logo Technologické centrum Písek s.r.o.

Ocenění PRESTA pro budovu TCP

Nově zrekonstruovaná budova TCP byla oceněna v rámci soutěže PRESTA jižní Čechy 2012 - 2014, jejíž snahou je ocenit dobré výsledky práce projektantů, stavbyvedoucích, stavebních firem i stavebníků - investorů.

Budova TCP získala od odborné poroty zvláštní ocenění za revitalizaci Žižkových kasáren v Písku a to v kategorii "Občanské a průmyslové stavby - rekonstrukce". Projektantem budovy Technologického centra Písek byla společnost LOST Arch s.r.o. a zhotovitelem Sdružení PRIMA - Technologické centrum Písek zastoupené firmou Prima a.s.

Porota budovu Technologické centra Písek ocenila za významný počin v řešení podpory inovativního podnikání, vysoký technologický standard a flexibilní infrastrukturu připravenou na specifické požadavky uživatelů. Provedená adaptace budovy bývalých Žižkových kasáren v Písku na technologické centrum je v mnoha ohledech zdařilá. Z technologického hlediska je potřeba vyzdvihnout parametry datového centra a řešení slaboproudu objektu. Významné je i zpětné využití odpadního tepla, které generují datové sály.

Vyhlašovatelem soutěžní přehlídky PRESTA jižní Čechy 2012 - 2014 byl Český svaz stavebních inženýrů. Celá soutěž se koná pod patronací hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Jiřího Zimoly a za spolupráce Česká komory autorizovaných inženýrů a techniků ve výstavbě, Svazu podnikatelů ve stavebnictví ČR a Jihočeského kraje.

Cílem soutěžní přehlídky je prezentovat současné stavby v jihočeském regionu a představit charakteristickou jihočeskou výstavbu jako komplexní stavební dílo a ohodnotit ji z různých pohledů od projektového řešení přes realizaci až po řemeslný detail.

Další články k tématům - infrastruktura - ocenění - soutěž - Jiří Zimola

Článek Technologické centrum Písek s.r.o. ze dne úterý 28. dubna 2015

Další články od Technologické centrum Písek s.r.o.