logo GEMMA Systems, spol. s r.o.

Infor ERP LN pomáhá ve strojírenské výrobě

Společnost GEMMA zrealizovala pro DIOSS NÝŘANY reimplementaci SSA Baan ERP jeho povýšením na verzi Infor ERP LN a implementaci v oblasti financí. Další etapou rozvoje systému řízení firemních zdrojů pak bylo i rozšíření o řešení Business Intelligence Infor PM.

Nasazení systému Infor PM bylo realizováno v oblastech sledování výroby, statistik prodeje, finančních výkazů a podnikového controllingu. Jde o robustní nástroj pro tvorbu analýz a reportů z veškerých podnikových agend. Řešení Infor PM se opírá o osvědčenou technologii OLAP kostek s uživatelsky příjemným prostředím na bázi MS Excel.

Díky rozsáhlému managementu kvality a komplexnímu zavedení nového ERP systému se společnost dokázala přeorientovat na podstatně sofistikovanější typy výroby komponent pro kolejová vozidla a následně i jako subdodavatel automobilového průmyslu.

Předchůdce systému ERP LN - tedy informační systém Baan5 (SSA Baan ERP), drtivou část potřeb společnosti sice pokrýval, ale když se na trhu objevil nástupce, byly by další investice do Baan5 již vynakládány neefektivně.

Inovace ERP splnila očekávání - integrací modulu financí do Infor LN jsou eliminovány různě paralelní dílčí evidence v excelových tabulkách a současně se podařilo podstatně celkově zprůhlednit i všechny klíčové podnikové procesy.

Nasazením Infor PM se toto zlepšení ještě zvýraznilo, neboť vizualizace dat pomáhá s vyhodnocením aktuálního stavu základních agend. Proto se nyní plánuje nasazení systému Infor PM i do oblasti sledování zakázek.

Článek GEMMA Systems, spol. s r.o. ze dne středa 8. června 2016

Další články od GEMMA Systems, spol. s r.o.