logo TRASK SOLUTIONS a.s.

Mobilní reporting a self-service BI - nové možnosti v oblasti Business Intelligence

Podle průzkumu Trask solutions plánuje většina velkých českých firem využívat nové nástroje, jako je mobilní reporting nebo self-service BI. Ty jim nabízejí dosud nebývalé možnosti a výhody.

Dynamické a konkurenční prostředí nutí české společnosti zrychlit jejich rozhodovací procesy. Rozhodovat se za pochodu. Ale nikoliv na základě dojmů, názorů nebo "včerejších" dat. Mít při ruce relevantní a aktuální údaje o vývoji klíčových ukazatelů businessu je již prostě nutností.

Právě proto budí pozornost českých firem dvě nové skupiny nástrojů z oblasti Business Intelligence. Podle průzkumu Trask solutions 92% velkých českých společností se v brzké době chystá začít se zaváděním nových nástrojů, jako je mobilní reporting nebo self-service BI.

Průzkum proběhl u příležitosti dubnové odborné snídaně iTea, kterou uspořádal Trask pro své klienty a která byla tentokrát věnována nejnovějším trendům v oblasti Business Intelligence.

Mobilní reporting:

Self-service BI:

"Mobilní reporting a self-service BI představují dva směry, které při správné implementaci znamenají zásadní posun v efektivitě rozhodovacích procesů většiny společností. Potvrzují to i zkušenosti Trask solutions ze strategických projektů realizované v předních českých společnostech. Trask má ve sféře Business Intelligence bohaté zkušenosti prakticky ve všech souvisejících oblastech. Díky tomu svým klientům dokážeme pomoci nejen se samotnou implementací dnes tolik žádaného mobilního reportingu nebo self-service BI, ale i s přípravnými fázemi počínaje vybudováním podnikového datového skladu až po zavedení metodik Data Governance a zavedení účinných bezpečnostních opatření," říká Ondřej Stokláska, manažer oblasti Business Intelligence v Trask solutions.

Trask solutions se oblasti BI věnuje jako jedné ze svých klíčových kompetencí a pokrývá všechny související oblasti:

Článek TRASK SOLUTIONS a.s. ze dne středa 6. května 2015

Další články od TRASK SOLUTIONS a.s.