logo Dynamica, a.s.

Neodolatelná nabídka Dynamics 365 pro malé a střední firmy

V rodině licenčních programů Dynamics 365 a Office 365 se již nyní objevují položky, které jsou určeny pro menší a středně velké organizace. Například Dynamics 365 Enterprise Sales SMB Promo je v současnosti nejlepší nabídkou CRM v cloudu na trhu.

Je pravda, že ani řada implementačních firem se dnes v záplavě složitých kombinací licenčních variant těžko orientuje. O to více nepřehledná je pak situace v nabídce pro koncové uživatele. Ale i zde platí, že kdo hledá, ten najde. A my jsme hledali - ty nejzajímavější licenční varianty a našli jsme je.

Jedná se o tyto položky:

  1. Office 365 Business Premium
  2. Office 365 Business Essentials
  3. Dynamics 365 Enterprise Sales SMB Promo
  4. Dynamics 365 Enterprise Team Member SMB Promo

Pokud máte starší řešení s Microsoft Small Business Serverem, máte zastaralé verze Office programů nebo používáte velikostně nevyhovující email službu (malá schránka) atd., pak jsou pro vás zajímavé především první 2 položky.

Jedná se sice o perfektní nabídku cloudových služeb, nicméně abyste byli schopni využít jejich potenciál, bude potřeba vše správně nastavit - např. převést e-maily ze starých schránek, upravit CRM tak, aby optimálně podporovaly nastavené firemní procesy atd. Pokud nemáte vlastní specialisty se zkušeností s podnikovými informačními systémy a s byznysovým myšlením, počítejte s nutností využít odbornou pomoc expertů na implementaci IS.

Bude tedy potřeba, aby vás do tajů těchto nových a inovativních technologií zaškolil někdo zkušený, pomohl s jejich nastavením, školením a používáním. Specialisté z Dynamica jsou vám k dispozici.

Office 365 Business Premium

Jde o "mercedes" v nabídce Microsoftu pro firmy střední velikosti. Pro Microsoft znamená firma střední velikosti každá firma do 300 zaměstnanců. Obsahuje hostovaný Exchange server se schránkou o velikosti 50GB pro každého zaměstnance, SharePoint Online, Skype for Business, One Drive for Business a také instalovatelné Office aplikace (Outlook, Excel, Word, Power Point).

Prostě vše, co normální firma potřebuje. Přitom stále za velmi příjemnou cenu 12,7 EUR za uživatele a měsíc. Položka navíc nyní obsahuje množinu služeb, u kterých velmi pravděpodobně ani netušíte, co všechno s nimi můžete dělat - například Teams, Yammer, Týmové weby, Planner, Sway apod.

Nemusíte pořizovat další serverový HW ani SW. Vše máte plně k dispozici na serverech Microsoftu. Vše, co potřebujete, je připojení k Internetu a pracovní stanice.

Office 365 Business Essentials

U této položky se jedná pouze o online služby. Lze tedy předpokládat, že se jedná o službu vhodnou především pro firmy, které si Office programy na své počítače už nakoupily, nebo používají jiný kancelářský SW.

Nicméně za 5,10 EUR na uživatele měsíčně opět dostanete celou kupu služeb, včetně Online verzí Outlooku, Excelu, Wordu atd.

Dynamics 365 Enterprise Sales SMB Promo

"Již samotný název SMB Promo napovídá, že se jedná o nabídku pro Small and Medium Business, tedy pro firmy střední velikosti. Podle mého názoru se jedná v současnosti o nejlepší nabídku CRM v cloudu na trhu. Za cenu 34 EUR za uživatele a měsíc dostanete všechno, co se dříve skrývalo pod nabídkou CRM Online Professional v modulech Sales a Marketing. SMB promo tak oproti svému dražšímu předchůdci (54 EUR) neobsahuje modul Servis. Nicméně Promo je omezeno na maximálně 25 uživatelů a uvedená cena je garantována na 3 roky. Osobně si to vysvětluji tím, že Microsoft tímto řešením vyslyšel volání zákazníků z řad SMB po okamžité zajímavé nabídce produktu CRM, ale současně nerezignoval na vývoj produktu jako takového. Je to logické. Když se podívám, kde jsme byli s CRM před 3 lety, tak asi opravdu málokdo ví, jak bude vypadat nabídka na trhu za další 3 roky," říká Zdeněk Otáhal, Account Manager společnosti Dynamica.

Dynamics 365 Enterprise Team Member SMB Promo

Jedná se o cenově velmi příznivou nabídku pro firmy s pracovníky, kteří sice potřebují přístup k datům v CRM, ale sami aktivně neobchodují (tzn. nevytváří nabídky, ale potřebují do nich nahlížet). Tato licence jim umožňuje spravovat základní data, jako např. zakládat a upravovat Kontakty, vytvářet Aktivity (emaily, schůzky, záznamy z telefonátů).

Mají také plný přístup ke všem specifickým zákaznickým úpravám. A to za cenu pouze 4,5 EUR za uživatele a měsíc! Team Member je speciální licence a má svá funkční omezení i maximální počet 150 uživatelů, který si můžete za promo cenu koupit. Stále však platí, že se jedná o mimořádně dobrou hodnotu za vaše poctivě vydělané peníze!

Další články k tématům - cloud - CRM - Dynamics - Excel - licence - Microsoft - Office 365 - peníze - server - Skype - SMB - Zdeněk Otáhal

Článek Dynamica, a.s. ze dne pondělí 2. ledna 2017

Další články od Dynamica, a.s.