logo TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o.

Telehouse a datové centrum TTC TELEPORT slaví kulaté výročí

Jedno z nejvýznamnějších telehouse a datových center v ČR si připomíná 10. výročí svého vstupu na trh a zahájení dynamického rozvoje služeb datové a komunikační infrastruktury, které jsou určeny především operátorům a ISP pro zřizování síťových a přístupových bodů PoP a pro server nebo Cloud Hosting.

S rychlým nástupem a rozvojem moderních komunikačních technologií, dnes hodně spojovaných s pojmy "inteligentní řešení", "virtualizace" či "cloudy", rostou stále i požadavky zákazníků na poskytování vysoce kvalitních služeb.

Dne 1.7. 2011 si zákazníci spolu s pracovníky české společnosti TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. připomenuli okamžik před deseti lety, kdy byl provoz tohoto centra oficiálně zahájen. Již deset let trvá úspěšná spolupráce s našimi zákazníky, která je provázena postupným rozšiřováním kapacit vlastního kolokačního datového centra spojené s rozvojem kvality zajištění jeho parametrů, které tento český dodavatel komunikačních řešení a systémový integrátor provozuje pod obchodní značkou TTC TELEPORT v Praze. Centrum TTC TELEPORT se v průběhu uplynulých deseti let stalo nezanedbatelnou součástí datové a komunikační infrastruktury České republiky.

Za uplynulé období jeho spolehlivého provozu byly zákazníky nejvíce oceněny následující výhody centra. Za klíčovou výhodu považují jeho neutralitu a nezávislost na operátorech a poskytovatelích internetových služeb ISP, dále jeho vhodné umístění a vysokou kvalitu poskytovaných služeb.

Kvalifikovaný tým zkušených pracovníků bezchybně zajišťuje nepřetržitý provoz centra a s podporou příslušných vyspělých technologií i jeho vysokou míru bezpečnosti. Velmi dobrá konektivita do telekomunikačních sítí je zajištěna zálohovanými optickými spoji. V řadě případů je tato konektivita posílena také bezdrátovými spoji, pro které je zajištěno jejich bezproblémové umístění a provozní zabezpečení v rámci daného objektu.

Centrum je rovněž propojeno samostatným optickým kabelem do objektu datového centra společnosti Sitel, s.r.o., v Praze na Slatinách a do sítě Invitel International CZ.

Základní poskytované služby telehousing, server hosting, zprostředkování a pronájem konektivity je možno podle nejvýhodnějšího obchodního modelu sjednat buď v závislosti na počtu jednotlivých skříní (stojanů) pro umístění zařízení, nebo v závislosti na velikosti pronajaté plochy v technologických sálech, kterých má datové centrum v současné době sedm.

V nedávné minulosti společnost TTC TELEKOMUNIKACE začala využívat vlastního housingového a datového centra i k uvedení na trh zcela nového souboru služeb a řešení pod obchodní značkou SIMPHONY.

Služby a řešení SIMPHONY jsou určeny především pro podporu real-time procesů a aplikací podporujících kritické rozhodovací a komunikační scénáře, které vyžadují okamžitou, spolehlivou, zajištěnou a bezchybnou reakci na vnější podněty. Takováto řešení a aplikace využívají především synergetických efektů s již instalovanými technologiemi a profitují z velice spolehlivých a kvalitních služeb datového centra a proto se postupně začínají na našem trhu úspěšně prosazovat.

Pro spokojenost zákazníků není v mnoha případech rozhodující ani tak velikost a technické vybavení centra, jako kvalita, spolehlivost a cena poskytovaných služeb. Detailní podmínky garantující vysokou kvalitu poskytovaných služeb jsou proto zapracovány do obchodních smluv na základě vzájemné dohody s každým jednotlivým zákazníkem. K významným zákazníkům patří např. ČEZ ICT Services, Dial Telecom, Seznam.cz, SuperNetwork, VS Hosting, UPC a mnoho dalších.

TTC TELEPORT dynamicky rozšiřuje své technologické prostory a průběžně do nich zavádí nejnovější ověřené technologie, uveďme např. přípravy nového kolokačního centra v lokalitě Sazečská na Praze 10, které disponuje 4000 m2 zákaznických ploch.

Všechny technologické prostory jsou vybaveny nejprogresivnějšími systémy napájení a chlazení s dostatečnými redundantními zálohami, jež splňují vysoké standardy TIER III a TIER III+.

Svými službami centrum významně přispívá k zajišťování a zvyšování úrovně informačních a komunikačních ICT aplikací svých zákazníků a ke zvyšování rychlosti a bezpečnosti zpracovávaných a archivovaných dat.

Další články k tématům - cloud - hosting - ICT - infrastruktura - ISP - konektivita - PoP - SIMPHONY - SuperNetwork - telehouse - TELEPORT - virtualizace

Článek TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. ze dne středa 13. července 2011

Další články od TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o.