protiopatřeními přijatými na základě identifikace hrozeb, shromažďování informací v místě a hodnocení dopadů.

Symantec Corp. ohlašuje program analýzy počítačových hrozeb Symantec CTAP (Cyber Threat Analysis Program), který komplexně pojímá získávání a identifikaci globálně platných bezpečnostních informací, poskytování lokalizovaných identifikací hrozeb a vytváření vhodných nápravných opatření a protiopatření k ochraně důležitých informací klientů a zlepšení jejich celkové bezpečnostní situace. Program CTAP poskytuje přístup k jednomu z největších komerčních úložišť údajů o zranitelných místech ovlivňujících počítačovou bezpečnost a informacím o počítačových hrozbách a přidává širokou sadu bezpečnostních nástrojů společnosti Symantec. Společnost Symantec poskytuje tento přístup prostřednictvím vysoce kvalifikovaných analytiků na pracovišti klienta a tím zlepšuje stav ochrany organizace a zvyšuje její proaktivní schopnosti.

Cílem programu CTAP, který doplňuje osvědčené integrované služby Security Intelligence Services, je rozšířit zákazníkův přehled o světě hrozeb a poskytnout zdroje pro účinné zmírnění rizik a odezvu na vyžádání. Program využívá rozsáhlou globální informační síť společnosti Symantec a široké odborné znalosti v oblasti zabezpečení, kterými disponuje pouze společnost Symantec, a zákazníkům poskytuje podrobné zprávy a ověřené informace o útocích, aktivitě nebezpečného kódu, phishingu a nevyžádaných e-mailech, s nimiž se organizace každodenně setkávají.

XIV. vydání zprávy Internet Security Threat Report společnosti Symantec vydané v dubnu 2009 ukázalo rozsah současných hrozeb vůči počítačové bezpečnosti. Společnost Symantec vytvořila v roce 2008 více než 1,6 mil. nových signatur nebezpečného kódu a v každém měsíci roku 2008 zablokovala na celém světě v průměru víc než 245 milionů pokusů o útok nebezpečného kódu. 90 % všech hrozeb zjištěných společností Symantec ve sledovaném období se pokoušelo o krádež důvěrných informací.

"Organizace v současné době stojí před závažným problémem, jak se vypořádat s hrozbami vůči počítačové bezpečnosti, které se objevují rychleji, jsou důmyslnější a dávají minimum času na proaktivní obranu. K tomu se připojuje tlak na snižování nákladů a efektivnější využití minulých investic ke zlepšení stavu počítačové bezpečnosti," řekl Anil Chakravarthy, senior vice president, Symantec Enterprise Services. "Program Symantec CTAP zmírňuje rizika IT komplexním pojetím identifikace hrozeb a shromažďování a ověřování informací a zajišťuje včasnou reakci zkušených profesionálů k ochraně důležitých informací klientů. Vše podporují specializované nástroje pro realizaci reakce."

V rámci programu CTAP spojují analytici počítačových hrozeb společnosti Symantec data klientů a veřejná data s informacemi dostupnými v programu CTAP a rychle identifikují nové hrozby vůči počítačové bezpečnosti, určují skutečný charakter útoků, vyvíjejí protiopatření a zavádějí řešení.

Analytici, kteří využívají globální úložiště společnosti Symantec, dávají zákazníkům přístup k podrobným a rozsáhlým informacím a rozmanitým nástrojům, které lze získat pouze prostřednictvím tohoto programu :

Společnost Symantec poskytuje odborníky v místě a vzdálené odborníky, kteří přizpůsobují analýzy, reakce a akce projektovým specifikacím každého klienta. Hluboké odborné znalosti se zaměřují na čtyři klíčové oblasti: informace z oblasti počítačové bezpečnosti, analýzy provozu sítí, analýzy nebezpečných kódů a forenzní analýzy. Program CTAP využívá důmyslné nástroje, včetně inteligentních datových úložišť se zabudovanými sadami nástrojů a interních systémů společnosti Symantec, které analytikům programu CTAP umožňují identifikovat nové bezpečnostní hrozby z Internetu, vyvíjet obranné mechanismy a distribuovat řešení. To jim umožňuje vytvořit bezpečnější provozní prostředí a tím zlepšit situační přehled v organizaci a reakci organizace.

"K řešení současných bezpečnostních hrozeb a zranitelných míst jsou ve většině organizací zapotřebí značné interní zdroje pro proaktivní řízení rizik," řekla Irida Xheneti, analytička bezpečnostních služeb ve společnosti IDC. "Ve snaze o zabezpečení podnikových aktiv v době rozsáhlého rozvoje technologií a rychlého šíření hrozeb hledají organizace komplexní a proaktivní řešení zabezpečení, která jim umožní rychle zjistit zranitelná místa a rychle je opravit. Program CTAP společnosti Symantec umožní zákazníkům využít proaktivní bezpečnostní informace a odborné znalosti k ekonomicky efektivnímu zlepšení stavu řízení rizik v organizaci."

Symantec Global Intelligence Network

V rámci globální informační sítě společnosti Symantec jsou udržovány rozsáhlé databáze dat shromážděných z celého světa umožňující identifikaci nových hrozeb, vývoj obranných mechanismů a distribuci řešení. Tato síť získává informace týkající se zabezpečení z celého světa. Analytici ve společnosti Symantec tak mají bezkonkurenční schopnost identifikovat a analyzovat nové trendy v oblasti útoků, aktivitu nebezpečného kódu, phishingu a nevyžádané pošty a poskytovat ochranu a podložené komentáře. Společnost Symantec provozuje 11 středisek Security Response Center a ke sledování nebezpečných činností využívá 240 000 senzorů útoků.

Cena a dostupnost na trhu

Program analýzy počítačových hrozeb CTAP společnosti Symantec je k dispozici nyní. Cena se odvíjí od počtu analytiků, které bude organizace v rámci programu CTAP využívat.

Článek Symantec ze dne čtvrtek 20. srpna 2009

Další články od Symantec

SmartPhone Honey Stick: jaké jsou osudy ztracených telefonů

Backup Exec 2012 zvyšuje ochranu dat v malých podnicích

25 specializací pro obchodní partnery Symantec ČR a SR

Android.Counterclank: mobilní malware ohrožuje uživatele přístrojů se systémem Android

2011 Enterprise Encryption Trends Survey: studie Symantec zaměřená na šifrování dat

Norton Tablet Security a Mobile Security: bezpečnost pro tabley a chytré telefony

Norton Online Family: kyberšikana učitelů žáky je vážný problém

SMB Threat Awareness Poll: malé a střední firmy podceňují internetovou ochranu

Cílené útoky Duqu zneužívají novou zranitelnost nultého dne a komunikují i přes P2P sítě

Veronika Siwková: nová marketingová a PR manažerka Symantec pro ČR a SR

Symantec O3: nová platforma zabezpečení cloudu

Nový Norton AntiVirus 2012 dokonale ochrání počítač

Útok na infrastrukturu certifikační autority DigiNotar

Technologie V-Ray pro Backup Exec 2010 s první prediktivní obnovou pro VMware

Norton Mobile Security Lite: zdarma ochrana mobilu před škodlivým kódem

Norton 360 a Norton Internet Security chrání i malé a domácí kanceláře

Anonymous oznámili útok na Facebook

Elektronické licence pro Norton 360 a Norton Internet Security

Podceňování rizik na sociálních sítích může vést k soudním sporům a poškození pověsti firmy

Norton Safe Web pro Facebook má přes 1 milion uživatelů

Symantec Messaging Gateway 9.5 s podporou šifrovací technologie odchozích zpráv

Kyberzločin zneužívá smrt Usámy bin Ládina při šíření škodlivého kódu

Pozor na zaspamovaného velikonočního zajíčka

LizaMoon: pozor na falešné antiviry

Android.Walkinwat varuje před stahováním pirátského softwaru

Symantec NetBackup 7 automatizuje prohledávání a ochranu virtuálních strojů

DOCOMO a Symantec představují řízenou 3G službu dálkové blokace pevného disku

Výsledky únorové zprávy Symantec MessageLabs Intelligence Report

Zpětný odkup akcií Symantec

Norton 360 verze 5.0: výkonná obrana proti počítačové kriminalitě

Symantec Endpoint Protection: bezpečnost bez kompromisů a nejvyšší výkon

Vir Anna Kourniková slaví desetileté výročí

Výsledky lednové zprávy Symantec MessageLabs Intelligence Report

Útočné nástroje v popředí zájmu počítačových zločinců

Norton Internet Security 2011 nyní celosvětově v PC HP pro malé podniky

Nadměrné sdílení informací během svátků ohrožuje uživatele

Symantec Data Loss Prevention 11 zjednodušuje detekci a ochranu firemních dat

Cenově výhodné certifikáty GeoTrust SSL drží pozici jedničky

Hudební celebrity se staly obětí počítačových zločinců

Trendy v oblasti bezpečnosti a ukládání dat pro rok 2011

Petr Vojáček: nový Territory Account Managera Symantec pro ČR

Pečeť VeriSign vytvořila nový rekord v počtu zobrazeními za jediný den

Symantec Enterprise Vault: přední řešení v oblasti podnikové archivace dat

2010 Annual Study: oblast šifrování dat zaznamenala největší nárůst investic do IT

Podvodníci nabízejí kredit zdarma pro mobilní telefony

Next Generation Network Protection: pro lepší správu a vyšší zisky poskytovatelů komunikačních služeb

Facebook: Norton CZ ochrana před počítačovou kriminalitou

Norton 360 verze 5.0: Beta verze zdarma ke stažení a testování

Harry Potter a Relikvie smrti: podvodné nabídky spamerů

Symantec Hosted Endpoint Protection: komplexní zabezpečení pro malé a střední firmy