logo Symantec

Symantec umožňuje využítí nové technologie úložišť

Uživatelé budou mít k dispozici vyšší výkon a využití a lepší možnosti obnovení díky integraci s jednotkami SSD, diskovými poli s dynamickým zajišťováním a rychlým převzetím služeb při selhání.

Společnost Symantec Corp. oznámila vylepšení svých špičkových řešení Veritas Storage Foundation, Veritas Cluster File System a Veritas Cluster Server pro správu a vysokou dostupnost heterogenních úložišť v prostředích UNIX, Linux a Windows. Tato verze umožňuje organizacím využít novou technologii úložišť, například jednotky SSD (Solid State Drives) a dynamické zajišťování, a současně nadále snižovat náklady a složitost prostřednictvím vyššího výkonu a vyšší škálovatelnosti. Nyní je navíc možné téměř okamžité obnovení aplikací díky těsné integraci řešení Veritas Cluster File System s řešeními Oracle, Sybase a IBM DB2. Tato integrace umožňuje rychlé převzetí strukturovaných informací při selhání a téměř lineární škálovatelnost.

"Organizace se vyvíjejí podle měnících se obchodních potřeb a k tomu potřebují optimalizovanou dynamickou a flexibilní infrastrukturu úložišť," řekl Josh Kahn, vice president of Product Management, Storage and Availability Management Group, společnost Symantec. "Uvedením těchto nových verzí poskytuje společnost Symantec svým zákazníkům možnost skutečně využít nejnovější inovace v oblasti úložišť, počínaje jednotkami SSD přes dynamicky zajištěný hardware až po virtuální prostředí, včetně prostředí Hyper-V, a současně poskytuje také funkce potřebné pro optimalizaci jakéhokoli úložiště nebo serverové platformy. V softwaru Storage Foundation získávají zákazníci úplně řešení potřebné pro transformaci jejich datových center a vytvoření nezbytných podmínek pro obchodní úspěch."

Přehled o jednotkách SSD

Funkce dynamických úrovní úložišť podle obsahu, vyvinuté společností Symantec, zajišťují zachování ekonomičnosti úložišť při využití nových technologií, které zvyšují výkon. Umožňují úplný koordinovaný přehled o serverech a úložištích a nerušivé přesouvání informací na základě zásad. Software Storage Foundation automaticky optimalizuje heterogenní prostředí úložišť, včetně prostředí obsahujících jednotky SSD a tradiční disky. Storage Foundation je jediné řešení správy úložišť schopné automaticky zjišťovat zařízení SSD předních výrobců polí a serverů a transparentně optimalizovat umístění dat v zařízeních SSD.

Kompletace ekosystému dynamického zajišťování

Veritas File System je jediný systém souborů podporující různé platformy a dynamické zajišťování a jeho integrace s ekosystémem dynamického zajišťování umožňuje vyšší využití úložišť. Rozhraní Veritas Thin Reclamation API, ohlášené v loňském roce, umožňuje automatické uvolnění místa u diskových polí s dynamickým zajišťováním. Toto rozhraní nyní jako partneři společnosti Symantec plně podporují společnosti IBM a 3PAR a další partneři z řad výrobců hardwaru se hodlají přidat. Software Storage Foundation je jediné řešení, které zjišťuje dynamicky zajištěný úložný prostor v prostředí různých výrobců a současně umožňuje automatické a online uvolňování úložného prostoru, takže organizace jsou schopny udržet velikost úložišť pod kontrolou.

"Organizace stále častěji instalují disková pole s dynamickým zajišťováním, aby zvýšily využití úložišť a provozní efektivitu. Řešení Veritas Storage Foundation vytváří standard pro výrobce úložišť, který umožní granulární online uvolňování úložného prostoru, který se již nepoužívá," řekl Doug Balog, vicepresident System Storage ze společnosti IBM. "IBM, jako partner společnosti Symantec, se hodlá podílet na snižování složitosti datových center a na zvyšování flexibility správy úložišť a vyvine veškeré úsilí, aby poskytla našim společným zákazníkům možnost v hojné míře a bez obav nasazovat dynamická úložiště."

Technologie SmartMove použitá v řešení Storage Foundation ve spojení s doplňkem Veritas Volume Replicator umožňuje organizacím snadnou migraci z klasických úložišť na dynamická úložiště na jakoukoli vzdálenost. Přesouváno je pouze úložiště použité aplikací, takže migrace dat a polí je rychlá a efektivní dokonce i na velké vzdálenosti. Řešení Storage Foundation nyní uživatelům poskytuje nebývalý přehled o starších svazcích a dynamických svazcích a efektivní centrální správu a automatické uvolňování úložného prostoru. Řešení Storage Foundation for Windows zavádí tyto funkce nyní také do prostředí Hyper-V, takže organizace mohou lépe spravovat prostředí fyzických i virtuálních úložišť.

Clusterování aplikací s ohledem na charakteristiky úložišť

V této verzi řešení Cluster File System a Cluster Server přidává společnost Symantec vylepšení zajišťující vyšší dostupnost prostředí Oracle. Na rozdíl od tradičních pojetí převzetí služeb při selhání, která vyžadují přesunutí aplikace i úložiště na alternativní server, poskytují řešení Cluster File System a Cluster Server souběžný přístup k informacím a vyžadují pouze přesunutí aplikace. Organizace tak nyní mohou během několika sekund zajistit převzetí aplikací při selhání v prostředí Oracle nebo IBM DB2 s jedinou instancí databáze. Výsledkem těchto vylepšení je robustnější, lépe spravovatelné, více škálovatelné a vysoce dostupné řešení pro prostředí důležitých aplikací a databází.

Služba vyhodnocení úložiště

Společnost Symantec nabízí také službu vyhodnocení úložiště, která organizacím pomáhá vyřešit jejich problémy s úložišti a využít nejnovější vylepšení v oblasti optimalizace a správy úložišť. V rámci služby vyhodnocení úložiště posoudí poradci společnosti Symantec efektivitu současného úložného prostředí zákazníka a určí oblasti, kde je možno dosáhnout úspor nákladů. Odborníci společnosti Symantec definují, v čem se současné prostředí odchyluje od doporučených postupů, včetně pracovníků, procesů a technologie, a pomohou zavést technologie, například Veritas Storage Foundation, Veritas Cluster File System a Veritas Cluster Server.

Další články k tématům - Cluster - Foundation - IBM - selhání - SSD - Storage - Symantec - úložiště - Veritas - Josh Kahn - Doug Balog

Článek Symantec ze dne čtvrtek 17. prosince 2009

Další články od Symantec

SmartPhone Honey Stick: jaké jsou osudy ztracených telefonů

Backup Exec 2012 zvyšuje ochranu dat v malých podnicích

25 specializací pro obchodní partnery Symantec ČR a SR

Android.Counterclank: mobilní malware ohrožuje uživatele přístrojů se systémem Android

2011 Enterprise Encryption Trends Survey: studie Symantec zaměřená na šifrování dat

Norton Tablet Security a Mobile Security: bezpečnost pro tabley a chytré telefony

Norton Online Family: kyberšikana učitelů žáky je vážný problém

SMB Threat Awareness Poll: malé a střední firmy podceňují internetovou ochranu

Cílené útoky Duqu zneužívají novou zranitelnost nultého dne a komunikují i přes P2P sítě

Veronika Siwková: nová marketingová a PR manažerka Symantec pro ČR a SR

Symantec O3: nová platforma zabezpečení cloudu

Nový Norton AntiVirus 2012 dokonale ochrání počítač

Útok na infrastrukturu certifikační autority DigiNotar

Technologie V-Ray pro Backup Exec 2010 s první prediktivní obnovou pro VMware

Norton Mobile Security Lite: zdarma ochrana mobilu před škodlivým kódem

Norton 360 a Norton Internet Security chrání i malé a domácí kanceláře

Anonymous oznámili útok na Facebook

Elektronické licence pro Norton 360 a Norton Internet Security

Podceňování rizik na sociálních sítích může vést k soudním sporům a poškození pověsti firmy

Norton Safe Web pro Facebook má přes 1 milion uživatelů

Symantec Messaging Gateway 9.5 s podporou šifrovací technologie odchozích zpráv

Kyberzločin zneužívá smrt Usámy bin Ládina při šíření škodlivého kódu

Pozor na zaspamovaného velikonočního zajíčka

LizaMoon: pozor na falešné antiviry

Android.Walkinwat varuje před stahováním pirátského softwaru

Symantec NetBackup 7 automatizuje prohledávání a ochranu virtuálních strojů

DOCOMO a Symantec představují řízenou 3G službu dálkové blokace pevného disku

Výsledky únorové zprávy Symantec MessageLabs Intelligence Report

Zpětný odkup akcií Symantec

Norton 360 verze 5.0: výkonná obrana proti počítačové kriminalitě

Symantec Endpoint Protection: bezpečnost bez kompromisů a nejvyšší výkon

Vir Anna Kourniková slaví desetileté výročí

Výsledky lednové zprávy Symantec MessageLabs Intelligence Report

Útočné nástroje v popředí zájmu počítačových zločinců

Norton Internet Security 2011 nyní celosvětově v PC HP pro malé podniky

Nadměrné sdílení informací během svátků ohrožuje uživatele

Symantec Data Loss Prevention 11 zjednodušuje detekci a ochranu firemních dat

Cenově výhodné certifikáty GeoTrust SSL drží pozici jedničky

Hudební celebrity se staly obětí počítačových zločinců

Trendy v oblasti bezpečnosti a ukládání dat pro rok 2011

Petr Vojáček: nový Territory Account Managera Symantec pro ČR

Pečeť VeriSign vytvořila nový rekord v počtu zobrazeními za jediný den

Symantec Enterprise Vault: přední řešení v oblasti podnikové archivace dat

2010 Annual Study: oblast šifrování dat zaznamenala největší nárůst investic do IT

Podvodníci nabízejí kredit zdarma pro mobilní telefony

Next Generation Network Protection: pro lepší správu a vyšší zisky poskytovatelů komunikačních služeb

Facebook: Norton CZ ochrana před počítačovou kriminalitou

Norton 360 verze 5.0: Beta verze zdarma ke stažení a testování

Harry Potter a Relikvie smrti: podvodné nabídky spamerů

Symantec Hosted Endpoint Protection: komplexní zabezpečení pro malé a střední firmy