logo WIA spol. s r. o.

Nový lokální informační portál

Společnost WIA spustila místní informační službu v podobě webové prezentace, která byla vytvořena ve spolupráci se zastupiteli měst a obcí. Přístup k informacím je zajištěn prostřednictvím mobilních telefonů a počítačů s přijímačem WiFi - pásmo 2,4 GHz a 5GHz.

Společnost WIA, poskytující bezdrátové připojení, nyní pro občany ve vybraných lokalitách ČR (oblast Úštěcka) spouští informační službu. Aktuální informace s lokální platností jsou poskytovány prostřednictvím zákaznického webového portálu, který je veřejně přístupný všem uživatelům s WiFi přijímačem a jeho prohlížení není podmíněno aktivním připojením k internetu. Portál je primárně určen pro zákazníky využívající bezdrátových služeb WIA. Nyní však obsahuje i místní novinky, důležité změny a nezbytné informace pro obyvatele konkrétní obce či města. Pro zajištění aktuálnosti jsou zprávy doplňovány a dohlíženy přímo městskými a obecními úřady a celý systém je v souladu se zákonem o svobodném přístupu k informacím.

Díky přihlášení do sítě WIA, které je zdarma a bez nutnosti předplacení plnohodnotného připojení k internetu, si mohou uživatelé zobrazovat i webové stránky příslušné obce.

"Snažíme se přibližovat naše služby široké veřejnosti a zároveň poskytovat přidanou hodnotu. Aktivní lokální informační portál je výsledkem tohoto úsilí a jsme velice potěšeni, že naše webové rozhraní může být využito i jako médium přinášející přístup k důležitým informacím, které uživatel získá bez výdajů za internetové připojení. Navíc lze k tomuto účelu použít i moderní mobilní telefony s WiFi přijímačem. Do budoucna počítáme s rozšiřováním této služby i do dalších obcí a měst", dodává Filip Malina, obchodní ředitel WIA spol. s r. o.

Bezdrátové připojení k internetu od společnosti WIA představuje hotspotovou službu, k jejímuž permanentnímu využívání nejsou uživatelé smluvně vázání, ale službu si pouze předplácí na libovolně dlouhou dobu; minimální dobou předplácení je jeden měsíc.

Další články k tématům - bezdrátové - informační - lokální - místní - portál - WIA - WiFi - Filip Malina

Článek WIA spol. s r. o. ze dne úterý 9. prosince 2008

Další články od WIA spol. s r. o.