logo Profinit, s.r.o.

Řešení hloubkové analýzy dat Manta Tools dobývá západní trhy

Manta Tools umožňuje analyzovat a sledovat toky dat na takové úrovni, jakou nikdo jiný na světě nezvládne. Na jeho schopnosti si již vsadila řada světových společností včetně PayPalu, Comcastu, OBI či Vodafonu.

Nástroj Manta Tools vznikl v inkubátoru společnosti Profinit, která je přední český software house vyvíjející business-critical systémy pro banky, pojišťovny, telekomunikační operátory a další velké organizace. Na vývoji Manta Tools do dnešní podoby se tři roky podílel interní tým zaměstnanců a studentů z ČVUT. Za tu dobu nástroj vyspěl, vyrostl, získal zákazníky a řadu ocenění a nyní se připravuje na další životní etapu - strategické partnery a investory.

Úspěchů společnosti Manta Tools si všimli především v USA, kde v posledních měsících získala hned čtyři významné klienty, velké finanční a telekomunikační korporace, a před několika dny také jednu z největších platebních karetních společností. Rozjednané jsou i další příležitosti, tentokrát v největších amerických bankách.

V současné době na trhu neexistuje podobně komplexní konkurenční nástroj ani u firem typu IBM či Oracle. Nástroj Manta Tools jde do takové hloubky, že při analýze datových toků v přeneseném slova smyslu dochází až k jejich rozebírání na atomy.

"Manta Tools je ukázkou našeho inovačního procesu a jedním z nejúspěšnějších projektů v historii Profinitu. Jeho obrat za poslední rok vzrostl o více než 300%. Pozitivní ohlasy na Mantu slyšíme prakticky každý den a na každé konferenci. Rok 2016 odstartoval ve světě data governance obrovskou vlnu zájmu o analýzu datových toků uvnitř BI řešení i v jeho systémovém okolí a my po této vlně surfujeme na špici," říká Tomáš Pavlík, generální ředitel Profinitu.

Odštěpení produktové rodiny Manta Tools od ostatních aktivit Profinitu do samostatné firmy umožní další rychlý rozvoj nástroje. Tým lidí kolem Manta Tools se nyní soustředí na západní trhy a především USA. I proto zde byla založena pobočka, která má sídlo v San Francisku. Letos na jaře vstoupila společnost také na britský trh. Společnost Manta Tools nejen pro tyto pobočky intenzivně hledá desítky nových vývojářů, aby významně rozšířila rostoucí tým.

"Osamostatnění Manta Tools jsme plánovali již dlouho. Je přirozeným výsledkem našeho úspěchu na zahraničních trzích a podmínkou nutnou pro krok následující - získání investičního partnera, který nám umožní násobně rychlejší růst a přinese zajímavé zkušenosti a kontakty," doplňuje k úspěchu Manta Tools Tomáš Krátký, Research and Development Director Profinitu.

Článek Profinit, s.r.o. ze dne úterý 4. října 2016

Další články od Profinit, s.r.o.