logo TTC TELEPORT, s.r.o.

Snadné propojení technologií zákazníků na datová centra TTC DC 2 a DC 1

SITEL rozšířil svou síť a zakruhoval optickým kabelem i datová centra TTC TELEPORT - TTC DC1 a TTC DC2. Nová infrastruktura bude sloužit jak zákazníkům TTC TELEPORTu, tak zákazníkům SITELu.

Zakruhování optickým kabelem prováděla společnost SITEL. Kabel byl zafukován z ulice Sazečské směrem do optické rozvodny TTC DC2, celkem se jednalo o 340 m. Za jednu minutu se stihlo instalovat až 90 m optiky.

Datové centrum TTC DC2 v lokalitě Sazečská je v provozu od 1. 11. 2015 a je největším a nejmodernějším datovým centrem ve střední a východní Evropě. Datové centrum TTC DC1 v lokalitě Tiskařská je provozováno a rozšiřováno od roku 2001.

"TTC DC2 posouvá standardy komerčních datových center svým vybavením, důkladným zabezpečením a unikátním přístupem k poskytovaným službám. V roce 2016 jsme získali certifikaci TIER III a splnili tak náročné podmínky pro nejvyspělejší světová datová centra," říká Radek Majer, jednatel společnosti TTC TELEPORT.

Pro kvalitní a bezvýpadkový provoz napájení je každé naše datacentrum napájeno dvěma zcela nezávislými energetickými přípojkami 2 x 10 MW (22 kV). Přípojky jsou přivedeny ze dvou nezávislých 110 kV rozvoden (měníren) Malešice a Měcholupy.

Jako jediná datová centra v České republice mají TTC DC1 i TTC DC2 samostatné VN rozpínací stanici a vyhrazené 10 MW kabelové vedení. Na všech elektrických přípojkách 22 kV není a nebude připojen žádný jiný odběratel.

Další články k tématům - certifikace - datacentrum - infrastruktura - napájení - optika - Sitel

Článek TTC TELEPORT, s.r.o. ze dne pátek 24. listopadu 2017

Další články od TTC TELEPORT, s.r.o.