logo NetRex s.r.o.

Živé video z IP kamer Axis na Facebooku Centra Paraple

Kamerový systém se streamovací aplikací CamStreamer, který umožňuje televizní kvalitu živého vysílání na webu bez nároků na složitou produkci, věnovaly Centru Paraple společnosti Axis Communications a NetRex.

Centrum Paraple uskutečnilo v pondělí 19. 3. 2018 den otevřených dveří s bohatým programem pro přátele, podporovatele a klienty této obecně prospěšné společnosti, který se vysílal také formou interaktivního přímého přenosu na internetu.

Vysílání ze Dne otevřených dveří zajistily dvě síťové kamery AXIS V5915 a AXIS P1365 MK-II. První z nich, AXIS V5915, sloužila jako studiová kamera a měla přímo do svého XLR vstupu připojený dynamický mikrofon. Vzniklo tak jednoduché studio pro partnery Centra Paraple, kteří zde dostali prostor ke své prezentaci.

Kamera měla přímo ve svém procesoru nainstalovanou aplikaci CamStreamer, která umožňuje vysílat video na Facebook bez nutnosti dalšího zařízení. Díky CamStreamer lze spustit přenos videa na YouTube nebo v události Facebooku jen několika kliky.

Druhá kamera AXIS P1365 MK-II snímala záběr celkového dění, a zajistila přenos diskuse a besedy Host pod Parapletem. V této kameře navíc běžela aplikace CamOverlay, která umožňuje vkládat grafické vrstvy přímo do živě vysílaného videa.

Centrum Paraple tak mohlo jednoduše prezentovat loga partnerů a další informace o akci. Zvuková stopa z audio systému Centra Paraple se přímo v kameře mixovala se snímaným obrazem a streamovala na Facebook bez použití dalšího enkoderu.

V průběhu dne tak mohli dění sledovat diváci na Facebooku v několika krátkých živě vysílaných zpravodajských vstupech, v nichž se prezentovali partneři a vystavovatelé Dne otevřených dveří. Zároveň se živě vysílala diskuse věnovaná typům vozíků a jejich vlastnostem, a to vše v profesionální kvalitě s pomocí technologie, která je uživatelsky velmi nenáročná.

Vrcholem byla beseda Host pod Parapletem s oštěpařkou Barborou Špotákovou, do níž se díky videu mohli zapojit nejen návštěvníci na místě, ale i diváci na internetu.

"Díky technologiím, které věnovaly společnosti Axis a NetRex, jsme mohli Den otevřených dveří jednoduše vysílat ve vysoké kvalitě pro neomezený počet lidí, vkládat do obrazu informace o partnerech a reagovat na divácké dotazy. Je pro nás velmi důležité sdílet informace i s lidmi, kteří se do Centra Paraple někdy nemohou dostat, a přesto chtějí být s námi," říká Jan Dolínek z organizace Centrum Paraple o.p.s.

Besedy s chytrou kamerou budou pokračovat

S Hosty pod Parapletem, zajímavými osobnostmi, se v prostorách multifunkčního sálu Centra Paraple beseduje pravidelně každý měsíc. Spuštění přímého přenosu je uživatelsky jednoduché - stačí na jedné straně připojit kameru k mikrofonu účastníků diskuze a na druhé straně k internetu.

V minulém roce navštívilo pořad Host pod Parapletem mnoho atraktivních osobností, mimo jiné spoluzakladatel Centra Paraple Zdeněk Svěrák, herec a moderátor Marek Eben, zpěvák Radek Banga nebo boromejka sestra Angelika. Neméně zajímavý program - tentokrát i pro internetové diváky, se chystá letos.

Další články k tématům - Axis - CamStreamer - Facebook - kamera - streaming - televize - video - YouTube - Jan Dolínek

Článek NetRex s.r.o. ze dne pátek 23. března 2018

Další články od NetRex s.r.o.

Živé video z IP kamer Axis na Facebooku Centra Paraple

Bezpečí domácnosti podle nejnovějších trendů