logo iNELS Professional, s.r.o.

Převodník eLAN-RS485/232 pro snadné ovládání chytré domácností

Jde o převodník signálu RS485/232 na protokol TCP/IP pro komunikaci se zařízeními prostřednictvím protokolu Modbus RTU, chová se jako master jednotka. Zařízení je vybaveno webovým rozhraním, které slouží pro konfiguraci i ovládání připojených zařízení.

Díky webovému rozhraní je možné převodník eLAN-RS485 využít jako stand-alone zařízení, jež může být ovládáno prostřednictvím webového prohlížeče z chytrého telefonu, tabletu nebo chytré televize.

eLAN-RS485 je integrován také do Connection Serveru, díky čemuž je možné připojené technologie ovládat prostřednictvím aplikace iNELS Home Control (iHC). Takto je možné ovládat například systémy větrání a rekuperace společnosti NILAN nebo zabezpečovací systémy Paradox a Jablotron.

Převodník eLAN-RS485/232 je napájen buď pomocí adaptéru 10 - 27 V DC (je součástí balení) nebo prostřednictvím pasivního PoE 24 V DC, např. přímo ze switche nebo PoE injektoru.

Zařízení bude k dispozici v průběhu listopadu s doporučenou cenou 2990 Kč bez DPH.

iNELS Home Control

iNELS Home Control (iHC) je aplikace pro ovládání systému iNELS a technologií v něm integrovaných. Hlavní výhodou je, že všechny technologie se ovládají z jediné aplikace, a to ať přes připojení doma v lokální LAN síti nebo na mobilních datech kdekoliv mimo domov.

Pro ovládání elektroprvků (jednotek připojených k centrální jednotce CU) funguje aplikace iHC napřímo a konfigurace se provádí na základě vygenerovaného souboru.

Pro propojení sběrnicového systému iNELS s ostatními technologiemi v domě je zapotřebí Connection Server, který slouží jako překladač IP protokolů zařízení třetích stran.

Uživatel má po nainstalování aplikace iNELS Home Control (iHC) pod dohledem celý dům - přímo na displeji chytrého telefonu, tabletu nebo panelu - např. iNELS Touch Panel 10.

Aplikace je spojena s chytrou krabičkou RF, která dál komunikuje s prvky iNELS RF Control. Vysílá a přijímá povely až z 40 prvků a zpracovává nastavené programy pro automatickou regulaci.

iHC mobilní aplikace je zdarma a ke stažení pro operační systémy iOS i Android.

Další články k tématům - adaptér - Android - iOS - LAN - PoE - převodník - regulace - rekuperace - RS485 - tablet - TCP - telefon - televize - větrání - zdarma

Článek iNELS Professional, s.r.o. ze dne pondělí 19. listopadu 2018

Další články od iNELS Professional, s.r.o.