logo Wandera CZ s.r.o.

ZTNA přístup pro práci na dálku předčí VPN

Wandera Private Access (WPA) poskytuje zabezpečený vzdálený přístup k aplikacím hostovaným v datovém centru nebo v cloudu pomocí principů Zero Trust Network Access (ZTNA). Tato nová služba je 4x rychlejší než klasický VPN přístup!

Je mnoho důvodů, proč ZTNA přístup předčí VPN. Uživatelská přívětivost na mobilních i desktop zařízeních, bezpečnost, podpora moderních přístupů ke cloud aplikacím bez nutnosti přistupovat k nim přes vnitřní firemní síť.

Podle Gartner’s Market Guide pro oblast Zero Trust Network Access vymění do roku 2023 60% firem většinu svých VPN sítí pro vzdálený přístup za nové řešení na principech ZTNA.

"Cloudovou službu Wandera Private Access pro bezpečnou práci na dálku jsme začali v Brně vyvíjet před 18 měsíci, tedy ještě před vypuknutím pandemie Covid-19. Dlouhodobě jsme sledovali trend vzdálené práce a žádné jiné řešení na trhu nenabízelo kombinaci bezpečnosti, zero trust principů a uživatelského komfortu. Proto mám radost, že se nám podařilo vyvinout produkt, který umožní řešit současné problémy mnoha firem při práci na dálku," říká Radomír Antoš, VP Engineering EMEA, Wandera.

Wandera Private Access (WPA) umožňuje bezpečnou vzdálenou práci a nabízí bezproblémové a konzistentní uživatelské prostředí z libovolného připojeného zařízení (iOS, Android, Windows 10 a Mac OS) do kterékoliv aplikace, bez ohledu na to, kde je hostována.

Eliminuje přístup k datům a aplikacím v případě, že uživatel nebo jeho zařízení nesplňuje nastavené bezpečností podmínky. To ulehčuje práci nejen uživatelům ale i správcům, kteří živě mohou sledovat, kdo se k firemním aplikacím připojuje.

WPA je cloudová služba, která se dynamicky škáluje tak, aby zvládla prakticky neomezený počet připojení klientů.

"Wandera Private Access je vstupní branou firem pro přijetí bezpečnostních standardů ZTNA. Zavedení WPA přidává možnosti SASE (Secure Access Service Edge) do našeho škálovatelného bezpečnostního cloudu, což z Wandery dělá strategického poskytovatele zabezpečení pro firmy po celém světě," říká Eldar Tuvey, CEO společnosti Wandera.

Sofistikovanější nástroje na principech ZTNA, umožňují oproti tradičním VPN řešením i tzv. always-on přístup, kdy VPN zůstává stále zapnutá.

Tento způsob umožňuje snadný přístup uživatelů i k aplikacim s velkým objemem přenesených dat jako je např. Office 360 aniž by museli vytěžovat vnitrofiremní síť.

ZTNA řešení:

VPN řešení:

Článek Wandera CZ s.r.o. ze dne středa 16. prosince 2020

Další články od Wandera CZ s.r.o.