logo tcp cloud a.s.

TCP cloud implementuje Juniper Networks Contrail pro privátní cloudová řešení

Společnost tcp cloud a.s. nasadila jako jedna z prvních v celosvětovém měřítku Juniper Networks Contrail controller pro tzv. softwarově definované sítě a network function virtualization. Zlepšuje tak automatizaci a orchestraci ve své fyzické a virtuální infrastruktuře.

Pomocí Juniper Network Contrail může TCP cloud stavět velkokapacitní (high-density) privátní cloudová řešení pro svoje zákazníky za pouhý jeden týden oproti šesti týdnům v minulosti bez použití této inovace. Akcelerace takového řešení má obrovskou přidanou hodnotu, kterou může tcp cloud nyní nabízet svým zákazníkům.

Implementace Juniper Networks Contrail umožňuje hladké nasazení služeb Private Cloud a zároveň zvyšuje více než třikrát výkon virtuální sítě v porovnání s předešlým řešením.

TCP cloud tímto aktuálně nabízí nejlepší řešení pro virtuální privátní cloudy na trhu a díky svému vnitřnímu přesvědčení, poskytovat jednoduché, otevřené a agilní síťové prostředí, má za cíl být a udržet se na špičce v oboru poskytovatelů cloudových řešení. Společnost tcp cloud také hledala koncové "cloud infrastructure" řešení, které splní dva základní požadavky a to nejen rychle reagovat na měnící se požadavky a potřeby zákazníků, ale zároveň umožnit jeho vlastní rozšiřování v budoucnosti.

Nasazení Juniper Networks Contrail v TCP cloudu překonalo očekávání již během zkušebního/testovacího provozu (PoC - Proof of Concept). Implementace byla provedena v návaznosti na již používanou technologii Juniper Networks MetaFabric(TM) architecture, což je doporučená architektura pro datová centra příští generace, která zjednodušuje a urychluje nasazení a dodání aplikací jak uvnitř datového centra, tak i mezi datovými centry v různých lokalitách.

Společnost tcp cloud dosáhla pomocí nasazení Contrail značného nárůstu celkového výkonu sítě zvýšením šířky pásma z 4 Gigabits na 15 Gigabits a získala schopnost rychle přizpůsobit a měnit "architecture design" podle potřeby.

Navíc díky tomu, že Juniper využívá otevřené standardy a protokoly umožňuje společnosti tcp cloud stavět spolehlivá a plně automatizovaná cloud řešení v existujícím "multivendor prostředí", což je rozhodující ke splnění zákaznických požadavků.

V etapě ověřování koncepce řešení Contrail spolupracoval tcp cloud se společností Arrow ECS, distributorem Juniper Networks v České republice a na Slovensku. Jeho specialisté se ve spolupráci s Juniper Networks budou podílet i na dalších případných rozšíření a vylepšení síťové infrastruktury TCP cloudu.

"Spolupráce s tak inovativními společnostmi, kterými Juniper Networks a tcp cloud jsou, nám jako distributorovi umožňuje pracovat nejen s leadery v IT oboru, ale zároveň dodávat komplexní síťová řešení s dalšími možnostmi zvýšení propustnosti a automatizace, při zachování snadného procesu přechodu a konečné implementace. Bylo nám potěšením poskytnout technickou podporu (včetně plánování a přípravy) společnostem Juniper Networks a tcp cloud během procesu optimalizace infrastruktury datového centra TCP, které se tímto důležitým krokem stává datovým centrem světové třídy," říká Ing. Boris Nevrlý, předseda představenstva společnosti Arrow ECS, a.s.

Další články k tématům - automatizace - cloud - infrastruktura - optimalizace - virtualizace - Boris Nevrlý

Článek tcp cloud a.s. ze dne středa 1. října 2014

Další články od tcp cloud a.s.

Praktické využití IoT s vizualizací sběru senzorických dat

TCP cloud implementuje Juniper Networks Contrail pro privátní cloudová řešení