logo SentinelOne CZ s.r.o.

Inovační centrum SentinelOne v Praze nabírá nové IT zaměstnance

V pražském inovačním centru SentinelOne bude pracovat 300 vysoce kvalifikovaných IT zaměstnanců, kteří se zaměří na vývoj produktů a spolupráci se stávajícími týmy společnosti v Severní a Jižní Americe, Asii a ostatních evropských zemích. Celková investice SentinelOne v České republice přesáhne 1 miliardu korun během následujících tří let.

Praha, která bude společnosti SentinelOne zároveň sloužit jako inženýrská centrála pro Evropu, byla vybrána na základě místní silné nabídky inženýrských talentů.

Společnost bude nabírat zaměstnance na všech úrovních odpornosti a napříč obory, včetně vývojářů kernelu, frontendu, backendu, validace a datového inženýrství i data science a detekce.

"Ze strategického hlediska je to pro společnost SentinelOne velmi důležitý okamžik. Zažíváme mimořádný růst, který je výsledkem našeho odhodlání k poskytování originálních technologických řešení a inovací. Právě proto jsme vybrali Českou republiku. Český vzdělávací systém vychovává mimořádně kvalitní inženýry, takže tuto zemi považujeme za ideální základnu pro vývoj špičkových technologických produktů. Abychom tyto ambice dokázali naplnit, plánujeme uzavřít partnerství s předními českými univerzitami. To vnímáme jako naprostou prioritu," říká Ric Smith, technologický ředitel společnosti.

"Příběh SentinelOne je symbolem globálního úspěchu a mě osobně těší, že další kapitola se bude psát zde v České republice. Centrum budujeme od základů a naší obrovskou výhodou je silná firemní kultura. Zdůrazňuje, že nejsme jen talentovaní jedinci, kteří sdílejí stejný obor. Fungujeme jako OneSentinelOne - jeden tým, který se plně soustředí na své poslání - přinášet taková technická řešení, která dokážou efektivně ochránit naše zákazníky před hrozbami a kybernetickými útoky," doplňuje Martin Matula, viceprezident pro engineering a vedoucí vznikající pobočky SentinelOne v Praze, který má odpovědnost za inženýrskou expanzi společnosti v celé střední a východní Evropě.

Další články k tématům - inovace - kariéra - kyberbezpečnost - Praha - zaměstnanci - Ric Smith - Martin Matula

Článek SentinelOne CZ s.r.o. ze dne pondělí 18. října 2021

Další články od SentinelOne CZ s.r.o.

Inovační centrum SentinelOne v Praze nabírá nové IT zaměstnance