logo Whalebone, s.r.o.

Síťové zabezpečení Whalebone převyšuje evropskou konkurenci

Brněnský Whalebone podle nezávislých testů kyberbezpečnosti AV-TESTu poskytuje nejlepší síťové zabezpečení v konkurenci dalších deseti dodavatelů. Jeho úspěch spočívá také v tom, že přináší něco jiného než obyčejný antivirus, který je nutné nainstalovat do mobilu nebo počítače.

"Whalebone poskytuje zabezpečení na síťové úrovni, kdy jsou automaticky chráněna všechna zařízení, která se k dané síti připojí. Tuto službu a další jiné poskytujeme především velkým telekomunikačním operátorům, ale i soukromým společnostem a institucím státní správy. Máme radost, že nezávislá instituce potvrdila to, že nabízíme lepší řešení než naše mnohem větší konkurence. Česká republika je už nyní známá jako výrazný hráč na poli kyberbezpečnosti a Whalebone si zapisuje další úspěch," říká Robert Šefr, technický ředitel společnosti Whalebone.

Rozsáhlý test nezávislé společnosti AV-TEST zjišťoval u jedenácti evropských kyberbezpečnostních společností, jak úspěšné jsou v odhalování nebezpečných hrozeb. Útoky mohou mít různou podobu od klasického phishingu až po ransomware, pomocí kterého útočník typicky zablokuje uživateli přístup k jeho datům a následně jej vydírá.

Krom samotné míry odhalení závadných domén bylo součástí testu také to, jak často daný bezpečnostní systém mylně vyhodnotí legitimní stránku jako hrozbu. K tomu občas dochází a je to častý důvod toho, proč zákazníci vyhledávají konkurenční řešení. Sami často ví, že je daný web v pořádku a nerozumí tomu, proč na něj nejsou puštěni.

V porovnání s dalšími deseti dodavateli internetového zabezpečení bylo Whalebone ve všech ohledech testování nejlepší, nebo se vždy alespoň blížilo k samotnému vrcholu žebříčku - a to jak z hlediska správného odhalování hrozeb, tak i co se týče téměř nulové chybovosti v rámci rozpoznání legitimních domén.

Systém nesprávně identifikoval jen 0,01% ze všech domén, což je na hony vzdáleno konkurenčním výsledkům.

Whalebone tak v mnoha důležitých aspektech výrazně překonává své konkurenty. Kvalita detekce je pochopitelně pro zabezpečení na síťové úrovni zcela určující kritérium.

To, že sofistikované systémy Whalebone založené mimo jiné na umělé inteligenci a neuronových sítích vyvinutých ve spolupráci s ČVUT přinášejí o tolik lepší výsledky než konkurenční řešení, je pro tuto brněnskou firmu významným potvrzením pozice.

Zároveň se jedná o úspěch pro Českou republiku, která tak opět potvrzuje své zasloužené místo mezi světovou elitou v kybernetické bezpečnosti.

Článek Whalebone, s.r.o. ze dne čtvrtek 12. května 2022

Další články od Whalebone, s.r.o.

Síťové zabezpečení Whalebone převyšuje evropskou konkurenci

Adriana Dergam posiluje expanzi Whalebone do Latinské Ameriky