logo EMARK s.r.o.

Qlik Sense rozšiřuje analytické možnosti ERP systému Asseco SPIN

Díky uzavřenému OEM partnerství mezi společnostmi EMARK a Asseco Solutions dojde k zakomponování analytického řešení Qlik Sense do ekonomického informačního systému Asseco SPIN, který je určen pro středně velké a velké firmy.

Pro Qlik jde o jedno z prvních OEM partnerství na Slovensku a též v regionu. Za dohodou stojí společnost EMARK, která je jediným domácím partnerem Qliku se statutem Elite Solution Provider. Kromě integrace Qlik Sense do ERP řešení bude mít EMARK na starosti i další rozvoj a údržbu tohoto OEM řešení. Asseco Solutions si od spolupráce s EMARK slibuje výrazné posílení analytických schopností svého ERP řešení, které bude k dispozici i na mobilních zařízeních.

"Práce s Qlik Sense bude probíhat ve známém prostředí řešení Asseco SPIN, nebude nutné otevírat nové aplikace ani zvykat si na nové prostředí. Uživatelé budou mít všechno potřebné k analýzám a reportingu soustředěné v rámci jedné aplikace a jediné obrazovky. Výsledky analýz se se sekundovými odezvami zobrazí v atraktivní a srozumitelné vizualizaci přímo v ERP systému. Tyto výstupy jsou sdíletelné a dají se využít například v dalších analýzách anebo reportech," říká Martin Kostič, ředitel společnosti EMARK.

"Naši zákazníci získají špičkovou analytickou funkcionalitu z kombinace produktů Qlik Sense a Asseco SPIN. To jim přinese významné zlepšení rozhodovacích procesů a z toho pramenící benefity, jako jsou efektivnější řízení firmy, optimalizace struktury a velikosti využitých zdrojů a samozřejmě věříme, že i vyšší výnosy a nižší náklady. Nové možnosti v oblasti analýz zároveň našim zákazníkům pomohou zvýšit přidanou hodnotu jejich produktů a služeb," doplňuje Richard Biznár, finanční ředitel společnosti Asseco Solutions.

V prvním kroku už došlo k vytvoření základního rozhraní mezi oběma systémy a vybudování datových struktur s testovací sadou výkazů. To zabezpečí zjednodušení implementace Qlik Sense pro zákazníky Asseco SPIN, v tomto případě jako "add on" prvku. V další etapě je plánovaná integrace produktu Qlik Sense do Asseco SPIN, jejíž ukončení se plánuje v třetím kvartálu roku 2016.

Asseco SPIN je moderní ERP řešení s pokročilými funkcemi. Podporuje správné fungování všech procesů v SME segmentu (středně velké a velké firmy). Dokáže se maximálně přizpůsobit potřebám uživatele i dostupným prostředkům. Díky webovému rozhraní systém umožňuje práci z libovolného místa pomocí webového prohlížeče.

Noví i stávající zákazníci s řešením Asseco SPIN budou moci svoje rozhodnutí opřít o masivní analytickou sílu, jakož i o asociativní vyhledávací engine či špičkové in-memory technologie, které Qlik vyvíjí už dvě dekády. Právě tato technologická vyspělost je důvodem, proč analytická firma Gartner už šest let po sobě Qlik označuje za lídra moderního business intelligence.

Charakteristika ERP SPIN:

Ačkoli implementace nového softwarového řešení může vyvolávat obavy z dlouhého projektu, v tomto případě je to úplně jinak. Qlik umožňuje svoje produkty integrovat do řešení třetích stran za zlomek času, který na to potřebují konkurenční řešení.

Embedované Qlik Sense řešení bude dostupné pro nové i existující zákazníky.

Článek EMARK s.r.o. ze dne pátek 2. září 2016

Další články od EMARK s.r.o.

Qlik Sense rozšiřuje analytické možnosti ERP systému Asseco SPIN