logo Fujitsu Siemens Computers s.r.o.

Fujitsu Siemens Computers představuje novou řadu profesionálních notebooků

Řada high-endových notebooků ESPRIMO Mobile M nabízí špičkový výkon a k tomu spojení nové technologie dvoujádrových procesorů Intel® Centrino®, vysoké spolehlivostí a nového designového stylu.

Spolehlivost, zabezpečení dat a uživatelská přívětivost – to jsou podle studie* provedené společností TNS Infratest pro Fujitsu Siemens Computers faktory, které jsou při výběru nového notebooku pro podnikové zákazníky rozhodující. Tato zjištění významně ovlivnila vývoj nové řady high-endových notebooků ESPRIMO Mobile, kterou Fujitsu Siemens Computers uvádí na trh. Pro modely řady ESPRIMO Mobile jsou uvedené vlastnosti charakteristické, nová technologie dvoujádrových procesorů Intel® Centrino® se doplňuje se snadnou mobilní konektivitou a velkým množstvím funkcí usnadňujících používání.

Jako první z nové řady se na pultech obchodů objeví model ESPRIMO Mobile M9410 a představí charakteristické prvky notebooků ESPRIMO Mobile: pevné tělo a robustní víko z hořčíkové slitiny, díky nimž jsou modely této řady obzvlášť odolné. Před otřesy a nárazy chránění pevný disk technologie ShockSensor. Klávesnice je odolná proti polití, což uživateli umožňuje nápoje nechtěně rozlité na klávesnici snadno a bez jakýchkoliv následků vytřít.

Vysokou úroveň zabezpečení zajišťuje TPM modul a čtečka karet SmartCard. Vaše cenná data jsou tak v notebooku chráněna před neoprávněným přístupem. Software DeskView Data navíc přináší kontrolu integrity systému, pravidelné aktualizace systémem sledovaných hodnot a možnost zálohovat data dříve, než nastane kritická situace.

Větší flexibilita: koncepce modulárního příslušenství s vyměnitelnými komponenty

Díky množství inovativních funkcí je nová řada ESPRIMO Mobile od Fujitsu Siemens Computers neuvěřitelně flexibilní pro použití na cestách – zajišťuje svým uživatelům možnost svobodně pracovat mimo dosah elektrických zásuvek a síťových kabelů po celý pracovní den.

ESPRIMO Mobile M9410 disponuje, stejně jako ostatní modely této řady notebooků, stoprocentní konektivitou - integrované vysokorychlostní rozhraní UMTS, WLAN a Bluetooth (volitelně) znamená, že vaše e-maily, webové konference a VoIP hovory nebudou nikdy dál než jedno kliknutí myši. Vlaky, letiště nebo dokonce pláže se tak jako mávnutím kouzelného proutku změní v pracoviště s plným připojením.

Život vám usnadní také koncepce modulárního příslušenství. Společnost Fujitsu Siemens Computers garantuje, že veškeré moduly jsou kompatibilní se všemi modely notebooků ESPRIMO Mobile a mobilních pracovních stanic CELSIUS H - včetně replikátoru portů, napájecího adaptéru a komponent do modulární šachty, jako jsou DVD mechaniky, přídavné baterie nebo druhý pevný disk.

Uživatelé, pro něž je důležitá výdrž notebooku a osadili jej proto druhou baterií namísto DVD mechaniky, si tak mohou v případě, že potřebují přístup k multimédiím, mechaniku jednoduše zapůjčit od kolegy - zaměnitelnost je zaručena. Další důmyslný rys se skrývá uvnitř každého modelu řady ESPRIMO Mobile: komponenty určené do modulární šachty jsou vybaveny chytrým zámkem, který zamezuje jejich samovolnému uvolnění během přepravy, avšak nebrání uživateli v jejich snadném vyjmutí.

Uvedením řady ESPRIMO Mobile M přináší společnost Fujitsu Siemens Computers do střední třídy profesionálních notebooků exkluzivní rysy, dříve dostupné pouze ve třídě luxusních notebooků. Délka životního cyklu modelů ESPRIMO Mobile M je stabilně dvanáct až osmnáct měsíců. Představují tak pro oddělení nakupující IT dobrou investici, všechny modely přitom lze nakonfigurovat a upravit podle jednotlivých požadavků zákazníka. Navíc jsou notebooky řady ESPRIMO Mobile vybaveny nejnovější technologií Intel® vPro™ a volitelně i podporou vzdálené správy: kdykoliv uživatel potřebuje technickou podporu, tým administrátorů může k jeho notebooku přistupovat vzdáleně prostřednictvím bezdrátového připojení – drobnost, která profesionálním uživatelům poskytne další konkurenční výhodu.

Harmonie těla i ducha: nový produktový design pro všechny modely

Špičkový výkon notebooků řady ESPRIMO Mobile je doplněn novým produktovým designem společnosti Fujitsu Siemens Computers – v rámci nového designového stylu, který je nasazován na celé portfolio profesionálních produktů s mottem - vypadá stejně dokonale, jako funguje. Designový koncept "core & shell" oslovuje uživatelskou intuici: ušlechtilá čerň označuje veškerá rozhraní, konektory a čtečky karet, zatímco antracitové víko a tělo slouží k potěše oka.

"Vytvořením řady ESPRIMO Mobile M a dalších modelů z této rodiny produktů jsme dali vzniknout kategorii notebooků, jež nabízí profesionálním uživatelům přesvědčivé řešení, které je odpovědí na všechny jejich pracovní potřeby - tyto stroje poskytují dokonalou mobilitu a představují plnohodnotnou náhradu za stolní počítač," uvedl Armin Kumpf, ředitel divize Business Mobiles společnosti Fujitsu Siemens Computers. "Modely řady ESPRIMO Mobile splňují požadavky společností uplatňujících specifické mobilní strategie a zároveň jejich zaměstnancům usnadňují každodenní práci a přispívají ke zvyšování jejich produktivity a efektivity."

Notebook ESPRIMO Mobile M9410 bude dostupný od poloviny srpna za cenu od 19 990 Kč bez DPH. Další modely řady ESPRIMO Mobile budou představeny během několika nejbližších týdnů.

Předběžný přehled - produktová řada ESPRIMO Mobile od Fujitsu Siemens Computers

Vynikající 15,4" displej a špičkový grafický výstup spolu s volitelnou grafickou kartou NVIDIA splňují nejvyšší požadavky na kvalitu obrazu a výkon - ESPRIMO Mobile řady V je ideální partner pro náročné systémové aplikace zahrnující například profesionální zpracování obrazu, které se může pro běžné grafické karty, jimiž bývají notebooky osazovány, ukázat příliš náročné.

* "Mobility dnes – trendy, příležitosti, výzvy" – studie TNS Infratest provedená na jaře 2008 pro společnost Fujitsu Siemens Computers v osmi státech.

Článek Fujitsu Siemens Computers s.r.o. ze dne pátek 8. srpna 2008

Další články od Fujitsu Siemens Computers s.r.o.

Minipočítač s modulární konstrukcí a mnoha možnostmi montáže

Evropské firmy nejsou připravené na trend umělé inteligence

Nový obchodní model flexibilního cloudu Fujitsu

Serverové řešení Fujitsu pro VMware EVO: RAIL

Pracovní stanice Fujitsu CELSIUS posouvají grafický výkon na novou úroveň

Fujitsu má dotykový ultrabook s procesory IC 4. generace

Fujitsu zlevní datová úložiště ETERNUS DX S2 až o 30 procent

Fujitsu představuje inteligentní serverovou páteřní technologii pro datová centra

Fujitsu Cloud End User Protect s využitím technologie cloudého řešení od Symantec

Fujitsu doplnilo své rostoucí globální cloudové portfolio o správu IT jako službu

Fujitsu Server PRIMERGY - inteligentní serverová páteřní technologie pro datová centra

Komplexní strategie Fujitsu v oblasti globálního cloudu

Úložiště Fujitsu ETERNUS DX navyšuje výkon až o 50 procent a překonává hranici 1000000 IOPS

Spolehlivá stolní zařízení Fujitsu

Fujitsu vnáší do HPC jednoduchost a cenovou dostupnost

Nová řada zeřízení Fujitsu Long Lifecycle

Žhavé novinky na roadshow Fujitsu IT Future 2013

Kamenná prodejna zůstává centrálním místem setkávání se zákazníky

Elektronická archivace Fujitsu SecDocs s certifikací české i evropské legislativy

Fujitsu IT Future 2013

Nový akční plán skupiny Fujitsu pro ochranu životního prostředí

Cloudové služby Fujitsu posilují akvizicí RunMyProcess

SPARC servery Fujitsu M10

Fujitsu Power Appliance pro platformu SAP HANA

Biometrická autentizace Fujitsu PalmSecure

Notebooky Fujitsu LIFEBOOK E s podporou podnikové mobility

Clusterový server Fujitsu PRIMERGY CX420 chrání firemní aplikace

Energetický audit podle požadavků EU

Novinky Fujitsu na veletrhu CeBIT

Tablet Fujitsu Stylistic M702 se zvýšenou odolností

Marian Korčák posiluje tým Fujitsu

Fujitsu posouvá obchodní model ke službám a řešením

Statistika zákaznického servisu Fujitsu za rok 2012

NAS servery CELVIN pro malé a středně velké firmy

Fujitsu FUTRO Z220: tenký klient s vysokým výkonem v malém provedení

Stolní zařízení Fujitsu X Line s integrací dotykového uživatelského rozhraní

FlexFrame Orchestrator pro správu infrastruktury datových center

Energetický audit Eco Track jako cloudová služba

Fujitsu Forum představilo budoucnost IT

Chytrý obojek s podporou cloudových služeb Fujitsu

Nové portfolio produktů Fujitsu s Windows 8

Robot Tódai: Fujitsu se podílí na projektu vývoje umělé inteligence

Servery PRIMERGY s OS Windows Server 2012

Fujitsu představuje nové portfolio notebooků LIFEBOOK 2012

Servery Fujitsu PRIMERGY stále vládnou světu virtualizace

Notebook LIFEBOOK P772/E s komponenty po recyklaci CD a DVD

Unikátní senzor identifikace osob od Fujitsu skenuje žíly v dlani

DynamicFabric: inovativní technologie optimalizuje síťovou infrastrukturu a pružnost serverů

Navigační systém pro nevidomé

Server PRIMERGY RX500 S7 s výkonem čtyřpaticového serveru a efektivitou dvoupaticového řešení