logo Technologické centrum Písek s.r.o.

Projekt chytrého města Smart City Písek

Projekt chytrého města "Smart City Písek" byl za účasti klíčových partnerů odstarován zahajovací schůzkou v sídle společnosti Technologické centrum Písek. Chytré město Písek tak může být do budoucna inspirací i pro další města ČR.

Na společném setkání se všichni vzájemně představili a následně prezentovali své vize a zájmy, týkající se tohoto projektu. Současně byly definovány i čtyři základní oblasti, které budou v rámci projektu Smart City Písek rozvíjeny, diskutovány a následně implementovány do každodenního chodu města Písek tak, aby byla naplněna základní idea projektu Smart City - tedy chytrého města.

Mezi partnery projektu jsou osobnosti z řad akademické půdy, podnikatelského prostředí i zástupců města Písek.

Účastníci setkání:

Všichni věříme, že se město Písek stane jakýmsi pilotním projektem v rámci Smart City obecně tak, aby se stal prvním v České republice, kde se tento projekt podařilo implementovat v mnohem širších a vzájemně provázaných oblastech. Město Písek by pak následně mělo být prezentováno jako ukázkový případ pro další města v ČR.

V této oblasti vidíme obrovskou přidanou hodnotu pro všechny partnery v projektu, jelikož se staneme klíčovým držitelem cenného know-how, které bude naší výkladní skříní nejen v rámci ČR, ale i za našimi hranicemi.

Další články k tématům - ČVUT - Smart City - Jaromír Grégr

Článek Technologické centrum Písek s.r.o. ze dne pátek 3. října 2014

Další články od Technologické centrum Písek s.r.o.