logo truconneXion a.s.

AuditPro je jedničkou na ruském trhu

AuditPro - původní český software od společnosti truconneXion je nejrozšířenějším nástrojem pro správu a evidenci licencí na ruském trhu. AuditPro je nasazen v největší ruské bance Sběrbank a těžařských společnostech Gazprom a Bazněft.

Původní český software AuditPro technologické společnosti truconneXion se za čtyři roky vypracoval na náročném ruském trhu do pozice lídra. Podle Jevgenije Vorobjeva, ředitele obchodního úseku ruské pobočky společnosti Microsoft, je AuditPro v Rusku všeobecně uznáván jako nejrozšířenější auditovací nástroj v oboru Software Asset Managementu (SAM).

AuditPro v českém prostředí vstoupil do širokého povědomí zejména díky schopnosti monitorovat využívání pracovní doby zaměstnanců, prodává v Rusku a dalších státech Společenství nezávislých států prostřednictvím svého lokálního obchodního partnera Softline. "AuditPro jsme si vybrali především pro jeho vysokou užitnou hodnotu. Pro naše zákazníky je důležitá rychlá návratnost jejich investice a v tomto ukazateli AuditPro opravdu vyniká," poznamenal Alexander Simaškov z divize Softline Legal Support, která se prodejem AuditPro zabývá.

Jevgenij Vorobjev z ruského Microsoftu ve svém článku pro odborný server IT.World hodnotí pozici významných hráčů na lokálním trhu v segmentu softwaru pro správu a evidenci licencí z produkce předních světových dodavatelů softwaru a specializovaných firem typu truconneXion. "Mezi těmito produkty je na ruském trhu nejrozšířenější AuditPro umožňující inventarizaci stávajícího softwaru a porovnání jeho stavu s licencemi ve formě podrobného reportu. Jde o maximálně efektivní řešení zejména pro firmy střední velikosti," uvedl v článku Jevgenij Vorobjev.

Martin Hnízdil, manažer marketingu ze společnosti truconneXion, který má na starosti distribuci AuditPro do Společenství nezávislých států, bere příznivé hodnocení ze strany Microsoftu za objektivní vyjádření pozice produktu na specifickém ruském trhu. "Náš software vyniká tím, že je velmi snadno použitelný pro společnosti od několika desítek do několika desítek tisíc počítačů. Zatímco na českém a polském trhu, kde je AuditPro rovněž jedničkou, patří valná většina našich zákazníků ke středním firmám o velikosti 100 až 200 počítačů, v Rusku dodáváme zejména firmám velikosti nad 500 počítačů. Naším největším zákazníkem v Rusku je banka TrustBank, jež přes dva roky využívá 7200 licencí ve svých pobočkách ve 170 městech," uvedl Martin Hnízdil z truconneXion. K dalším velkým zákazníkům patří těžařští giganti Gazprom, Bazněft či Agip a vůbec největší ruská banka Sběrbank.

V porovnání s Českou republikou se Rusko stále vyznačuje podstatně vyšší mírou počítačového pirátství - podle studie mezinárodní protipirátské organizace BSA a analytické společnosti IDC činila míra nelegálního softwaru v Rusku v loňském roce 67 % oproti 37 % v ČR. "Ruští zákazníci z ranku nadnárodních společností musí klást daleko větší důraz na boj s široce rozšířeným pirátstvím, které je všeobecně považováno za normu. Auditovací software je pro ně v tomto úsilí efektivním nástrojem, který jim přináší úspory v řádu desítek procent," dodává Martin Hnízdil, podle něhož se Rusko v tomto ohledu nachází v obdobné situaci jako Česká republika před přibližně 5 - 10 lety.

Článek truconneXion a.s. ze dne středa 13. října 2010

Další články od truconneXion a.s.

Vánoční soukromé aktivity zaměstnanců na internetu

Proč firmy chtějí monitoring aktivit zaměstnanců na internetu

Výpočetní technika zaměstnanců pod dohledem

Nelegální software v Česku podle analýzy AuditPro a truconneXion

Monitoring zaměstnanců zlepšuje pracovní morálku úředníků

Analýza nelegálního softwaru podle krajů ČR

Internet pro soukromé účely je zneužíván nejčastěji po obědě

AuditPro7: proaktivní řešení se snadným ovládáním a vnitřní inteligencí

Monitoring zaměstnanců se loni v českých firmách stal převažujícím fenoménem

Nová verze AuditPro 7 výrazně usnadní zavedení pořádku při správě IT a vytěží maximum z dostupných informací

Vánoční nákupy na internetu rozptylují zaměstnance

AuditPro je jedničkou na ruském trhu

truconneXion kupuje FairNet

Zapomeňte na Facebook a hry v práci

truconneXion získává za AuditPro od Microsoftu ocenění Partner roku pro střední a východní Evropu

Nelegální software podle krajů ČR

O hravé zaměstnance už nestojíme

Krize naučila zaměstnavatele podrobně sledovat využití svých IT zdrojů

BSA v USA odměňuje, v Čechách pracují udavači nelegálního softwaru zadarmo

Sociální sítě hýbou světem internetu, ale také pracovní dobou českých zaměstnanců

AuditPro 5.5 hlídá veškeré neautorizované zásahy do počítačů

Propuštění zaměstnanci podávají udání na bývalé zaměstnavatele

Český software AuditPro v 11 zemích a s rekordními výsledky

truconneXion a Gopas partnery licenčních seminářů Microsoftu

Vše co potřebujete vědět o efektivním hospodaření se softwarem aneb Software Asset Management v kostce

Za první 2 měsíce více než 50 tisíc prodaných licencí AuditPro verze 5

truconneXion uvádí nový AuditPro 5.0