logo HI Software Development s.r.o.

Mobilní čerpací stanice i barely s PHM pod kontrolou WEBDISPEČINKu

WEBDISPEČINK je komplexní systém GPS sledování vozidel i řízení autoparku včetně elektronické knihy jízd, který šetří čas i firemní náklady. Vyzkoušejte si unikátní vlastnosti této aplikace!

Přesto, že ceny pohonných hmot v poslední době klesají, není jejich výše zanedbatelná. Stále více firem si proto uvědomuje nutnost důsledného sledování spotřeby pohonných hmot.

"Zjištění spotřeby paliva spolu s kontrolou množství paliva v nádrži je cestou, jak ušetřit náklady na provoz vozového parku a odhalit krádeže pohonných hmot. Aplikací, které pomáhají sledovat stav paliva a udržet spotřebu pohonných hmot v přijatelných mezích je na trhu bezpočet. Stačí si vybrat. Mobilní verze WEBDISPEČINKu je vhodná i pro řidiče - například v neznámém městě, když se vzdálí od svého vozidla, mu zobrazuje vzdálenost od něj a je schopná řidiče k němu zpět dovést,“ říká Markéta Kolínková, obchodní ředitelka firmy HI Software.

O co jednodušší je sledování spotřeby paliva u silničních vozidel, o to složitější je evidence pohonných hmot u mobilních čerpacích stanic nebo barelů, ze kterých se doplňuje palivo do elektrocentrál či stavebních strojů např. v nedostupném zalesněném nebo horském terénu. Nemožnost doplnění PHM z běžné čerpací stanice není důvodem pro plýtvání.

Jak na to? Jednoduše. Do takovýchto strojů a zařízení (elektrocentrály, vrtací soupravy apod.) jsou namontovány palivové sondy měřící stav PHM v nádrži. Poté je třeba zajistit, aby to, co bylo do nádrže stroje načerpáno z barelů, bylo v souladu s množstvím načerpaných pohonných hmot do barelů u běžné benzinové stanice.

Princip kontroly pak spočívá v tom, že do barelů se natankuje známé množství paliva u pumpy - informaci o množství a ceně uživatel uloží do mobilní aplikace WEBDISPEČINK mobile. Poté se barel odveze na místo, kde stojí stroj.

Pokud bude palivo čerpáno z barelu do stroje, zanese se informace o přesném objemu čerpání do téže mobilní aplikace. Výsledkem pak je nejen statistika vyčerpaného PHM z barelu, ale také možnost porovnání se skutečným stavem paliva v nádrži stroje.

Z minima zadaných informací pak dokáže firma získat vyčerpávající přehled o stavu a spotřebě paliva na svých externích pracovištích a lokalitách.

WEBDISPEČINK Mobile umožňuje pohodlný přistup k datům pomocí mobilního telefonu. K dispozici je mapa s aktuální polohou a jízdami vozidel, kniha jízd, náklady a další statistiky.

V aplikaci řidič také může sledovat další důležité údaje, jako např. průměrnou spotřebu paliva nebo diagnostické údaje o vozidle.

Unikátní vlastnosti WEBDISPEČINKu:

Článek HI Software Development s.r.o. ze dne úterý 1. března 2016

Další články od HI Software Development s.r.o.

Mobilní čerpací stanice i barely s PHM pod kontrolou WEBDISPEČINKu