logo Telefónica O2 Czech Republic a.s.

1GOAL, světová mobilní kampaň za vzdělání dětí startuje

Dejme světovým lídrům vědět, že máme zájem na vzdělání pro co největší počet dětí - to je cílem mobilní kampaně - 1GOAL: Vzdělání pro všechny, která je podporována celou řadou světových celebrit a také Mezinárodní fotbalovou asociací FIFA.

Díky partnerstvím s mezinárodní Asociací GSM osloví iniciátoři kampaně zhruba 1,5 miliardy majitelů mobilních telefonů po celém světě. Mezi nimi je také více než 274 miliónů zákazníků skupiny Telefónica z 25 zemí včetně uživatelů mobilní sítě společnosti Telefónica O2 Czech Republic. Jde o největší celosvětovou mobilní kampaň v historii, v rámci které operátoři oslovují své zákazníky, aby myšlenku 1GOAL podpořili - stačí, aby odpověděli na SMS, případně poslali e-mail či se registrovali na webu cz.o2.com/1goal nebo join1goal.org.

"Vzdělání zajistí naši budoucnost a ta už dávno není omezena hranicemi jednoho státu či kontinentu. Proto se rádi připojujeme ke globální výzvě 1GOAL, kdy se nadnárodní operátoři spojili, aby společně s organizací FIFA využili fotbalový šampionát k propagaci této myšlenky," říká Jiří Šuchman, ředitel vnějších vztahů společnosti Telefónica O2.

"Zhruba 72 miliónů dětí na celém světě nemůže navštěvovat školu. I z těchto dětí by mohli být příští světoví vůdci, sportovní hvězdy, lékaři či inovátoři. Pokud se ale nenaučí číst a psát, jejich život nemůže být naplněn a budou neustále bojovat s chudobou. Nemusí tomu tak být," říká jordánská královna Rajina al-Jasín, která se stala tváří kampaně a dlouhodobě se snaží o zajištění vzdělání pro děti v nejchudších částech světa.

"Světový šampionát přitáhne pozornost a srdce miliónů. Musíme tuto příležitost využít, abychom upozornili na 1GOAL a dali tak současné generaci dětí šanci naplnit jejich sny a díky vzdělání prožít plnohodnotný život," říká zpěvačka Shakira, ambasadorka kampaně 1GOAL a zakladatelka nadace Barefoot Foundation (v překladu: Nadace bosých nohou).

Nejširší veřejnost se s kampaní seznámí nejpozději při zahajovacím ceremoniálu organizovaném FIFA, kde ve prospěch akce 1GOAL vystoupí umělci, jako je Shakira, Alicia Keys, Black Eyed Peas a další. Úvodní ceremoniál přitom bude živě přenášen do 200 zemí světa a očekává se, že jej prostřednictvím televizní obrazovky bude sledovat přibližně miliarda diváků. Kromě zmíněných umělců kampaň podporuje celá řada světových celebrit a politiků - mimo jiné : Gordon Brown, Hillary Clinton, Ban Ki-Moon - a samozřejmě také stovky fotbalových hráčů včetně těch největších hvězd. Výsledky kampaně budou prezentovány světovým lídrům na mezinárodním vzdělávacím summitu, který se uskuteční ještě v tomto roce.

"Vzdělání je mimořádně důležité pro rozvoj našich budoucích generací a Telefónica se stoprocentně zavazuje k zachování tohoto z nejzákladnějších lidských práv," uvedl César Alierta, předseda a výkonný ředitel společnosti Telefónica. "Skutky mluví hlasitěji než slova a protože se oblasti vzdělávání systematicky věnujeme více než 12 let, jsme potěšeni možností kampaň 1GOAL.podpořit. Díky programu Proni?o a dalším iniciativám jako Think Big a oceněním Ability Awards přispívá Telefónica k sociálnímu rozvoji v zemích, kde působí."

Kampaň 1GOAL

1GOAL se snaží mobilizovat veřejnost k vyslovení podpory vzdělání pro všechny. Díky tlaku nejširší veřejnosti pak světoví lídři budou realizovat sliby v rámci Mezinárodní kampaně pro vzdělání. V roce 2000 stanovilo 164 vlád celého světa osm hlavních rozvojových cílů Spojených národů (UN Millennium Development Goals). Dva z nich zahrnují vzdělání jako způsob boje s chudobou a měly by vést k tomu, aby v roce 2015 skutečně všechny děti navštěvovaly a ukončily základní vzdělání. Od té doby již řada zemí zrušila poplatky za všeobecné vzdělání, výdaje na tuto oblast vzrostly o čtyři miliardy dolarů a počet dětí navštěvujících školy se zvýšil o 40 miliónů. Přesto je na světě stále ještě 72 miliónů dětí, které školu navštěvovat nemohou. Právě to chce iniciativa 1GOAL změnit. Podle odhadů je na zajištění základního vzdělání pro všechny děti potřeba zhruba 16 miliard dolarů ročně, přičemž zatím se do vzdělání pro chudé děti investují pouze čtyři miliardy.

Mezinárodní dobrovolnický program

Mezinárodní program Proni?o, který je jedním z příkladů společenské odpovědnosti společnosti Telefónica, přispívá k odstraňování dětské práce v zemích Latinské Ameriky, kde více než pět miliónů dětí ve věku od pěti do 14 let pracuje. Závazkem společnosti Telefónica je pomáhat tam, kde sama působí .Proto chce pomoci i těmto dětem, aby namísto do práce mohly zasednout do školních lavic. Nabídnout jim a jejich rodinám šanci pro lepší budoucnost. Program umožňuje všem dobrovolníkům z řad zaměstnanců strávit tři týdny v jedné z latinskoamerických zemí a pomáhat při výuce na školách pod hlavičkou Proni?o. Díky tomuto programu dostalo vzdělání již více než 107 tisíc dětí ve 13 zemích kontinentu.

Podpora Fair Trade

Dalším příkladem, jak se Telefónica O2 snaží pomoci dětem a jejich rodinám v nejchudších zemích světa je podpora Fair Trade. Fair Trade výrobky využívá jako dárkové balíčky pro obchodní partnery, při konferencích a dalších konaných akcích. Nákupem FAIR TRADE výrobků podporuje boj proti dětské práci a chudobě v rozvojových zemích. Chudí pěstitelé získávají možnost důstojně se uživit a mnoho z nich tak může poslat své děti do školy. V roce 2009 společnost nakoupila výrobky Fair Trade v hodnotě téměř milionu Kč.

Společnost Telefónica O2 Czech Republic se podpoře znevýhodněných dětí systematicky věnuje již osm let prostřednictvím své Nadace O2. Za tu dobu rozdělila přes 150 milionů korun a podpořila tak 390 projektů neziskových organizací z celé ČR. Společnost tak přímo pomohla až 120 tisícům znevýhodněných dětí.

Článek Telefónica O2 Czech Republic a.s. ze dne pátek 11. června 2010

Další články od Telefónica O2 Czech Republic a.s.

Chytré telefony XIAOMI a příslušenství v nabídce O2

O2 Czech Republic se rozděluje na dvě samostatné firmy

O2 považuje žalobu Vodafonu za neoprávněnou a nedůvodnou

LTE Advanced v síti O2

4G LTE internet v Karlových Varech

Mobilní internet 4G LTE O2 rozšiřuje do dalších měst a regionů

LTE v mobilu je součástí všech stávajících datových tarifů O2

O2 se zapojuje do projektu Bezpečná VLAN

NFC platby GE Money Bank a O2 umožní nahrát až tři platební karty na SIM kartu

O2 zavádí vlastnoruční digitální podpis

Telefónica získala spektrum k budování sítě LTE na celém území ČR

Extra výhodné Vánoce pro zákazníky O2

Nejrychlejší mobilní síť LTE v Brně

Tablet Samsung Galaxy Tab 2.0 a Mobilní internet M jen za 297 Kč měsíčně

S tarifem NA!VÝBĚR volání do O2 za 1,90 Kč

eCall okamžitě přivolá pomoc po dopravní nehodě

Samoobsluha MojeO2.cz je používanější než volání na infolinku

Přímá pomoc O2 pro obyvatele zasažené povodní

Telefónica pomáhá postiženým povodní finanční sbírkou i pomocí zaměstnanců

MojeO2.cz internetová samoobsluha pro firemní zákazníky

Neomezené volání pro předplacené karty O2

LTE v Praze

Nové FREE O2 tarify pro rezidentní zákazníky

MojeO2.cz jako aplikace pro chytré telefony

Mobilní aplikace pro každého

HTC One se sluchátky Beats Audio

Vyšší FUP i rychlost po překročení limitu pro mobilní internet O2

S tarifem NA!DLOUHO voláte v síti O2 za 0 Kč po první minutě hovoru

Telefonie v LTE síti Telefónica

Telefónica spouští NFC platby pro širokou veřejnost

Zvýhodnění pro tarify O2 Chytrý Neon

Volání bez hranic i pro zákazníky s předplacenou O2 kartou

Wayra podpoří inovativní technologické projekty a pomůže s uplatněním na trhu

BLESKmobil: brandovaný operátor snadno a rychle

Chytré telefony jsou stále více dostupné

Vánoční předplacená O2 karta pro dlouhodobé hovory

Vánoční Chytrý NEON od O2

Virtuální operátor BLESKmobil v GSM síti O2

Telefonní automaty nám slouží už 130 let

E-mail a Navigace a e-mail: nové datové tarify O2

O2 Guru úspěšně pomáhají zákazníkům

S O2 V zahraničí máte dokonalý přehled o cenách roamingu

Ocenění Cisco Partner of The Year 2012 pro Telefónica Czech Republic

Videokonzultant pro podporu prodeje na dálku

iPhone 5 s výhodami O2

Nové O2 vyúčtování bude jednoduché a přehledné

Filmy Disney na O2TV.cz

S tarifem O2 Na!Dlouho voláte v síti O2 po druhé minutě zdarma

25kredit.cz: letní akce O2 pokračuje

o2extravyhody.cz: Extra výhody s O2 pro všechny