logo WIA spol. s r. o.

WIA odkoupila západočeskou pobočku společnosti SkyNet

Společnost WIA, inovativní telekomunikační operátor, získala část páteřní sítě firmy SkyNet, a. s. odkoupením její západočeské pobočky. Obchod proběhl v souladu s dlouhodobou strategií obou firem.

Zatímco WIA posiluje v západních Čechách pozici jednoho z největších regionálních provozovatelů bezdrátových sítí, SkyNet se dále soustředí na rozvoj své pozice na trhu Managed Security Services a distribuci bezpečnostních produktů.

"Odkoupení západočeské části telekomunikační sítě Skynetu je součástí dlouhodobé strategie WIA a považujeme jej za významný přínos pro další rozvoj naší společnosti, který dovoluje rozvíjet služby pro všechny naše zákazníky. Nově získaná infrastruktura nám umožní skokové zvýšení pokrytí a dostupnosti našich služeb v regionu," dodává Filip Malina, obchodní ředitel společnosti WIA.

"Jsme si jisti, že část sítě, kterou jsme společnosti WIA prodali, bude v dobrých rukou. Kupce jsme vybírali stejně pečlivě, jako v loňském roce, kdy jsme odprodali naši divizi hostingu společnosti IGNUM. Během posledních dvou let se tak SkyNet může stále intenzivněji zaměřovat na poskytování bezpečnostních služeb pro datové a telekomunikační sítě," říká obchodní ředitel SkyNetu František Ďuriš.

Stávající zákazníci SkyNetu mohou i nadále využívat dosavadní služby, WIA bude jejich technologickou kvalitu intenzivně rozvíjet. Zároveň mají možnost získat za zvýhodněných podmínek veškeré služby z rodiny produktů WIA.

V současné době probíhá technická migrace služeb jednotlivých uživatelů a konsolidace infrastruktury bude dokončena 17.8. 2008.

Článek WIA spol. s r. o. ze dne středa 6. srpna 2008

Další články od WIA spol. s r. o.