logo Vema,a.s.

Jan Tomíšek - nový generální ředitel společnosti Vema

Z čela společnosti Vema a.s. odchází po 26 letech její spoluzakladatel Michal Máčel, který přijal funkci hlavního architekta produktů holdingu Solitea. Střídá jej Jan Tomíšek, dosavadní ředitel Divize služeb.

Největší výměna managementu v historii společnosti jde ruku v ruce s organizačními změnami. Prioritou nového vedení je ještě více naslouchat přáním zákazníků.

"Společnost Vema je největším dodavatelem personálních informačních systémů v Čechách a na Slovensku. Našimi produkty jsou zpracovávány mzdy asi pro 7500 subjektů, které zaměstnávají celkem třičtvrtě milionů zaměstnanců. Uživateli těchto produktů jsou státní správa, Kancelář prezidenta republiky, celá daňová správa České republiky, průmyslové podniky, nemocnice, školství, město Ostrava a mnoho dalších. Kromě vlastního vývoje softwaru provozujeme software i jako cloudové řešení, kde nabízíme naše produkty i touto formou. Do budoucna chceme ještě více naslouchat přáním našich zákazníků, kteří vědí nejlépe, co potřebují," říká Jan Tomíšek, generální ředitel společnosti Vema.

Nové manažery mají všechny tři divize společnosti:

Změny se dotkly i středního managementu.

Michal Máčel

Michal Máčel profesní život odstartoval jako softwarový vývojář v Podniku výpočetní techniky. V červenci 1990 spoluzaložil společnost Vema, která se postupně stala lídrem na trhu personálních informačních systémů.

Kromě zájmu o softwarové technologie a programovací techniky se podílel na výuce na FIT VUT v Brně, kde je členem vědecké rady. Drží titul MBA z Dominican University v Chicagu. Mezi jeho záliby patří sport, hudba, fotografie a cestování.

Jan Tomíšek

Jan Tomíšek svou odbornou kariéru začal na dnešní fakultě informatiky brněnského VUT, kde se na jako odborný asistent specializoval na databázové systémy. V té době s kolegy aktivně vyvíjel a implementoval ekonomický IS. V roce 1995 společně s VEMA počítače a projektování založil dceřinou společnost Vema Computers & Systems.

Po sloučení aktivit obou společností se stal ředitelem Divize služby nově vzniklé Vema, a.s. Rád se projede na kole nebo na snowboardu a baví ho moderní elektronika.

Další články k tématům - databáze - ředitel - Jan Tomíšek - Michal Máčel

Článek Vema,a.s. ze dne pondělí 21. března 2016

Další články od Vema,a.s.