logo Cloudflare

Cloudflare Radar mapoval internetový provoz během turnaje UEFA EURO 2020

Služba Cloudflare Radar využívá informace z globální sítě svých datacenter ke zjišťování témat a trendů internetového provozu s cílem poskytnout přehledy k dosažení jeho vyšší bezpečnosti a výkonnosti. Analýza dat potvrzuje, že z pohledu sponzorů je sázka na vítěze pro úspěch jejich marketingových kampaní zcela zásadní.

K analýza dat internetového provozu slouží komponenty Radar Internet Insights, Radar Domain Insights a Radar IP Insights, které poskytují nejen informace o internetových hrozbách a útocích, ale navíc např. informace o využívání nových technologií či globálních tématech jako COVID-19 či fotbalové EURO 2020.

Cloudflare Radar zjistil významné rozdíly v zájmu o internetové servery ve vítězné Itálii a poražené Anglii - to svědčící o tom, že fanoušci po prohře silně ztrácejí zájem o sportovní zprávy a sponzorské kampaně.

Podle dat z Cloudflare Radar z období během vyřazovacích bojů byl v Anglii největší zájem o zpravodajské sportovní servery po osmifinálovém vítězství nad Německem, když dosáhl 2,29násobku obvyklého provozu.

Po prohře s Itálii ve finále byl sice ještě 1,84x vyšší, ale s Itálií se to nedalo srovnat. Zájem fanoušků v Itálii stoupal během play-off postupně a po finále dosáhl 3,27násobku obvyklého průměru.

Ještě markantnější rozdíl byl v zájmu o webové stránky sponzorů obou národních týmů.

Zatímco po prohře byl provoz na stránkách anglických sponzorů v průměru dokonce nižší než v celém sledovaném období, italští sponzoři si mohli mnout ruce - 1,89 násobek obvyklého provozu po finále byl zdaleka nejvyšší za celé play-off.

Data Cloudflare tak potvrzují, že z pohledu sponzorů je sázka na vítěze pro úspěch jejich marketingových kampaní zcela zásadní.

Cloudflare Radar je služba, která využívá informace z globální sítě data center firmy Cloudflare k zjišťování témat a trendů internetového provozu s hlavním cílem poskytnout přehledy k dosažení vyšší bezpečnosti a výkonnosti internetového provozu.

Další články k tématům - analýza - datacentrum - EURO 2020 - fotbal - kyberbezpečnost - marketing - radar - server - sponzor

Článek Cloudflare ze dne středa 28. července 2021

Další články od Cloudflare