logo tesena s.r.o.

Cvičné testy k přípravě na ISTQB zkoušku

Pokud se připravujete na zkoušku ISTQB, doporučujeme vedle studia sylabu a dalších materiálů věnovat čas i vyplňování cvičných testů. Seznámíte se tak se strukturou zkoušky a formátem jednotlivých otázek.

Způsob kladení otázek je poměrně specifický a k chybám může docházet i kvůli jejich špatnému pochopení. Vyplnění testů vám zároveň pomůže odhalit oblasti, na které se zaměřit v dalším studiu a dodá vám při samotné zkoušce jistotu.

Cvičné testy by měly sloužit hlavně jako způsob ověření znalostí a získání jistoty před zkouškou. Rozhodně ale jejich vyplňování nepostačí jako hlavní část přípravy.

Interaktivní cvičné testy včetně správných výsledků pro základní stupeň i další úrovně certifikace ISTQB jsou dostupné na webu tesena.com.

Další zkušební testy ve formátu .pdf lze nalézt také přímo na oficiálních stránkách ISTQB. Organizace ISTQB zároveň nabízí cvičné testy i v aplikaci pro mobilní telefony, která je ke stažení pro Android a iOS.

Řadu cvičných testů samozřejmě získáte i na tesena školení. Různá zadání otázek jsou na něm poskytována v průběhu kurzu přímo k probírané látce, takže si odpovědi můžete vyjasnit i s lektorem, který je připravený poradit.

V rámci přípravy konkrétně doporučujeme věnovat zvláštní pozornost otázkám, ve kterých je úkolem vybrat z řady tvrzení ta pravdivá a nepravdivá.

Sbírka aktuálně dostupných cvičných testů v angličtině:

Na internetu je možné najít řadu neoficiálních materiálů ke zkoušce. Doporučujeme však ke studiu a přípravě na zkoušku využívat pouze autorizované dokumenty a testy ISTQB, jelikož u neoficiálních materiálů hrozí, že budou obsahovat nesprávné informace a mohou tak u zkoušky uškodit.

Další články k tématům - certifikace - ISTQB - studium - školení - testy - zkouška

Článek tesena s.r.o. ze dne pondělí 11. června 2018

Další články od tesena s.r.o.