logo U:fon

První celoplošná digitální vysílačka, multifunkční terminál a WiFi router

Novou službu a dva produkty přidal do své nabídky začátkem roku nejmladší mobilní operátor na českém trhu a doplnil tak svoji nabídku o komplexní řešení pro podnikatele ...

Od ledna nabízí U:fon svým firemním zákazníkům první profesionální celoplošnou službu digitálních vysílaček na bázi technologie Push-to-Talk (PTT) v České republice. Dále přichází s multifunkčním terminálem, díky němuž mohou zákazníci U:fona využívat kombinaci hlasového volání, faxování a připojení k internetu v jednom, a také s WiFi routerem poskytujícím vysokorychlostní datové připojení (prostřednictvím technologie CDMA Rev A), který současně nabízí možnost připojení přes WiFi a čtyři ethernetové porty.

Firemní zákazníci MobilKomu tak mohou využívat výhody okamžité skupinové komunikace a být se svými kolegy nebo obchodními partnery v kontaktu levně, rychle a spolehlivě zmačknutím jediného tlačítka. U:fonova vysílačka je založena na technologii Push-to-Talk, která je dostupná v rámci U:fonovy sítě po celé ČR.

U:fonova vysílačka spojuje efektivnost a rychlost analogových trunkových rádiových systémů s jednoduchostí a celoplošným dosahem služby PTT. "Jako první přicházíme s celoplošným profesionálním řešením pro všechny firmy a organizace, které potřebují dispečerské řízení skupinové komunikace. Naše nová služba umožňuje skupinové hovory, osobní hovory, prioritizaci služeb, nastavování skupin a v blízké budoucnosti mobilní hlasové a datové služby, jako jsou SMS nebo internet. Znamená to tedy, že již v polovině roku 2008 bude možné vysílačku kombinovat s mobilním internetem a s oblíbenou službou SMS,“" popisuje Marek Sláčík, výkonný ředitel pro marketing, prodej a péči o zákazníky sítě U:fon.

Push-to-Talk umožňuje oboustrannou komunikaci mezi dvěma a více vysílačkami současně. Nemá nahradit klasické telefony, ale nabídnout další možnost, jak úsporně komunikovat s více osobami najednou. U:fonova vysílačka funguje na platformě systému GoTA (Global Open Trunking Application) od ZTE Corp., kterou od roku 2004 využívají miliony uživatelů v Norsku, Rusku, Malajsii nebo Číně. Navíc díky využití technologie CDMA zaručuje služba vysokou přenosovou kapacitu a bezpečnost komunikace bez rušení jinými uživateli.

Mezi tři základní komponenty U:fonovy vysílačky patří on-line dispečink, manažerská aplikace a uživatelský terminál. Manažerská aplikace umožňuje přehlednou správu vysílačkového parku, například tvorbu číslovacího plánu či možnost vytvářet a měnit strukturu komunikačních skupin včetně oprávnění uživatelů. Mezi další výhody aplikace patří záznam hovorů i s historií operace. On-line dispečink umožňuje řídit komunikaci přes webové rozhraní, poslouchat a aktivně vstupovat do probíhajících hovorů. Aplikace samozřejmě umožňuje také sledovat dostupnost jednotlivých uživatelů.

Jako koncové zařízení byla vybrána elegantní vysílačka s funkcí mobilního telefonu ZTE G420. Tento přístroj kombinuje vysílačku s hlasovou a datovou komunikací. Telefon je navíc vybaven barevným displejem (65 tisíc barev), polyfonním vyzváněním, seznamem pro 300 kontaktů a modulem s datovým přenosem až 80 kbit/s.

"U:fonova vysílačka nabízí možnost efektivní komunikace mezi členy týmu, kteří potřebují být neustále ve spojení, a to s pohodlím mobilního telefonu a výhodami vysílačky v jednom," komentuje uvedení nové služby Marek Sláčík a dodává: "Věřím, že si tato služba najde velký počet spokojených firemních zákazníků." Zákazníci MobilKomu, kteří nyní využívají službu SmartNet, budou od dnešního dne automaticky převedeni na službu U:fonova vysílačka.

Ceník služby:

MULTIFUNKČNÍ TERMINÁL – PRO FIRMY I DOMÁCNOSTI

U:fonův multifunkční terminál umožňuje využívat kombinace hlasového volání, faxu a datových služeb včetně připojení k internetu. Terminál disponuje USB rozhraním a připojení k internetu jeho prostřednictvím pohodlně dostačuje na běžné surfování či e-mail. Zařízení se tak v českých domácnostech a kancelářích může stát náhradou za pevnou linku. Terminál lze využít v kombinaci s produkty U:fonův telefon, U:fonův internet a U:fonův telefon s internetem. Při uzavření smlouvy na 24 měsíců je nabízen za 1499 Kč, bez písemného závazku pak za 2499 Kč (obě ceny s DPH).

"Zařízení lze propojit s běžnými faxovými a telefonními přístroji. To využijí nejen podnikatelé, ale i ti lidé, kteří doma mají více přístrojů. Všichni pak mohou využívat U:fonovy výhodné ceny za volání – a třeba i volání zdarma v rámci sítě U:fon," popisuje výhody nového produktu Marek Sláčík. "Na jedno telefonní číslo je možné k terminálu připojit až čtyři koncová zařízení jako klasický či bezdrátový telefon či fax. Multifunkční terminál lze ale také využít pro propojení s pobočkovou ústřednou a využít tak volání v síti U:fon zdarma pro ještě větší úsporu nákladů ve firmě," dodává Marek Sláčík.

WiFi ROUTER - PRO FIRMY I DOMÁCNOSTI

Další zajímavá kombinace může vzniknout spojením U:fonova fofr internetu a WiFi routeru, který je rovněž v prodeji ode dneška. Snadno a rychle tak lze připojit do jedné bezdrátové sítě notebooky pomocí WiFi, případně využít 4 ethernetových portů, které jsou na zařízení k dispozici. "WiFi router je ideálním řešením pro domácí sítě nebo malé kanceláře. Stačí zapojit zařízení a každý může pohodlně surfovat na svém vlastním počítači," popisuje využití routeru Marek Sláčík.

Přes kabel tedy mohou být k routeru připojeny až 4 počítače, další lze připojit pomocí WiFi. Přístroj umožňuje přístup na internet bez nutnosti platit paušál za pevnou linku a je možné ho využívat na všech místech pokrytých signálem sítě U:fon, díky záložní baterii krátkodobě dokonce i bez nutnosti připojení routeru do napájení. Robustní antény zajišťují dobrý příjem signálu a tím dobrý výkon i v oblastech s nižším pokrytím. Díky snadné instalaci zvládne vytvořit domácí síť každý, kdo má jen minimální znalosti práce s počítačem. WiFi router je nabízen buď za dotovanou cenu 4199 Kč (smlouva na 24 měsíců), či za plnou cenu 5999 Kč (obě ceny včetně DPH).

Článek U:fon ze dne čtvrtek 13. března 2008

Další články od U:fon

Neomezený mobilní internet ve vánoční akci se slevou na 12 měsíců

Mobilní internet 4 GB s 50% slevou jen za 114 Kč

Online připojení na dovolené i na chalupy

Aktuální srovnání parametrů a cen mobilního internetu

Bezdrátová pevná telefonní linka

Mobilní internet 8 GB do notebooku s 25% slevou

Manažerské PTT vysílačky ZTE G-420 s širokými možnostmi využití

Vánoční bonusové balíčky k tarifům a služby zdarma od Air Telecomu

Komunikace přes vysílačky po celé ČR

Mobilní internet do auta

První mobil pořizují rodiče dětem již ve čtvrté třídě

Mobilní internet Air Telecomu - 100 GB dat na 2 měsíce zdarma

U:fon zavádí nový bezdrátový telefon Olive pro pevnou linku

Air Telecom členem Asociace provozovatelů mobilních sítí

Nepodložená vyjádření ČTÚ poškozují Air Telecom

Nejlevnější volání z Chorvatska s Air Telecom

Web Air Telecomu prošel redesignem

U:fon snižuje cenu pevných hlasových služeb

Příval nových objednávek neomezeného volání dnes dočasně zahltil e-shop Air Telecom

U:fon internet doma i na cestách v jednom balíčku

Trojnásobný nárůst prodeje mobilních služeb U:fon

Mobilní datové tarify ovládl v únoru opět U:fon

Pevná linka rychle a kdekoli

Pevné linky U:fon přinášejí značné úspory

U:fon expanduje do nových prostor na Balabence

U:fon nabízí nejvýhodnější 3G mobilní datové tarify v České republice

MobilKom je připraven na vstup strategického investora

Dobíjení v prosinci se vyplatí: dobijte si libovolnou částu pro 3G internet a U:fon ji zdvojnásobí

MobilKomu bylo povoleno insolvenční řízení, pro zákazníky se nic nemění

Wi-Fi router NP-10 s 3G konektivitou a SMS ovládáním

MobilKom rozhodl o restrukturalizaci

Vánoční nabídka 3G datových služeb od U:fonu

U:fon rozšířil dosah mobilního internetu 3G a má nyní nejširší pokrytí v ČR

MobilKom vstupuje do sdružení SOLUS

Unifon, nový hlasový tarif od U:fon

U:fon jako první v Česku pomáhá zákazníkům i přes Facebook

U:fon zlepšuje a zjednodušuje svoji nabídku 3G mobilního internetu

U:fon se chce stát prvním nízkonákladovým operátorem v ČR

Nejlevnější mobilní operátor v česku je U:fon

U:fon představil svoji nabídku pro Vánoce 2009

Jana Studničková, nová marketingová ředitelka U:fona

U:Fon má nový web

U:Fon je členem APVTS

U:Fon novinky v mobilních terifech

U:Fon nové tarify pro 3G mobilní internet

Tomáš Budník, nový generální ředitel U:Fon

U:Fon zavádí volné minuy ke svým pevným linkám

U:Fon dosáhl největšího čistého přírůstku zákazníků ze všech mobilních operátorů

U:fon okamžitě reaguje na snížení propojovacích poplatků a zlevňuje odchozí volání o 40 haléřů

U:fon získal 100 000 zákazníka