logo Wandera CZ s.r.o.

Jamf posiluje pozici lídra v Apple Enterprise Managementu akvizicí Wandera

Nová akvizice staví Jamf do jedinečné pozice, ve které umožňuje IT oddělením a bezpečnostním týmům chránit firemní zařízení, data a aplikace a zároveň posilovat jedinečnou zkušenost s Apple ekosystémem prostřednictvím nejrobustnější platformy od společnosti Wandera pro Apple Enterprise Management na trhu.

"Jsem velmi nadšený, že se nám povedlo na Jamf platformu přinést nejlepší Apple řešení pro zabezpečení cloudu od společnosti Wandera. Věříme, že způsob, jakým Wandera vybudovala jejich řešení, poskytuje zákazníkům významnou technickou výhodu a skvělou uživatelskou zkušenost. To vše je přímo v souladu s naší vizí, která staví uživatele na první místo," říká Dean Hager, CEO společnosti Jamf, která je lídrem v oblasti cloudového zabezpečení a Zero Trust Network Access (ZTNA)

Bezpečný přístup zaměstnanců k zařízením, aplikacím a datům

Časy, kdy zaměstnanci přistupovali ke svým pracovním prostředkům pouze z tradičního síťového perimetru, jsou již dávno pryč. V tomto dynamickém světě je stále důležitější, aby firmy poskytovaly zaměstnancům bezpečný vzdálený přístup k firemním aplikacím a zároveň zajistily zabezpečení celé firmy.

Díky společnostem Jamf a Wandera mohou organizace poskytnout přístup k důvěrným zdrojům pouze autorizovaným uživatelům na zabezpečených zařízeních - jednoduše poskytne možnost zaměstnancům pracovat bezpečně bez ohledu na to, kde se právě nachází.

Zatímco společnost Jamf v současné době umožňuje uživatelům využívat jejich jedinečnou identitu a biometrii pro přístup k aplikacím pro Mac a do cloudu, Wandera přináší ZTNA řešení pro síťový přístup, které nahrazuje starší přístup přes VPN.

Ve chvíli, kdy se uživatel přihlásí do svého zařízení, automaticky má zabezpečený přístup k pracovním zdrojům, zatímco běžné užívání směřuje přímo na internet.

Zachovává tak soukromí koncových uživatelů a optimalizuje síťovou infrastrukturu. IT oddělení se již nemusí zabývat nasazováním serverů, správou certifikátů a konfigurací IP adres.

"Hybridní způsob práce tu s námi zůstane a stále více firem, stejně jako ta naše, hledá technologické partnery, kteří dokáží chránit firemní data a zároveň umožní zaměstnancům zůstat produktivní při práci z domu nebo na cestách. Cílem společností Wandera a Jamf je chránit všechny aspekty tohoto nového hybridního pracovního světa - data, pracovní aplikace, zařízení a sítě. Spojení produktů Jamf a Wandera mi pomůže vytvořit efektivní a bezpečné prostředí pro C-TEC, aniž by došlo k narušení produktivity týmů nebo k ohrožení zabezpečení naší společnosti," doplňuje Gary Owen, IT manažer, C-TEC.

Transakce byla dokončena podle očekávání společnosti Jamf během třetího čtvrtletí roku 2021 a byla předmětem obvyklých podmínek uzavření, včetně nutného schválení americkými regulačními orgány.

Článek Wandera CZ s.r.o. ze dne středa 14. července 2021

Další články od Wandera CZ s.r.o.