logo WIA spol. s r. o.

WIA opět zrychluje bezdrátové připojení k internetu

Společnost WIA, přední český poskytovatel datových, hlasových a internetových služeb, zrychlila bezdrátové připojení WIA WiFi a WIA 5G, které je založeno na principu předplatného a nezatěžuje tak zákazníky závazkem užívání po stanovenou dobu.

WIA poskytuje nové rychlosti bezdrátového internetu v pásmu 2,4 GHz (WIA WiFi) a 5 GHz (WIA 5G). S výjimkou služby WIA WiFi Start se také jedná o změnu na symetrické připojení, což narozdíl od konkurenční technologie ADSL pro uživatele představuje stejnou rychlost dat oběma směry. Zákazníci se mohou připojit opět rychleji, a to při dodržení současných cen. Služby stávajících zákazníků budou automaticky převedeny na vyšší rychlosti.

"Důležitým parametrem při zvyšování přístupových rychlostí pro nás bylo zachování kvality služeb. Velice nás těší, že se nám díky mírné modifikaci technologií podařilo tuto podmínku dodržet.", říká Filip Malina, obchodní ředitel WIA spol. s r. o.

Služba WIA WiFi Start, která je v rámci připojení v pásmu 2,4 GHz nejlevnějším programem, zrychluje příjem dat čtyřikrát, tj. na 2 Mbit/s, při odesílání dat pak může uživatel počítat s rychlostí 512 kbit/s. Při stahování dat je u WIA WiFi Start limit zvýšen na 4 GB (po překroční limitu klesá rychlost na polovinu). Další dvě služby z rodiny WIA WiFi zvyšují svoji rychlost dvojnásobně - u WIA WiFi na 3 Mbit/s (limit 15 GB) a u WIA WiFi Plus na 4 Mbit/s.

Všechny produkty ze skupiny WIA 5G představují symetrické připojení k internetu. Nejlevnější varianta připojení v pásmu 5 GHz, pojmenovaná jako celá skupina těchto služeb WIA 5G, zrychluje na 3 Mbit/s. S variantou WIA 5G Plus se nyní připojíte rychlostí 4 Mbit/s a 6 Mbit/s s WIA 5G 6M.

Další články k tématům - 5g - připojení - rychlost - služby - wia - WiFi - Filip Malina

Článek WIA spol. s r. o. ze dne pondělí 26. ledna 2009

Další články od WIA spol. s r. o.