logo Vltava Stores a.s.

Vltava s novým názvem společnosti

Vltava Stores, provozovatel největší české nákupní galerie vltava.cz změnil název na Vltava.cz a.s. Změna názvu souvisí s dlouhodobými strategickými změnami této společnosti. Nové jméno jednoznačně identifikuje společnost s obchodním názvem nákupní galerie vltava.cz.

Značka vltava.cz je jedna z nejznámějších mezi českými internetovými obchody a společnost se úpravou svého názvu rozhodla její potenciál co nejvíce využít. Původní název společnosti kombinující češtinu a angličtinu, velká a malá písmena se nikdy nestal masově známý a zákazníci i obchodní partneři i v minulosti používali zkrácený název Vltava. Změnou se tak společnost jednoznačně identifikuje se svým produktem a dochází k formálnímu završení zvolené strategie proměny nejstaršího českého internetového obchodu v moderní nákupní galerii.

"Od léta minulého roku jsme otevřeli třináct nových obchodů, rozjeli jsme jako první v republice možnost nákupu přes mobilní telefon a spustili aukční portál. Upevnili jsme tak postavení Vltavy jako jednoho z nejsilnějších hráčů v českém internetovém obchodě a hrdě se k tomu hlásíme. Změna názvu společnosti je už jen vnějším vyjádřením této skutečnosti," komentuje nové jméno Vltava.cz a.s., její generální ředitel Petr Koždoň.

Vltava.cz a.s. (dříve Vltava Stores, a.s.) patří mezi nejstarší provozovatele internetových obchodů v ČR a na Slovensku, první z obchodů (vltava.cz) byl založen již v roce 1996. Společnost je trojnásobným vítězem ocenění Obchodník roku v kategorii Internetoví obchodníci (2005-07). Firma provozuje pod hlavičkou vltava.cz v současnosti největší internetovou nákupní galerii v České republice, kde si přes 650 000 registrovaných zákazníků může vybrat z nabídky více než 220 000 položek zboží a stáhnout přes půl milionu skladeb.

Další články k tématům - nákupní - název - obchodů - vltava - Petr Koždoň

Článek Vltava Stores a.s. ze dne středa 28. ledna 2009

Další články od Vltava Stores a.s.