logo Panasonic Connect Europe

Odolné notebooky Panasonic TOUGHBOOK pomáhají záchranářům

Posádky Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje jsou nově vybaveny 45 notebooky typu Panasonic TOUGHBOOK FZ-G2. Jde o speciálně upravená zařízení pro práci záchranářů v terénu, která jsou odolná proti nárazům, vlhkosti, prachu i pádu na zem.

Dodávku pro královéhradeckou krajskou záchrannou službu zajistila společnost Medsol, která je exkluzivním zástupcem společnosti Panasonic v oblasti zdravotnických zařízení. Zajišťuje nejen prezentaci TOUGHBOOKů a jejich prodej, ale také následný servis a technickou podporu.

Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje (ZZS KHK) je již sedmou krajskou zdravotnickou záchrannou službou v České republice (Plzeňský, Jihočeský, Ústecký a Jihomoravský kraj a částečně také Liberecký a Karlovarský kraj), která odolné notebooky Panasonic TOUGHBOOK používá.

"Naše zařízení používají záchranné služby po celém světě, protože jejich konektivita je nepřekonatelná. Jsme jediný výrobce přenosných počítačů, který navrhuje a vyrábí vlastní antény a testuje jejich limity ve vlastní anechoické komoře. Naše řešení jsou připravena jak pro budoucí aktualizace, tak i pro zpětnou kompatibilitu se staršími systémy," říká Jacek Wielgus, Partner Account Manager společnosti Panasonic Connect pro region střední a východní Evropy.

TOUGHBOOK pro práci v terénu za jakéhokoli počasí

Tvrzený antireflexní dotykový displej umožňuje TOUGHBOOK používat uvnitř i venku bez ohledu na počasí. Prodloužená výdrž baterie a funkce hot-swap zaručí připravenost zařízení po neomezenou dobu několika záchranářských směn za sebou.

Každé zařízení je také testováno na používání dezinfekčních prostředků a čisticích roztoků, takže ho záchranáři můžou bez obav dezinfikovat. Doplňkový ekosystém obsahuje rovněž otíratelné silikonové popruhy a také speciální kryty portů a kryty dutin šroubů, jež zabraňují hromadění nečistot a umožňují snadné čištění.

K výbavě TOUGHBOOKu patří i různě nastavitelné držáky do vozů záchranné služby nebo vrtulníků.

TOUGHBOOKy využívané ZZS KHK jsou vybaveny nejnovějším operačním systémem Windows 11 Pro záchranné týmy tak využívají IT připravené pro budoucnost.

Prakticky všechny kritické komponenty TOUGHBOOKu si vyrábí společnost Panasonic Connec interně a má pod kontrolou celý proces výroby zařízení, což z TOUGHBOOKu činí nejspolehlivější produkt na trhu s nejnižší mírou chybovosti v tomto segmentu.

Uživatel se navíc nemusí obávat kompatibility zakoupeného zařízení s novějšími či staršími komponenty.

Neustálý kontakt záchranářských týmů s nemocnicí

TOUGHBOOKy využívá ZZS KHK nejen ve vozech rychlé záchranné služby, ale právě také ve vrtulnících, které pro královéhradeckou záchranku provozuje společnost DSA. Výhodou tohoto řešení je nejenom zvýšená odolnost zařízení, ale také vynikající konektivita, která je důležitá pro sdílení dat o pacientovi se zdravotnických personálem v nemocnici, do kterého záchranná služba směřuje.

Díky propojení přes LAN, Bluetooth, 4G/5G a GPS může záchranný tým komunikovat, získávat přístup k důležitým datům o incidentech a sdílet kritické informace o pacientovi s jinými složkami záchranného systému, případně s nemocnicí před příjezdem, a to vše během transportu.

TOUGHBOOK tak šetří čas, který je třeba k záchraně lidských životů. Odolnost těchto notebooků je testována podle vojenských a IP standardů, takže obstojí při intenzívním používání 24 hodin denně sedm dní v týdnu v náročných prostředích.

TOUGHBOOK má integrovanou čtečku e-ID/Smart karet a HF-RFID (NFC), takže uživatel se může bezpečně přihlásit a získat přístup k citlivým digitálním záznamům o pacientech bez nutnosti používání tokenů a jiných autentizačních zařízení.

Další články k tématům - notebook - pacient - TOUGHBOOK - záchranná služba - Jacek Wielgus

Článek Panasonic Connect Europe ze dne pátek 13. října 2023

Další články od Panasonic Connect Europe

Odolné notebooky Panasonic TOUGHBOOK pomáhají záchranářům