logo SafeDX s.r.o.

Container Cloud pro správu podnikových kontejnerových aplikací

Nová služba Container Cloud poskytuje vysoký výkon a spolehlivost pro nativní aplikace. Díky platformě Kubernetes a jejím implementovaným službám umožňuje snadno měnit a nastavovat prostředí cloudu a kontejneru bez nutnosti odstávek.

Open source systém Kubernetes slouží pro automatizaci nasazování nových verzí i škálování a správu aplikací vyvíjených v kontejnerech. Mezi hlavní výhody patří efektivní využívání výpočetní kapacity a zajištění vyšší dostupnosti aplikací díky nasazování jejich nových verzí bez výpadku služeb.

Služba Container Cloud poskytuje pro Kubernetes a související aplikace škálovatelnou výpočetní a úložnou kapacitu s cílem zajistit podnikovým aplikacím potřebný výkon a spolehlivost. Technologickým partnerem SafeDX pro novou službu Container Cloud je společnost Itera.

"Funkce a nástroje naší nové služby Container Cloud umožňují podnikům automatizovat prakticky jakékoli činnosti spojené s kontejnerovými aplikacemi, včetně rozsáhlých projektů nasazení Kubernetes aplikací, při kterých je jinak nutné provádět značné množství manuálních kroků. Container Cloud zbavuje firmy značné míry zátěže při vytváření potřebné infrastruktury i provozu konkrétních aplikací," vysvětluje Daniel Procházka, produktový manažer, ve společnosti SafeDX.

Vysoce automatizovaná infrastruktura služby Container Cloud umožňuje jednoduše ovládat jednotlivé kontejnery a nezávisle na uživateli opravovat a kontrolovat stav používaných služeb. K dispozici je rovněž pokročilé řízení zabezpečení s možností vlastní konfigurace.

Díky inteligentnímu plánování je možné provádět jakoukoli činnost v cloudu automatizovaně, bez nutnosti manuálních zásahů, které s sebou nesou riziko poškození cloudové architektury.

Služba Container Cloud je provozována na špičkové infrastruktuře v nejmodernějších datových centrech, splňujících nejvyšší bezpečnostní a technické standardy. Škálovatelnost služby zajišťují výkonné softwarové technologie i stovky serverů připravených k okamžitému nasazení.

"Kubernetes je přenosná platforma pro správu kontejnerů a služeb, která usnadňuje deklarativní konfiguraci a automatizaci. Má velký, rychle rostoucí ekosystém nepřeberného množství aplikací, služeb a nástrojů, přičemž veškeré služby Kubernetes, podpora a nástroje jsou volně dostupné," říká Michal Novák, Customer Success Manager ve společnosti Itera.

O společnosti Itera

Společnost byla založena renomovanými odborníky v oblasti cloudu, kteří mají rozsáhlé zkušenosti s vývojem cloudových platforem, open source technologií, automatizací, CI/CD a cloud networkingu.

Itera se specializuje na budování různých typů cloudových prostředí s využitím vlastní technologie orchestrační techniky a know-how, které shromažďuje od roku 2012.

Článek SafeDX s.r.o. ze dne středa 30. ledna 2019

Další články od SafeDX s.r.o.