logo TIPA,spol. s r.o.

Jít do úsporné žárovky nebo ne?

Vzhledem k tomu, že klasické žárovky, na které jsme byli zvyklí posledních několik dekád, pomalu mizí z trhu, je nejvyšší čas se poohlédnout po něčem novém. Ti odvážnější vsadí na nedávno uvedené LED žárovky, ale ostatní, kteří přece jen nechtějí tak velkou změnu, půjdou do žárovek úsporných.

Úsporné žárovky mají oproti těm klasickým mnoho výhod, pojďme si alespoň některé z nich vyjmenovat:

Jak tedy můžete sami vidět, tak kvalitní a nové úsporné žárovky již "vychytaly" všechny neduhy let minulých a jistě se usadily na špici toho nejlepšího, co lze dnes koupit. Kupříkladu běžná 24W úsporná žárovka vydá za tolik, jako klasická 100W. A to už je slušný rozdíl.

V posledních letech se také snížil obsah rtuti v úsporných žárovkách, na kterou mnozí ekologové často narážejí. Takže v případě, že se rozbije, není třeba žádné paniky. Místnost stačí vyvětrat, střepy - například pomocí kapesníku - posbírat a odevzdat na příslušném místě (většinou tedy v prodejně, které se staré úsporné žárovky zdarma odebírají, případě ve sběrném dvoře).

Někteří lidé se často brání tím, že ceny "úsporek" jsou mnohonásobně vyšší než ceny těch klasických. Avšak lze lehce spočítat, že časem se tyto investované peníze vrátí. A nejen to - běžná úsporná žárovka dokáže za dobu svého provozu ušetřit až 3 tisíce korun. A to už se počítá!

Pokud si chcete nějakou LED či úspornou žárovku vybrat ještě dnes, pak navštivte Tipa.eu. Nejenže tam najdete široký sortiment bílého zboží, ale také svítidla (například čím dál oblíbenější LED pásky), elektronické součástky a spoustu dalšího.

Další články k tématům - LED - úspory - zdarma - žárovky

Článek TIPA,spol. s r.o. ze dne středa 29. června 2011

Další články od TIPA,spol. s r.o.

Kvalitní úsporné žárovky

Jít do úsporné žárovky nebo ne?