logo T-Mobile Czech Republic a.s.

T-Mobile Bonus boduje

Nový věrnostní program T-Mobile Bonus, který operátor představil v únoru tohoto roku, slaví úspěchy. Během necelého půlroku se zvýšil počet tarifních zákazníků registrovaných v tomto programu o 62 %, celkový počet členů programu přesáhl 2 miliony.

Hlavní novinkou bylo sloučení dvou samostatných věrnostních programů do jednoho tak, aby všichni zákazníci – jak tarifní, tak ti, kdo využívají předplacenou kartu -, mohli čerpat výhody podle své chuti, tedy buď využívat aktuální zvýhodněnou službu, nebo sbírat body a za ně pořizovat odměny z Bonus katalogu.

"Dobře si uvědomujeme, jak důležitou součást péče o zákazníky věrnostní programy tvoří. Zákazník právem očekává, že bude odměněn za svou věrnost", vysvětluje Miroslav Výborný, ředitel marketingových služeb a dodává : "Snažíme, aby si zákazník sáhl na odměnu co nejdříve. Cena bodu i jednotlivých odměn proto zůstává stále stejná a zákazníci navíc mohou nasbírat body rychleji při využití speciální kreditní karty T-Mobile Bonus. Zároveň se neustále snažíme rozšiřovat nabídku o další atraktivní položky."

Zvýhodněná služba nebo odměna z katalogu ?

Celkový počet registrovaných členů programu přesáhl 2 miliony, přičemž více než 37 % tvoří Twist zákazníci. Členové programu si mohou vybrat mezi dvěma typy odměn - aktuální zvýhodněnou službu či sběr bodů. Ti, kdo chtějí odměnu okamžitě, volí první variantu, zatímco trpělivější zákazníci si vybírají sběr bodů, aby mohli čerpat větší výhodu za delší období.

Zatím se ukazuje, že zákazníci s předplacenou kartou jsou konzervativnější: body začalo sbírat jen 1 % z nich, valná většina využívá aktuální zvýhodněnou službu – noční volání od 21 do 9 hodin do sítě T-Mobile jen za 1 Kč/min včetně DPH. Zákazníci s tarifem jsou přece jen pružnější: zvýhodněnou službu místo sběru bodů si v období březen – červenec 2008 zvolilo 10 % z nich. Nicméně stejně jako firemní zákazníci, kteří věrnostní program také mohou využívat, většina i nadále preferuje odměnu z katalogu. Sběr Bonus bodů se od spuštění nového programu zvýšil o 25 %.

Body a co za ně

Zákazník získává jeden bod za každých 23,80 Kč (vč. DPH) útraty a navíc jednorázově plných 100 bodů při úvodní registraci do programu. Bonus body lze uplatnit na nákup telefonů, příslušenství, balíčků volných jednotek a dalšího zboží i služeb dle platného katalogu. Zákazníci T-Mobile mohou urychlit sbírání bodů kreditní kartou, kdy za každých 30 kartou zaplacených Kč získají 1 bod.

V katalogu T-Mobile Bonus zákazníci najdou kompletní nabídku telefonů a příslušenství k nim, i nabídku volných jednotek (minuty, SMS, MMS, kB) do všech sítí. V seznamu odměn nechybí poukázky na zboží či dnes tak populární navigace, digitální fotoaparáty a další elektronika. K ní si zákazníci mohou objednat i něco praktického na cesty – batohy, vařiče, spací pytel a mnohé další. Kulturní typy ocení výběr DVD, CD a mohou koupit lístky na hudební akce sponzorované T-Mobile.

V srpnu bude nabídka odměn obohacena o designovou novinku – exkluzivní kolekci oblečení, kterou si budou moci zákazníci objednat právě jen prostřednictvím T-Mobile Bonus. V podzimních měsících bude kolekce rozšířena o trendy oblečení pro mladé.

Preference zákazníků při čerpání odměn z katalogu se liší podle segmentů: zatímco firemní zákazníci jednoznačně preferují telefony (ty tvoří 2/3 objednávek), tarifní zákazníci upřednostňují zboží z kategorie cestování a zábavy a dobíjení předplacených karet Twist. Oblíbené položky zákazníci nacházejí i v kolekci T-Mobile. Hitem letošního jara bylo zboží s motivy EURO 2008 (repliky dresů, míče, branky, šály atd…). Objednávky na toto zboží byly dvojnásobné oproti objednávkám zboží s motivy MS 2006 a míč Puma z EURO kolekce byl na čtvrtém místě žebříčku nejčastěji objednávaných odměn.

Top 5 nejčastěji objednávaných odměn z Katalogu jaro/léto 2008

  1. Nokia 6300 černostříbrná
  2. Dobití v hodnotě 200 Kč
  3. Nokia 3110 Classic černá
  4. Fotbalový míč Puma
  5. Nokia 2610 černá

Členství v T-Mobile Bonus

Pro zapojení do programu T-Mobile Bonus stačí pouze bezplatná registrace. Lze ji provést zasláním SMS ve tvaru BONUS A na číslo 4603, zavoláním na Zákaznické centrum na číslo 4603 či na internetových stránkách www.t-mobile.cz/bonus. Účastníci dřívějších variant věrnostního programu se již znovu registrovat nemusí, automaticky se stali členy. Administrace všech nastavení probíhá zdarma pomocí SMS, voláním na Zákaznické centrum na číslo 4603, případně přes službu Můj T-Mobile.

Po registraci je tarifním zákazníkům coby výhoda standardně nastaveno sbírání Bonus bodů, Twist zákazníci mají aktivováno využívání Zvýhodněné služby. Kdykoli si však zákazník může druh odměny změnit. Pokud zákazník zapojený do věrnostního programu přejde z Twistu na tarif, je mu zachován zvolený typ výhody a přenáší se mu všechny nasbírané Bonus body.

Článek T-Mobile Czech Republic a.s. ze dne středa 30. července 2008

Další články od T-Mobile Czech Republic a.s.

Podle analýzy T-Mobile bylo v neděli na Letné přes 283000 lidí

IdeaPad S10-3: netbook Lenovo pro milovníky surfování

T-Mobile pozastavuje dobíjení předplacených karet pro Sazka terminály

Komunikace s Japonskem zdarma

ADSL modem s 3G zálohou

Silvestr 2010 ve znamení hovorů

Štědrý den v síti T-Mobile

Milan Křístek: nový ředitel prodeje firemním zákazníkům T-Mobile

Milan Vašina: nový generální ředitel T-Mobile

Satelitní TV od T-Mobile už za korunu

lovecka-sezona.cz: lov QR kódů v ulicích Prahy

Mobilní internet 3G od T-Mobile do dalších 5 měst

Počítač Compaq 100eu za korunu s ADSL 16 Mb/s

Cenové zvýhodnění volání pro tarifní programy Podnikatel od T-Mobile

t-music Chinaski tour 2010

m-vstupenky na Řípfest s velkou slevou

Twist Začínám, Povídám, Posílám: nové tarify T-Mobile

Speciální nabídka T-Mobile pro postižené povodněmi

Deutsche Telekom podpoří videoklip k singlu Firework popové hvězdy Katy Perry

Emporia, jednoduchý telefon pro seniory

Martin Jaroš povede tým marketingové komunikace T-Mobile

Nové destinace roamingového zvýhodnění T-Mobile Cestovatel

Mobilní internet se slevou na 2 roky k novým notebookům Acer

Velká soutěž o telefony iPhone s tarifem na rok zdarma

Grand a TOP tarify T-Mobile ve slevě

Záloha kontaktů zdarma pro zákazníky T-Mobile

Pomoc T-Mobile postiženým povodní

Dobíjení Twist karty na t-mobile.cz

T-Mobile vstupuje do boje proti dětské pornografii

Polemic, zaplať za novou desku, kolik si kapela zaslouží

Twist Internet Lite, ideální pro občasné surfaře

T-Mobile testuje technologie NFC

Podle průzkumu T-Mobile Češi v ekologii spoléhají na firmy

Tým 500 a Tým 900, novinka pro firemní zákazníky

T-Mobile uvádí na trh novou generaci přátelských tarifů

U T-Mobile ne za všechny telekomunikační služby musíte platit

Samsung E1120 zdarma

Mobilní marketing T-Mobile prošel úspěšnými testy

Tarify BAV SE, hudba zdarma pro všechny uživatele

Dodávka a správa zařízení, nová služba T-Mobile pro firemní zákazníky

Netbook Acer Aspire 1410 od T-Mobile

T-Mobile garantuje úspěšnost reklamních SMS a MMS

Twist Internet Lite, novinka pro občasné surfaře

Rock for People se slevou pro zákazníky T-Mobile

Zpravodajství Z1 na mobil na měsíc zdarma

Novinka pro Twist, Expresní zákaznická linka T-Mobile

Profi, neomezené tarify pro firmy

Grand a Grand PLUS, nové tarify s neomezeným voláním

3G T-Mobile, ostrý provoz sítě startuje

T-Mobile zahájil zaměstnaneckou sbírku pro Haiti

Nabídka zaměstnání