logo SYSCOM SOFTWARE spol. s r.o.

Bezpečné úložiště dat s aplikací cFiles pro mobilní zařízení

Řešení cFiles garantuje zabezpečení dat na vysoké úrovni díky kombinaci několika prvků zajištění. Pro přístup do aplikace slouží uživateli osmimístné heslo, které není nikde ukládáno a pomyslné klíče od systému má pouze uživatel.

Řešením pro každého uživatele, který chce mít svá data na mobilním zařízení v bezpečí, může být nová aplikace cFiles, kterou vyvinula pražská společnost Syscom Software pro kanadskou firmu Cryptonix Technologies.

Aplikace cFiles, kterou si nyní již můžete stahovat na iOS AppStore (iTunes), představuje bezpečné úložiště dat, k nimž se nemůže dostat nikdo jiný, než majitel zařízení, tedy ani výrobce či bezpečnostní složky. Funguje jako manažer pro bezpečné zacházení s daty v práci i v soukromí, umožňuje veškeré operace od bezpečného pořízení fotografií a videí, ukládání osobních dokumentů, zaznamenávání poznámek až po profesionální spravování pracovních dokumentů.

"Přehledný pohyb mezi dokumenty, jejich uspořádání, třídění, vyhledávání a všechny akce nad soubory jako přesouvání, kopírování, archivace a další je možné provádět rovněž v externích úložištích. Aplikace cFiles reaguje na všechny dosud známé nároky na bezpečnost a poskytuje tak robustní nástroj pro bezpečnou práci se soubory na mobilních platformách jak pro osobní tak pro korporátní účely. Pro novou generaci zařízení s programem iOS 8 již nebude nutno pamatovat si osmimístné heslo, ale vstup do úložiště bude jištěn otiskem prstu, který je zařízení již schopno sejmout. Tato zařízení nabídnou i další funkce pro zjednodušení práce s aplikací cFiles," vysvětluje Miroslav Volek, specialista Syscom Software.

Uživatel, který si aplikaci stáhne, ji může použít pro všechna svá mobilní zařízení, aby měl přístup k datům. Vždy stejně bezpečně. Do cFiles jsou ukládány soubory šifrovaně. Stejně jako soubory na lokálním úložišti jsou data zabezpečena v externích úložištích DropBox a iCloud. Na zařízení i na úložišti jsou soubory kryptovány stejně, ovšem není v silách nikoho je rozšifrovat. Přístup má pouze majitel, skrze své zařízení.

cFiles podporuje širokou škálu typů souborů jako Apple iWork, Apple video, MS Office a další. Aplikaci lze používat na iPhonech a iPadech s nainstalovaným iOS7.

Další články k tématům - bezpečnost - cloud - fotografie - iOS - tablet - telefon - účetnictví - úložiště - video - Miroslav Volek

Článek SYSCOM SOFTWARE spol. s r.o. ze dne úterý 21. července 2015

Další články od SYSCOM SOFTWARE spol. s r.o.

Bezpečné úložiště dat s aplikací cFiles pro mobilní zařízení