logo EMC Czech Republic s.r.o.

Spolupráce EMC a TSP DATA v oblasti prodeje a implementace řešení EMC ViPR

Společnosti EMC Czech Republic a TSP DATA od začátku ledna 2015 spolupracují v oblasti prodeje a nasazování produktů EMC ViPR, které poskytují kompletní řešení pro softwarově definované úložiště. Nabízí možnost automatizace mnoha procesů správy, virtualizaci diskových systémů, propracovaný kapacitní a výkonnostní reporting.

Díky automatizaci umožňuje ViPR samoobslužné poskytování kapacit ve vestavěném portálu. Tím výrazně redukuje čas na dodávku úložiště, poskytuje samoobslužný katalog služeb a centralizuje správu polí. Řešení ViPR přitom nejsou pouze pro zákazníky EMC, ale díky své multiplatformnosti podporují i řadu dalších polí, jako je například HDS, NetApp, HP, IBM nebo prostředí Microsoft, VMware a další.

Obě společnosti budou podporovat organizace, které se rozhodnou jít cestou rozvoje virtuálního prostředí i v oblasti úložných kapacit. Poskytnou jim potřebnou předprodejní podporu, včetně možnosti využití demonstrační verze systému, stejně tak i potřebné zdroje pro instalaci, implementaci, správu i další rozvoj těchto řešení.

EMC bude těžit především ze svého postavení předního hráče na poli řešení pro ukládání a archivaci dat. TSP DATA do této spolupráce na druhé straně vstupuje s dlouholetými implementačními zkušenostmi v oblasti nástrojů pro dohled a monitoring serverů, sítí, datových úložišť, koncových zařízení, IT služeb i aplikací.

Uzavřená dohoda o spolupráci mezi společnostmi EMC a TSP DATA při prodeji a nasazování řešení EMC ViPR zúročí jak profesionalitu a dlouholeté zkušenosti EMC v oblasti diskových polí, tak specializaci TSP DATA na systémy pro správu ICT infrastruktury.

"Řešení z rodiny produktů ViPR naší společnosti poskytují v době rozvoje fenoménu Big Data, mobility a sociálních sítí ideální nástroj pro transparentní správu výrazně rostoucích kapacit datových úložišť, jakož i jejich poskytování formou služby. Díky úzké spolupráci se společností TSP DATA, která má skutečně dlouholeté zkušenosti s implementacemi především v oblasti nástrojů pro dohled a monitoring serverů, sítí, datových úložišť, můžeme zákazníkům nabídnout snadnější a rychlejší cestu k virtualizaci jejich IT prostředí," říká k uzavřené dohodě Jiří Svěrák, ředitel společnosti EMC Czech Republic & Slovakia.

"V době prudkého rozvoje cloudových řešení je storage-as-a-service dalším revolučním příspěvkem k virtualizaci IT prostředí, možná neméně zásadním, jako bylo zavedení virtualizace výpočetního výkonu. Jsme rádi, že můžeme našim zákazníkům nabídnout spolu s EMC řešení, které jako jedno z prvních adresuje tyto trendy," říká Antonín Pokorný, předseda představenstva TSP DATA, a.s.

O společnosti TSP DATA

Společnost TSP DATA je čistě českou akciovou společností, předním poskytovatelem řešení dohledu ICT a implementátorem softwarových nástrojů OSS (Operational Support Systems). Klienty společnosti je široká škála významných organizací - telekomunikační operátoři, finanční instituce, velké průmyslové podniky. Své specializované služby poskytujeme rovněž významným systémovým integrátorům.

Článek EMC Czech Republic s.r.o. ze dne pondělí 9. února 2015

Další články od EMC Czech Republic s.r.o.