logo HUAWEI Technologies (Czech) s.r.o.

HUAWEI chce přispívat k ekonomickému růstu ČR

Během probíhající návštěvy v Číně se premiér Sobotka podrobně seznámil s nejnovějším vývojem v HUAWEI, který je zaměřený na pokročilé mobilní širokopásmové technologie, chytré telefony i domácí komunikační terminály.

Premiér České republiky Bohuslav Sobotka zavítal při své oficiální návštěvě Číny do výzkumného střediska společnosti HUAWEI v Šanghaji, kde se setkal se členy představenstva, s viceprezidentem společnosti Wang Shenglim i s regionálním ředitelem pro severovýchodní Evropu Lu Yongem.

Obě strany jednaly o spolupráci v oblasti informačních a komunikačních technologií. V rámci návštěvy byla podepsána dvě memoranda o spolupráci mezi společností HUAWEI a ČVUT v Praze a Technickou univerzitou Ostrava.

Za společnost HUAWEI se vyjádřil její víceprezident Wang Shengli: "Jsme svědky nové etapy orientace vaši vlády na ekonomický rozvoj a věříme v pozitivní vývoj České republiky v této oblasti. Ve vztahu k přáním vlády jsme připraveni dále s vámi aktivně komunikovat a spolupracovat, sdílet zkušenosti naší společnosti v oblasti informačních a komunikačních technologií a přispět tak k tomu, co bychom mohli nazvat digitalní Českou republikou. Působením na lokální úrovni v ČR chceme dostát svému závazku být zodpovědnou společností a přispívat k ekonomickému rozvoji České republiky."

Memoranda o spolupráci mezi HUAWEI, ČVUT a VŠB

Poté český premiér společně s velvyslankyní ČLR v České republice paní Ma Keqing a s viceprezidentem společnosti Wang Shenglim svým podpisem potvrdili dvě memoranda o spolupráci mezi společností HUAWEI, Českým vysokým učením technickým a VŠB - Technickou univerzitou Ostrava, která podepsali prof. Boris Šimák z Katedry telekomunikační techniky ČVUT v Praze, prorektor Technické univerzity Ostrava prof. Jaromír Gottvald a výkonný ředitel HUAWEI Technologies (Czech) Radoslaw Kedzia.

Premiér Bohuslav Sobotka k návštěvě uvedl: "HUAWEI je společností, která klade důraz na výzkum, vývoj a technologické inovace a velmi mě těší, že jsem měl příležitost absolvovat tuto prohlídku. Česká republika je zemí, která zakládá svůj rozvoj na průmyslu, a širší uplatnění pokročilých informačních a komunikačních technologií v průmyslové automatizaci je pro nás velkou výzvou. Česká republika také klade zvýšený důraz na oblast odborného vzdělávání. Když vidím, že společnost HUAWEI spolupracuje se dvěma našimi vysokými školami, podporuje přípravu budoucích talentů a společné rozvojové projekty, vnímám to jako něco, co si zaslouží podporu."

"V oblasti řešení programů Smart Cities a Smart Governments dosáhla společnost HUAWEI působivých výsledků. Je to oblast, která je pro Českou republiku opravdu důležitá a věřím, že zde zůstává velký prostor pro vzájemnou spolupráci, v níž já osobně vkládám velkou důvěru," poznamenal český premiér při prohlídce řídící místnosti oddělení eLTE aplikací.

Další články k tématům - automatizace - ČVUT - LTE - inovace - telefon - univerzita - výzkum - vzdělávání - Bohuslav Sobotka

Článek HUAWEI Technologies (Czech) s.r.o. ze dne pátek 27. listopadu 2015

Další články od HUAWEI Technologies (Czech) s.r.o.