logo Hewlett Packard Enterprise

Superpočítačové řešení HPE pro generativní umělou inteligenci

Nové HPE řešení, které je určeno pro výzkumná centra, velké podniky a vládní instituce, urychluje trénování a ladění modelů umělé inteligence pomocí soukromých datových sad, integruje špičkový AI/ML software, hardware, sítě a služby. Běžně dostupné bude od prosince 2023 ve více než 30 zemích.

HPE řešení se skládá ze softwarové sady, která zákazníkům umožňuje trénovat a ladit modely a vyvíjet aplikace umělé inteligence. Součástí řešení jsou také kapalinou chlazené superpočítače, akcelerované výpočty, sítě, úložiště a služby, které organizacím pomáhají rychleji odemknout hodnotu AI.

Klíčovými komponenty pro generativní umělou inteligenci jsou softwarové nástroje pro vytváření aplikací umělé inteligence, přizpůsobování předem vytvořených modelů a vývoj a úpravy kódu. Software je integrován se superpočítačovou technologií HPE Cray, která je založena na stejné výkonné architektuře používané v nejrychlejším superpočítači na světě a poháněna superčipy NVIDIA Grace Hopper GH200.

Spolupráce společnosti NVIDIA s HPE na tomto hotovém řešení pro trénink a simulaci AI, které je poháněno superčipy NVIDIA GH200 Grace Hopper, poskytne zákazníkům výkon potřebný k dosažení průlomových výsledků v jejich iniciativách generativní AI.

Společně toto řešení nabízí organizacím bezprecedentní rozsah a výkon potřebný pro velké pracovní zátěže v oblasti umělé inteligence, jako je např. trénování velkých jazykových modelů (LLM) a doporučovacích modelů s hlubokým učením (DLRM).

Pomocí vývojového prostředí HPE Machine Learning Development Environment na tomto systému byl open source model Llama 2 s 70 miliardami parametrů vyladěn za méně než 3 minutyi , což se přímo promítá do rychlejšího dosažení hodnoty pro zákazníky.

Pokročilé superpočítačové schopnosti HPE podporované technologií NVIDIA zvyšují výkon systému dvoj až trojnásobněii.

Výkonné integrované řešení AI

Superpočítačové řešení pro generativní umělou inteligenci je účelová, integrovaná, na umělé inteligenci založená nabídka, která zahrnuje následující komplexní technologie a služby.

Budoucnost superpočítačů a AI bude udržitelnější

Odhaduje se, že do roku 2028 bude růst pracovních zátěží umělé inteligence vyžadovat v datových centrech přibližně 20 gigawattů energiei. Zákazníci budou vyžadovat řešení, která poskytnou novou úroveň energetické účinnosti, aby minimalizovali dopad své uhlíkové stopy.

Energetická účinnost je základem iniciativ společnosti HPE v oblasti výpočetní techniky, které přinášejí řešení s kapalinovým chlazením, jež mohou přinést až o 20 % vyšší výkon na kilowatt než řešení chlazená vzduchem a spotřebovávají o 15 % méně energieii.

Společnost HPE dnes dodává většinu z deseti nejvýkonnějších superpočítačů na světě s využitím přímého kapalinového chlazení (DLC), které je součástí superpočítačového řešení pro generativní umělou inteligenci, aby bylo možné efektivně chladit systémy a zároveň snížit spotřebu energie pro výpočetně náročné aplikace.

Společnost HPE má jedinečnou pozici k tomu, aby pomohla organizacím uvolnit nejvýkonnější výpočetní technologie, které jim pomohou dosáhnout cílů v oblasti umělé inteligence a zároveň snížit spotřebu energie.

Další články k tématům - generativní AI - chlazení - LLM - NVIDIA - superpočítač - umělá inteligence

Článek Hewlett Packard Enterprise ze dne čtvrtek 23. listopadu 2023

Další články od Hewlett Packard Enterprise