logo GEMMA Systems, spol. s r.o.

ERP Infor pokrývá veškeré výrobní procesy ŠKODA Plzeň

ERP řešení Infor se v závodech ŠKODA Plzeň používá s úspěchem již 15 let. Tato stabilní spolupráce je možná také díky jedinečné formě podpory Kompetenčního centra - útvaru Informační systémy společnosti ŠKODA ICT s.r.o.

Na přelomu let 1999/2000 byl starý informační systém ŠKODA Plzeň kompletně nahrazen ERP řešením, tehdy označovaným jako Baan IV. GEMMA Systems spol. s r.o. se jako poskytovatel české lokalizace podílela na nasazení komplexního informačního systému v jednotlivých závodech plzeňské Škodovky.

V roce 2004 došlo ke konsolidaci IT služeb napříč významnými výrobními společnostmi a vzniklo kompetenční centrum s dostatečnou interní kapacitou, schopnou řešit 90% požadavků uživatelů jak z pohledu optimalizace procesů a zaškolování nových uživatelů, tak i z pohledu integrace doplňkových řešení.

"Největší přínos vidím v úzkém kontaktu s klíčovými uživateli systému, kdy naše kapacita dovoluje dostatečně diskutovat problémy a navrhovat následná řešení. Díky dlouholeté zkušenosti s jednotlivými provozními detaily užívání ERP řešení dokážeme efektivněji posoudit a zformulovat požadavky na společnost GEMMA Systems. Také se velmi osvědčilo zařazení se do zákaznické komunity dodavatele. Zde jsou k dispozici mnohá řešení a postupy, které jsou pro naše uživatele velkým bonusem. Pokud by se měly přínosy této formy spolupráce nějak kvantifikovat, odhaduji, že se jedná o roční úsporu prostředků v řádech stovek tisíců až milionu korun," zmiňuje pozitiva spolupráce Martin Vondrák, ředitel útvaru Informační systémy ŠKODA ICT.

Komplexní řešení nasazení Informačních systémů ve ŠKODA pokrývá veškeré procesy výrobního podniku od nabídkového řízení až po fakturaci a expedici. Stejně tak ale pokrývá i celý životní cyklus výrobků ŠKODA od diskuse nad zákaznickými požadavky, přes vývoj konstrukce a návrh technologie až po zajištění provozu, záručního a pozáručního servisu po celou dobu životnosti výrobku.

Díky tomu jsou v projektu využity integrace na specializované systémy například na podporu technické přípravy výroby, PLM systémy, MES systémy, APS systémy, WMS systémy, systémy správy dokumentů a workflow.

Systém podporovaný kompetenčním centrem ŠKODA ICT pracuje s aplikací umožňující práci 270 současně pracujících uživatelů, což v praxi představuje systém pro obsluhu více než 800 uživatelů ERP systému.

Další články k tématům - ERP - expedice - fakturace - MES - optimalizace - výroba - workflow - Martin Vondrák

Článek GEMMA Systems, spol. s r.o. ze dne pátek 24. června 2016

Další články od GEMMA Systems, spol. s r.o.