logo KUKA CEE GmbH, odštěpný závod

Digitální továrna 2.0 s roboty KUKA

Společnost KUKA nabízí pro robotizaci výroby rozsáhlý sortiment průmyslových robotů - od malých až po velké v desítkách variant a provedení s různou nosností od 2 kilogramů až po 1,3 tuny, dosahem od 500 mm po 4000 mm a pro široké spektrum oblasti použití.

"Pandemie nám ukázala, jak zranitelný je náš globálně propojený svět, a zároveň nám naznačila příležitosti a potřebu nových technologií. Robotizace zvyšuje kvalitu výrobních procesů a snižuje náklady. Automatizovaný digitalizovaný závod je spolehlivý, efektivní a více odolný vůči pandemii ve všech průmyslových odvětvích. Jako lídr v zavádění robotizace Průmyslu 4.0 přispívá společnost KUKA významně k této proměně směřující k inteligentní výrobě s využitím robotů. Výhodou naší nabídky pro uživatele je vysoká flexibilita, standardizace, snadné nasazení, široké portfolio, podpora kolaborativních a mobilních aplikací a řada dalších kladů. Podstatná je také skutečnost, že prostřednictvím našich TechCenter a aplikačních programátorů dokážeme modifikovat řešení tak, aby v maximální míře odpovídala potřebám zákazníků a byla rychle a bezproblémově uvedena do provozu. Naším cílem je dosáhnout ideálního spojení mezi moderním IT a stávající výrobní infrastrukturou," říká Jindřich Vaňous, Country Manager CZ&SK.

Výrobní portfolio firmy dále rozšiřují technologické pakety ready2, které zahrnují roboty s předkonfigurovaným softwarem a dalším technologickým vybavením. Společnost KUKA také nabízí plně vybavené výrobní buňky pro obloukové a odporové svařování, obsluhu obráběcích strojů, šroubování a další.

Intralogistika firem může být řešena pomocí mobilních plošin KMP a OmniMove, kde nabízíme kompletní portfolio HW a služeb pro AGV. Dokážeme tak významně zvýšit mobilitu a autonomii výrobních procesů.

Roboty KR SCARA a KR DELTA na MSV Brno 2021

Robot KR SCARA je silný, rychlý a vysoce efektivní kompaktní robot zaručující maximální účinnost a hospodárnost. Jeho využití je široké od montáže drobných dílů přes aplikace typu Pick-&-Place až po manipulaci s materiálem nebo kontrolu. Automatizace v nákladově náročných odvětvích se tak stává snadnější a ekonomicky výhodná. Robot KR SCARA je vybavený inteligentními funkcemi a představuje atraktivní kompletní řešení: je lehký a štíhlý, zároveň extrémně rychlý a silný s nosností 6 kg.

Robot KR DELTA nabízí vynikající výkon za skvělou cenu. Díky svému paralelnímu kinematickému systému a malým rozměrům je obzvláště vhodný pro aplikace pick and place. Vzhledem k tomu, že je celý vyrobený z nerezové oceli, je ideálně vhodný do provozů v odvětvích s vysokými nároky na hygienu. Navíc je robot KR DELTA navržen tak, aby vyhovoval minimálním požadavkům na údržbu.

Seznamte se s novinkami společnosti KUKA naživo v Brně ve stánku 29, Pavilon P.

Další články k tématům - automatizace - Průmysl 4.0 - robotizace - výroba - Jindřich Vaňous

Článek KUKA CEE GmbH, odštěpný závod ze dne úterý 9. listopadu 2021

Další články od KUKA CEE GmbH, odštěpný závod

Roboti KUKA se podílejí na výrobě elektromobilů

Digitální továrna 2.0 s roboty KUKA