logo Universal Robots A/S

Kolaborativní automatizace s coboty e-Series

Nová platforma e-Series obsahuje pokročilé technologie, které umožňují rychlejší vývoj širokého spektra aplikací v kolaborativní robotice. Coboti e-Series nabízejí snadnější programování a splňují nejnovější bezpečnostní standardy ISO.

Platforma e-Series těží z dlouholetých zkušeností Universal Robots na trhu kolaborativních robotů a z produktové filozofie specificky zaměřené na posílení produktivity lidí. Technologie stojící za e-Series poskytuje uživatelům mnohem více provozní jednoduchosti a flexibility a umožní jim zvýšit výrobní výkonnost.

Řada e-Series nabízí bezkonkurenční všestrannost. K vybalení cobota, jeho upevnění a naprogramování prvního úkolu stačí jedna hodina. Komunikační rozhraní ovládající klouby cobota a koncové nástroje zjednodušuje integraci na výrobní lince a zkracuje čas potřebný k uvedení do provozu. Jednoduchá je také servis a údržba - všechny klouby lze vyměnit v rozmezí 2 až 6 minut.

Zabudovaný senzor síly a torze poskytuje řadě e-Series maximální přesnost a vyšší citlivost potřebnou k nasazení na širší spektrum aplikací. Přepracované intuitivní dotykové uživatelské rozhraní redukuje programování na několik kliknutí na novém, lehkém výukovém tabletu.

Všechny bezpečnostní funkce jsou certifikovány dle TÜV Nord a v souladu s bezpečnostními standardy EN ISO 13849-1 a EN ISO 10218-1 (Cat. 3 PLd) pro bezbariérovou spolupráci robotů a lidí.

Kolaborativní automatizace ulehčuje 17 bezpečnostních funkcí, včetně nastavitelných parametrů pro zastavení robota.

Článek Universal Robots A/S ze dne pondělí 17. prosince 2018

Další články od Universal Robots A/S