logo iStyle CZ, s.r.o.

Neběhejte stále do servisu, prodlužte životnost notebooku dodržováním jednoduchých zásad

Posíláte notebook stále do servisu? Chyba nemusí být vždy ve výrobci, ale také ve špatné péči o váš přístroj. Přitom stačí dodržovat jednoduché zásady, díky kterým prodloužíte životnost laptopu i několikanásobně.

Pozor na přehřívání, notebook do postele nepatří

Nenechte svůj notebook zbytečně přehřívat. Sledování filmu v posteli je sice pohodlné, ale svému přístroji tím službu neuděláte. Gumové nožky vespod nejsou jen estetická záležitost, pomůžou se zachováním dostatečné cirkulace vzduchu.

Laptop pokládejte výhradně na pevné podloží a předcházejte tak nežádoucímu přehřívání přístroje.

Zdánlivě banální rada? Dbejte na hygienu

Notebook vyžaduje i mechanickou údržbu. Běžné čištění zvládnete doma, používejte však speciální čisticí prostředky a pomůcky určené na elektroniku. Zainvestuje také do stlačeného vzduchu ve spreji, který pomůže s vyfoukáním klávesnice.

Pokročilejší čištění notebooku od prachu sice není jaderná fyzika, existuje ale mnoho komponentů, které byste mohli nedopatřením poškodit. Není proto ostuda v takovém případě svůj přístroj odnést do servisu a svěřit ho odborníkům.

Při manipulaci myslete na konstrukci přístroje

S notebookem manipulujte opatrně za každých okolností. Jde sice o přístroj, který by měl být uzpůsobený k přenášení, ale ne vždy tomu tak je. Stěžejní je konstrukce. Pokud se váš laptop při manipulaci výrazněji kroutí, a při otevírání displeje dochází k prohnutí základny s klávesnicí, není vhodný k častému přenášení.

Neznamená to, že by plastové notebooky byly nedostatečně odolné, rozhodující je druh použitého plastu a lícování. Pokud chcete mít jistotu, můžete investovat do kovového těla a vyzkoušet ikonický Mac od Applu.

Bytelnou konstrukci získáte už u MacBooku Air, nicméně MacBook Pro je ještě o něco bytelnější.

Další články k tématům - Apple - čištění - klávesnice - MacBook - notebook - servis - životnost

Článek iStyle CZ, s.r.o. ze dne pátek 20. prosince 2019

Další články od iStyle CZ, s.r.o.

Neběhejte stále do servisu, prodlužte životnost notebooku dodržováním jednoduchých zásad