logo SEFIRA spol. s r.o.

Důvěryhodný elektronický archiv OBELISK úspěšně prošel plug testy ETSI

Ověřena byla služba OBELISK Certificate Validation a řešení OBELISK Trusted Archive. Úspěšné absolvování testů dává uživatelům jistotu, že péče o jejich dokumenty odpovídá evropským standardům.

Plug testy jsou organizovány Evropským ústavem pro telekomunikační normy ETSI (European Telecommunications Standards Institute), který působí jako nezávislá, nezisková organizace pro standardizaci v telekomunikačním průmyslu v Evropě s celosvětovým dosahem.

Testy umožňují organizacím, aby si otestovali interoperabilitu svých implementací napříč všemi státy Evropské unie. Cílem testů bylo ověření správnosti užití formátů rozšířeného elektronického podpisu PAdES, CAdES a XAdES v produktech OBELISK.

OBELISK Trusted Archive nabízí řešení pro důvěryhodnou dlouhodobou archivaci elektronických dokumentů, které je založené právě na aplikaci moderních ETSI standardů rozšířeného elektronického podpisu (AdES). Zajišťuje komplexní důvěryhodné služby pro archivní správu dokumentů v libovolném formátu.

OBELISK Certificate Validation poskytuje služby on-line ověřování platnosti certifikátů v rámci EU. Umožňuje ověření certifikátů k požadovanému času a poskytuje potřebná validační data pro prokázání jejich platnosti a důvěryhodnosti.

Další články k tématům - AdES - archivace - CAdES - ETSI - PAdES - testy - XAdES

Článek SEFIRA spol. s r.o. ze dne pátek 27. listopadu 2015

Další články od SEFIRA spol. s r.o.