logo ELIX, spol. s r.o.

Yaesu FT-991 - 100 W transceiver pro HF, VHF a UHF

Elix představuje nový kompaktní ALL-MODE 100W transceiver Yaesu FT-991 pro HF / VHF / UHF s kompatibilitou pro digitálním režimem C4FM. Všechna pásma od krátkovlných až po 2m, všechny druhy provozu a vestavěný anténní tuner.

Yaesu FT-991 nabízí vše, co si může radioamatér přát - 100 W výstupního výkon na všech krátkovlnných pásmech od 160 m po 10 m, 100 W rovněž na 6 m, 50 W na 2 m a 70 cm. Rádio podporuje všechny provozní režimy, ať už SSB, AM, FM, telegraf nebo digi módy jako C4FM od Yaesu.

Navzdory kompaktnímu provedení je FT-991 snadno ovladatelný. Díky barevnému LCD dotykovému displeji s 3,5" úhlopříčkou je dobře čitelný . Displej má vysoké rozlišení a má vysokorychlostní přehled spektra s ASC. Všechny důležité ovládací prvky jsou snadno přístupné přes dotykovou obrazovku, nebo zepředu.

V tomto relativně malém transceiveru je také automatický anténní tuner (rozsah 16,5 - 150 Ω) pro použití mnoha druhů antén, i když nejsou ideálně přizpůsobené.

Stejně jako všechny moderní transceivery, tak i Yaesu FT-991 je vybaven nejmodernější technologií DSP. To poskytuje vynikající příjem s použitím téměř libovolně volitelné šířky pásma filtrů. Vysílací cesta poskytuje parametrický mikrofonní ekvalizér pro co nejlepší modulaci.

USB rozhraní je v FT-991 vestavěno již z výroby. S vhodným řadičem a operačním programem jste pak v digitálním módu, jako je RTTY, PSK31 a WSJT, velmi rychle "ve vzduchu", a to i bez zvukové karty. Rozhraní USB také poskytuje CAT - funkční dálkové ovládání stanice z PC.

Yaesu vybavuje své nejnovější rádio i novým digitálním režimem C4FM. Takže kromě FM a SSB a provozu nové Yaesu "Syntézy systémů (System Fusion)" je opakovač DR 1X schopen přenášet i C4FM modulaci. Modulace C4FM nabízí mnoho výhod, jako dobrou srozumitelnost řeči, vysokou kompresi a variabilní využití šířky pásma. Tak je možno mimo digitalizované řeči přenášet zároveň více digitálních dat přenášených sériově (i když datový režim "Data FR" není podporován).

Technická specifikace:

Další články k tématům - AM - C4FM - CTCSS - CW - HF - kmitočty - rádio - RTTY - SSB - superhet - transceiver - UHF - UKV - VHF - VKV - Yaesu

Článek ELIX, spol. s r.o. ze dne pondělí 29. června 2015

Další články od ELIX, spol. s r.o.

ELIX v Holicích představí Yaesu FT-891 HF / 50 MHz 100 W transceiver

Yaesu FT-991 - 100 W transceiver pro HF, VHF a UHF