logo ATLAS.CZ a.s

Vylepšené ICQ 6 na Atlasu

Program ICQ prochází výraznou změnou a uživatelé si tak mohou na Atlasu stáhnout nový build verze ICQ 6.0. Program přináší několik nových a zajímavých funkcí, které uživatelé jistě ocení. Jedná se o funkci Zlango - mezinárodní obrázkový jazyk, slovníky (14 výkladových slovníků), kontrolu pravopisu anglického textu, možnost multichatu a posílání kontaktů. Dále se do této verze vrátila možnost nastavení vlastního statusu a notifikátor narozenin.

Přenos zvuku a videa

Přenos zvuku nejpopulárnějšího komunikačního programu u nás je v nové verzi výrazně vylepšen. Zvuk je přenášen oběma směry, takže můžete hovořit, jako byste používali běžný telefon a není nutné přepínat, když chcete předat slovo druhému. Poslat si můžete také SMS zprávu do sítě Vodafone a O2 a nově jste při psaní zprávy informováni o tom, kolik znaků jste již napsali a kolik vám jich ještě schází.

Překlad slov na obrázky

V nové verzi si můžete užít hned několik zcela nových funkcí. Jednou z nejpřitažlivějších je funkce Zlango, díky které se vyjadřujete obrázky, které si můžete vybírat z bohatého seznamu (k dispozici jsou slova nebo rovnou i celé věty), anebo stačí prostě slovo napsat a tato funkce si jej sama na obrázek „přeloží“. Další „grafickou“ novinkou jsou vylepšené emotikony – smajlíci. K dispozici jsou hned dva druhy – klasické, které znáte z předchozí verze a speciální animovaní smajlíci z ruské dílny Kolobok.

Slovník a kontrola pravopisu

Dvě úplně nová tlačítka umožňují kontrolu pravopisu a vyvolání výkladových slovníků. Program kontroluje také anglický text a to ve standardním okně, na jaké jsou uživatelé zvyklí z textových editorů. Kontrolu pravopisu si lze nastavit jako automatickou. Slovníky jsou k dispozici ve 14 jazycích, které mimo těch obvyklých zahrnují třeba čínštinu, holandštinu, nebo hebrejštinu. Slovník je založen na známé technologii Babylon.

Multichat posílání kontaktů

Pokud se chcete pobavit s více kamarády a přitom nepřeskakovat z jednoho okna do druhého, není nic snazšího než přizvat své známé do konverzace a bavit se s nimi v jednom okně tak, aby tato konverzace byla všem účastníkům viditelná. Velmi snadné je také posílání kontaktů. Ty nemusíte přepisovat ručně nebo je kopírovat třeba do schránky, ale stačí pouze na určitý kontakt v seznamu kliknout a se současně stisknutým levým tlačítkem je přetáhnout do okna se zprávou.

Obnoveno - nastavení statusu a hlášení narozenin

V nejnovější verzi šestky je opět možné nastavovat si svůj vlastní speciální status. K tomu můžete použít několik obrázků, které budou nejlépe charakterizovat váš stav. Novinkou pak je, že i tento speciálně vytvořený status lze zobrazit jako Nepřítomen, Nejsem k dispozici nebo Zaneprázdněn. Ke svému statusu může uživatel také vepsat zprávu a tento text lze i formátovat. Do nejnovější verze šestky se také vrátil tolik populární notifikátor narozenin, takže se vám nemůže stát, že byste na někoho zapomněli s blahopřáním.

Novou verzi ICQ si uživatelé mohou stáhnout z Atlasu, a to zcela bezplatně a v českém jazyce.

Článek ATLAS.CZ a.s ze dne pátek 26. října 2007

Další články od ATLAS.CZ a.s